Skaitytojo nuomonė. Mitas apie klimato atšilimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

celsyum 2010-07-16 14:49
nuo kada teorija yra netiesa ? Teorija yra jau pilnai pagristas ir retai kada benugincijamas faktas. Autorius net neskiria kas yra hipoteze ir teorija , tai ka cia bekalbet apie likusi straipsni. Bandyta aklai irodinet , kad klimato silimas yra didelis burbulas. remtis reikia ne 10 metu sukaupta informacija , o 1000 metu duomenimis.
pureass 2010-07-16 14:56
++++ autoriui
Tetija 2010-07-16 15:12
teòrija [gr. theōria – tyrimas]: 1. tikrovės reiškinių aiškinimas abstrakčia log. forma; 2. tiriamąjį dalyką aiškinančių moksl. teiginių sistema. Nieko nepasakyta, apie įrodymą ir nenuginčyjamumą..
Gedis 2010-07-16 15:14
Eilinis pliurpalas remiantis ivairiomis nuogirdomis.Kas yra tiesa ir kur jos ieskoti. Surizikuosiu pagyvent dar 40 metu ir savo akimis isitikint kas buvo teisus,o kas plese pinigus.
Mikas 2010-07-16 15:20
Na, ačiū tau skaitytojau, matyt ledynai tirpsta šiaip sau, čia irgi matyt, naftos magnatai prasimanę bus. Vis vien manau, kad jeigu į uždarą sistemą įvesi naują veiksnį (žemė, saulė, žmogus), tai joje GALI atsirasti tam tikrų pakitimų ir į tai vertėtų atkreipti dėmesį.
Tetija 2010-07-16 15:25
manau autorius tenorėjo pasakyti, kad kiekvieną informaciją, net moksliniuose leidiniuose, turėtumėm vertinti labai atsargiai, ir kvestiuonuoti prieš įtikint ja (kas yra liūdna). Tačiau jam gavos gana subjetyvus straipsnis, kvepiantis dar viena "sąmokslo teorija". Nereiktų straipsniuose ko nors kaltint, nebent turint konkrečių įrodymų. Iš kitos pusės, geras straipsnis pasižymi pažiūrėjimu į tą patį dalyką iš skirtingų pusių, net jei autorius tam ir nepritartų. Na tiek to:)
Tadas 2010-07-16 15:48
Ledynai visada tirpo ir tirps. Visada formavosi ir toliau formuosis. Paprasčiausiai kai nebuvo TV, niekas nematė kad ledynai tirpsta. Ekrane po 10 kartų per dieną nerodydavo to pačio skylančio ledo gabalo... Kas keičia klimatą? Saulė. Ir viskas. Padidėjus jos aktyvumui žemėje padidėja CO2 keikis, po to temperatūra šiek tiek pakyla. Kai saulės aktyvumas sumažėja, nukrenta temperatūra ir sumažėja CO2. Taip, kad žmogus gali visą anglį sukūrent, visą naftą sudegint ir vistiek klimatas priklausys nuo saulės... Skeptikams - pasiskaitykit mokslinės literatūros, ir sužinosit kiek energijos pasiekia žemę. :)
kaliso 2010-07-16 15:59
Teisingai pastebeta. +++
reality 2010-07-16 16:06
pagaliau pradeda zmonems atsiverti akys...
Mauras 2010-07-16 16:21
Kad klimatas keiciasi tik ameba gali nesuprasti,o kiek jo kaita itakoja zmogus,cia jau mokslininku kompetencijos klausimas. O del foruminiu klimato expertu tai patilesiu .
ByDainiuz 2010-07-16 16:22
Manau mums labiausiai reikia rūpintis kertamais miškais, o ne CO2 emisijomis.
Mauras 2010-07-16 16:28
Kaip cia ju nekirs,tigi ekonomika sustos kilus
Darius Žižys 2010-07-16 16:28
Kiekvienas ciklas yra vieno ar kito ciklo dalis, Kaip kad Tadas pastebejo saule (ir savaime aisku nuolatos kintantis musu zemes atstumas nuo jos) turi zymiai didesne itaka zemes klimatui nei zmones, (cia omeny turiu ne vien zemes metu kaita), taip pat didziule itaka turi vandenynu temperaturinis inertiskumas ir dar daugybe kitu faktoriu apie kuriuos statistinis "pasaulinio atsilimo" teorijos salininkas zalio supratimo neturi (ar nenori turet). Tai kad ledynai tirpsta dabar dar nereiskia kad jie netirpo niekados anksciau, vien tas faktas kad ne taip ir seniai Grenlandija buvo pilna zalumos jau daug ka pasako apie zemes klimato nepastovuma. Taip pat pritariu ir nuomonei, kad visa sita psichoze dave ir kazka gero, zymiai maloniau kvepuot svaresniu oru, vazinet tylesniais ir maziau degalu ryjanciais automobiliais, gyventi svaresneje aplinkoje
kionig 2010-07-16 16:34
Ir koks skirtumas kiek jos ten pas mus ateina ? Aisku daug palyginus, bet o tau nieko nesako, kad ji ateina infraraudonuju bangu pavidalu ? Ir tos energijos dali puikiai sugeria debesys.
