Štai ir paaiškėjo. Kokiomis sąlygomis ukrainiečiai sudarys taiką su Rusija  ()

Didžioji dauguma Ukrainos piliečių mano, kad taika įmanoma tik išvedus Rusijos kariuomenę iš visos Ukrainos teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistai atlieka apklausą dėl galimų Rusijos ir Ukrainos karo užbaigimo ir taikos sutarties pasirašymo variantų. Didžioji dauguma gyventojų reikalauja, kad Rusijos okupacinės pajėgos paliktų visą Ukrainos teritoriją, įskaitant Krymą, skelbia „gazeta.ua.“

Šiame plebiscite yra tik vienas klausimas: „Kokios taikos ir karo sustabdymo sąlygos jums priimtinos?“

Iki šiol apklausoje dalyvavo 12 130 respondentų. Tuo pačiu metu didžioji jų dauguma (beveik 82 proc.) pasirinko variantą „Tik visiškas Rusijos kariuomenės išvedimas prie 1991 m. sienų“.

Likę variantai surinko kelis kartus mažiau balsų.

Taigi, 2,46% apklaustųjų sutinka įšaldyti Krymo klausimą 10-15 metų, tačiau nėra pasiruošę atsisakyti likusių okupuotų teritorijų.

Dar 5,2% apklaustųjų yra pasirengę atsisakyti Donbaso, tačiau reikalauja išvesti Rusijos karius iš visų kitų teritorijų (matyt, šie žmonės gyvena ne Donbase, o ramesniuose regionuose, todėl sutinka jo atsisakyti, kol nes jie neliečiami ).

2,06% balsavo už karo sustabdymą dabartinėje fronto linijoje (na, tai akivaizdžiai balsavo ne Luhansko, Donecko ar Krymo, Chersono ir Zaporožės regionų gyventojai).

 

Atsisakymas Krymo ir Donbaso suteikiant saugumo garantijas iš Vakarų visoms kitoms teritorijoms tinkamas 5,81% (ir šie žmonės greičiausiai nežino apie Budapešto memorandumo egzistavimą ir mano, kad kai kurios „garantijos“ vis dar veikia).

Įdomu ir tai, kad už savo variantą balsavo tik 2,47 proc. Tai taip pat gali apimti galimybę tęsti karo veiksmus net Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priartėjus prie 1991 m. sienų, įskaitant kampaniją prieš Maskvą.

 

Taip ukrainiečiai demonstruoja savo meilę taikai, parodydami visam pasauliui ir rusams, kad jie nesiruošia užgrobti Rusijos Federacijos teritorijos, o tiesiog sutinka, kad Rusijos kariuomenė paliktų Ukrainos žemes.

Priešingai nei didelis procentas tarp Rusijos piliečių, norinčių užgrobti suverenias Ukrainos teritorijas. Patarimas rusams: bėkite iš Ukrainos teritorijų, kol ukrainiečiai vis dar patenkinti tiesiog prieiga prie 1991 m. sienų. Priešingu atveju, jei tęsite savo agresiją, Ukrainos piliečių nuotaikos gali kardinaliai pasikeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()