Lietuvoje sukurta unikali technologija į Vilnių pritraukė garsią Japonijos bendrovę  ()

Pasaulyje pirmaujanti ir skaitmeninės spaudos industrijoje veikianti Japonijos korporacija „Roland DG“ ir naujas technologijas išrandanti bei vystanti dr. Aleksejaus Etino Lietuvoje suburta ir vadovaujama komanda spalio 6 dieną Vilniuje įsteigė bendrą įmonę „DG Dimense“. Bendra Lietuvos ir Japonijos kapitalo įmonė toliau plėtos šiuo metu pažangiausia laikoma plačiaformatę skaitmeninę spaudos technologiją DIMENSE™.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Suvienijame Lietuvos ir Japonijos komandų kompetencijas bei verslo pajėgumus toliau plėtoti unikalią Lietuvoje sukurtą „Dimense™“ technologiją. Ši tarptautinėse parodose didelio dėmesio sulaukusi skaitmeninės spaudos technologija leidžia įgyvendinti plačiaformatę 3D spaudą. Tai puikiai pritaikoma interjero dekoro, vitrinų apipavidalinimo, paveikslų gamybos ir kitose srityse bei, be viso to, sukuria ir papildomą dekoratyvinį efektą. Partnerystė su „Roland DG“ korporacija atveria naujas iki tol neturėtas galimybes vystant technologijas bei kuriant papildomas vertes partneriams, klientams ir tiekėjams“, – teigia įmonės „DG Dimense“ vykdomasis direktorius dr. Aleksejus Etinas, sukaupęs ilgametę patirtį su bendrove „Veika“ – tapetų pramonės žaliavų ir su skaitmenine spauda susijusių produktų gamintoja ir pardavėja.

Vadovo teigimu, bendrai kuriama įmonė yra ilgo ir sėkmingo bendradarbiavimo su „Roland DG korporacija rezultatas. Japonijos kompanija yra pasaulyje pirmaujanti skaitmeninės spaudos sprendimų tiekėja. Pagal sutartį „Roland DG“ priklausys kontrolinis (50,1 proc.) bendrovės „DG Dimense“ akcijų paketas, tad Lietuvoje veikianti įmonė bus Japonijos korporacijos dalis. Naujai įsteigtoje įmonėje jau dirba apie 50 žmonių, dauguma darbuotojų yra iš Lietuvos.

„Su skaitmeninės spaudos technologija DIMENSE™ pirmą kartą susipažinau 2019 metais. Per tą laiką susidariau įspūdį, kad tai – unikali ir novatoriška plačiaformatės reljefinės spaudos technologija, keičianti žaidimo taisykles ir rinkoje turinti milžinišką potencialą, atitinkantį mūsų misiją atverti naujas galimybes visuomenei pasitelkiant skaitmenines technologijas. Tuo pačiu tai yra svarbus žingsnis mūsų tikslo įgalinti kūrybiškumą ir sukelti susižavėjimą visame pasaulyje link“, – sako „Roland DG“ korporacijos prezidentas ir ryšių su klientais valdymo skyriaus direktorius Kohei Tanabe.

 

Kurdami įmonę partneriai susitarė, kad bendro verslo tikslas bus toliau plėtoti tvarias tapetų ir skaitmeninės spaudos pramonėms skirtas technologijas. Daugiausia dėmesio ir toliau bus skiriama DIMENSE™ ir Ecodeco™ technologijoms, pasitelkiant lietuvišką rašalų ir medijų gamybos patirtį bei „Roland DG“ spausdintuvų tobulinimo žinias. Abi įmonės yra verslo partnerės nuo 2015 metų. „DG Dimense“ partneriai yra užsibrėžę toliau žengti į tarptautinę rinką ir plėsti pardavimų geografiją.

DIMENSE™ technologija pirmą kartą buvo pristatyta tarptautinėj parodoje DRUPA 2016 metais. Prestižiniame kas ketverius metus vykstančiame renginyje pristatomos svarbiausios skaitmeninės spaudos industrijos naujovės ir inovacijos. DIMENSE™ yra pirmoji skaitmeninės spaudos technologija iš Lietuvos, kuriai buvo suteikta teisė būti pristatytai parodoje DRUPA.

2018 metais technologija pelnė EDP apdovanojimą – prestižinį ekspertų pripažinimą skaitmeninės spaudos, leidybos ir pakavimo pramonės srityje. Apdovanojimų komisija pabrėžė, kad Lietuvos įmonė sukūrė visiškai naują technologiją, kuri vienu metu įgyvendina skaitmeninės ir reljefinės spaudos sprendimus.

 

Naudojant unikalios struktūros spausdinimo galimybes atveriančią technologiją galima nesudėtingai pagaminti net personalizuoto reljefo betoną, taip pat atliekami bandymai su stiklo ir metalo gaminiais. Reikšmingas technologijos pranašumas yra tai, kad spausdinant naudojami aplinkai nekenksmingi dažai, o spaudos pagrindui Ecodeco™ „Solar Impulse“ fondas yra suteikęs tvarios technologijos sertifikatą.

Sudarant sandorį, įmonės „Veika“ teisės patarėjai buvo advokatų kontora „Glimstedt“, finansų patarėjai – „Oaklins“, „Roland DG“ teisės patarėjai - advokatų kontora „Sorainen“, finansų patarėjai – „KPMG“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()