Kraugerys 2010-07-16 16:36
Aisku, kad Saule kalta del klimato pokyciu, o zmogaus itaka oro temperaturai tokia menka, kad pastebimi realus pokyciai tik miestuose ir greta ju. Jus tik paziurekit, kas vyksta toli nuo tankiai apgyvendintu vietu, pamatysit, kad temperaturos verte svyruoja ir nedideja, o svyravimai ir ciklai - naturalus gamtos bruozai. Pries kelis menesius siame portale buvo publikuotas straipsnis apie Japonijos mokslininku temperaturos stebejimus, kuriuos atliko atsizvelgdami i sakuru, kurios yra toli nuo civilizacijos lopsiu, zydejimo pradzia. Ju nuomone siltejant klimatui sakuros turejo suzydeti vis anksciau ir anksciau, taciau tokia tendencija nebuvo pastebeta. Taip pat atkreipkite demesi i paprasta dalykeli: musu Zemes asis pasvirusi apie 23 laipsnius ir del sios priezasties mes turime metu laikus. Kai musu pusrutulis pasvira i saule oro temperatura pasiekia aukstumas, kai nuo saules - zemumas. Vos 23 laipsniai, o pokyciai milziniski. Nesudievinkit zmogaus, nes jam iki Dievo kaip blusai iki Visatos centro.
Darius Žižys 2010-07-16 16:44
http://www.technologijos.lt/n/straipsni ... t=/&l=0&r= cia viskas labai aiskiai ir graziai parasyta buvo technologijose bet gana seniai, rodos pries tris keturis metus
Anonymous 2010-07-16 17:03
Klimato atšilimo problema galėjo būti iškelta vien finansiniais sumetimais. Kadangi dauguma puikiai suvokia, jog iškastinio kuro, tokio kaip nafta ar akmens anglis, era anksčiau ar vėliau baigsis. Ypač gerai tai suvokia tie, kurie šiuo verslu verčiasi. Ne paslaptis, kad vieni iš pirmųjų investuotojų į „žaliąją energiją“ buvo naftos magnatai. Jie aiškiai suvokia, kokia yra ateities perspektyva. Jie, turbūt, sukuria daugiausiai mitų. Kam jiems viso to reikia? Jie žinojo, kad ES, NATO ir JAV fondai skirs milžiniškas sumas pinigų tam, kad išgelbėtų pasaulį nuo susinaikino ir nuramintų į paniką puolusius žmones.
Pumper 2010-07-16 17:11
"Dinozaurai išnyko prieš keletą tūkstančių metų." Po šito baigiau skaityti. Koks čia biblijos fanas rašliavą savo demonstruoja?
technologas 2010-07-16 17:48
Tikra mokslinė tiesa: Rusija Šiaurės Kaukaze kariauja vien iš altruistinių interesų. Pietų Osetija buvo apginta užpuolant vien dėl to, kad keli tūkstančiai žmonių vedini didžiavalstybinių idėjų savanoriškai panoro būti Rusijos piliečiais. Neoficiali sąmokslo teorija: Per Gruziją galintis eiti *tiekis labai kažką masina, dėl to negaila ir pašaudyti. Liaudis pakariauna, kažkas gauna įplaukas. Įtakos sferos kaip sako. Kas teisus spręskite patys. Kodėl gimsta sąmokslo teorijos? Visi meluoja siekdami naudos. Po to dygsta teorijos kas kaip kodėl melavo. Žmonės tingi dirbti, nes dirbti sunku, privargstama. Geriau vadovauti, pavyzdžių apstu. Oficialiai tiesa labai retai sakoma, meluojama, išsisukinėjama. Nebėra tikėjimo pomirtine bausme. Maža to, bandantis būti doru žmogus automatiškai tampa paprastas, toks, kurį galima pastumti ir sutrypti. Taip ir turim teorijas.
kaizoku 2010-07-16 19:13
1.nu taip kazkiek meluoja, kad iskeltu tos visokius elektromobilius. 2.bet cia galima pagalvoti, kad cia yra melavimas, kad mes naudotumemes nafta ir visokiu kitokiu s. kuris nuodija mus. taigi 2 teorijos , mano manymu 2 teisinga