Tai nebejuokinga. Rusija išprotėjo: Dūma pradeda SSRS atkūrimą  (6)

Prezidento frakcijos atstovas pareiškė, kad Rusija yra Sovietų Sąjunga. Todėl ji kovos su visomis buvusiomis respublikomis, kad grįžtų prie 1991 m. sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Partijos „Vieningoji Rusija“ deputatas Jevgenijus Fiodorovas parengė Valstybės Dūmai įstatymo projektą, kuriame pasiūlė atkurti Rusijos imperiją buvusios SSRS ribose.

Savo poziciją jis argumentavo tuo, kad, matyt, nepriklausomų šalių, buvusių okupuotų respublikų teritorijoje nuolat vyksta įvairūs konfliktai. Todėl bus „logiška“ jas grąžinti SSRS, net jei Rusijai teks kautis su kiekviena iš šių šalių. Tai jis pareiškė „Chodorkovskio LIVE“ kanalo eteryje.

Fiodorovas pareiškė, kad respublikos išstojo iš SSRS neteisėtai, todėl Rusija turi teisę jas grąžinti prie neegzistuojančios valstybės sudėties. Dabartinė invazija į Ukrainą yra tokio sugrįžimo pradžia. Jo nuomone, buvusios sąjunginės respublikos lygiai taip pat konfliktavo ir su Rusijos Federacija konfliktuos toliau. Jis nurodė šių „konfliktų“ pavyzdžius – Rusijos invaziją į Sakartvelą ir kišimąsi į nepriklausomos Armėnijos politiką. Siekdama išspręsti šiuos klausimus, Rusijos Federacija kovos su visais, patikino jis.

„Visos buvusios respublikos anksčiau ar vėliau konfliktuos ar kovos su Rusija – tai teorijos reikalas“, – savo nuomonę aiškino Fiodorovas. Jis taip pat įsitikinęs, kad Rusija iš esmės yra Sovietų Sąjunga ir ji tiesiog susigrąžina savo teritorijas.

 

Jis taip pat mano, kad SSRS iširo nelegaliai ir tai tapo „nuolatinių konfliktų“ priežastimi. Jis mano, kad SSRS atkūrimas sustabdys šiuos „konfliktus“.

„Visa SSRS teritorija nestabili. Aplink kariniai veiksmai. Dabar Ukraina. Prieš tai buvo ir Tadžikistanas, ir Padniestrė, ir Sakartvelas, ir daug daugiau. Norėdami juos sustabdyti, turėsime grįžti prie pagrindų – prie įstatymo pozicijos“, – sakė jis.

Skundų yra ir Lietuvai: ji neturėtų būti NATO nare, o „sienų atkūrimo“ klausimus turėtų spręsti specialūs teisininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(63)
(-60)

Komentarai (6)