Į darbo biržas plūstelėjo jaunimas (Video)  (5)

Lietuvos darbo biržos duomenų bazėje liepos 2–9 dienomis įregistruota 8,3 tūkst. bedarbių – vidutiniškai per dieną 2065 (praeitą savaitę – 1513). Darbo birža teigia, kad daugiau nei pusė iš jų - jaunesni negu 25 m. amžiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir prognozuota, ieškodami darbo, pirmosiomis liepos dienomis į teritorines darbo biržas kreipėsi daugiau jaunimo. Iš visų per savaitę registruotų bedarbių 22,1 proc. yra asmenys, atleisti iš darbo per pastarąjį pusmetį, daugiau nei pusė - anksčiau nėra dirbę pagal darbo sutartis arba yra ilgalaikiai bedarbiai.

Per savaitę padėta įsidarbinti 3,1 tūkst. asmenų, darbdaviai registravo 2,1 tūkst. laisvų darbo vietų. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 1,9 tūkst. asmenų, iš jų – 57 proc. įsigijo verslo liudijimus laikotarpiui iki 6 mėnesių, 21 proc. atliko viešuosius darbus, 18 proc. įdarbinti subsidijuojant. Liepos 9 d. šalyje buvo registruota 324,4 tūkst. bedarbių - tai sudarė 15 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

 

 

 

Vasarą suaktyvėjus mokslo įstaigas baigusiųjų registracijai Darbo biržoje, jos atstovė sako, kad daugiausiai sulaukiama baigusiųjų socialinį darbą, socialinę pedagogiką, ekonomiką ir verslo vadybą. Darbo biržos darbo rinkos paslaugų ir stebėsenos skyriaus vyriausiosios specialistės Audronės Butkienės teigimu, tokį išsilavinimą turintiems specialistams birža daug darbo vietų negali pasiūlyti. "Būtent tokių darbo vietų yra trūkumas", - teigė A.Butkienė.

Jos teigimu, birželį Darbo birža bedarbiais užregistravo dvigubai daugiau absolventų nei per tą patį laikotarpį pernai. "Kaip ir paprastai, vasarą yra didesnis baigusių mokymo įstaigas žmonių registravimasis į Darbo biržą. Paprastai didžiausias absolventų skaičius registruojamas liepos mėnesį, bet jau ir birželio mėnesį įregistruota 3,6 tūkst. absolventų, o tai yra 5 kartus daugiau negu gegužę. Palyginus su praėjusių metų birželiu, turime augimą apie 2 kartus", - sakė Darbo biržos atstovė.  "Birželio mėnesį Darbo biržos duomenų bazėje buvo registruota 17,5 tūkst. laisvų darbo vietų. Absolventų registruota 3,6 tūkst., bet darbo vietos nėra skirtos kažkokiai tikslinei grupei. Be to, aukštąjį išsilavinimą turintys į nekvalifikuotą darbą neturėtų galbūt pretenduoti", - aiškino A.Butkienė. Jos teigimu, valstybė įvairiais būdais remia jaunų specialistų įdarbinimą.

"Taikomos visos priemonės, numatytos Užimtumo rėmimo įstatyme. Absolventams, ko gero, nelabai aktualu profesinis mokymas, bet visos kitos - užimtumo rėmimo, darbo vietų steigimo subsidijavimo - visos šitos priemonės yra taikomos", - sakė "Darbo biržos" atstovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)