„Torrent“ svetainė Sibire nusipirko kaimą  (16)

Viena didžiausių internete „Torrent“ svetainių „TorrentReactor“ įrašė savo vardą Rusijos žemėlapyje nusipirkusi Tomsko srityje esantį nedidelį Garj kaimą, pranešė „Techradar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už jį buvo sumokėta 150 000 JAV dolerių, teigiama pranešime. Tomsko srities valdžia „palaimino“ „TorrentReactor“ sandorį su 214 šio kaimo gyventojų, nes bendrovė pažadėjo rūpintis jo ekonomine plėtra ir kaimiečių gyvenimo gerove.

Įsigijusi šį kaimą, „TorrentReactor“ pakeitė jo pavadinimą į kirilica užrašytą žodį „Torrentreaktor“. Dabar tai oficialus Rusijos vietovardis, kuris turės būti vartojamas visuose oficialiuose dokumentuose ir žemėlapiuose.

Garj kaimą 1958 m. įkūrė čia atsikėlę rusų sentikiai. Šiuo metu jis visiškai apleistas – nė vienas iš 214 dabartinių jo gyventojų neturi darbo, vienintelis jų pajamų šaltinis – prekyba savo išaugintomis daržovėmis netoliese esančio miesto turguje. Vidutinis Garj kaimo gyventojų uždarbis – apie 1300 rublių (maždaug 42 JAV doleriai).

Pranešama, kad kaimiečiai labai džiaugiasi, kad jų kaimą įsigijo „TorrentReactor“, ir nesielvartauja dėl jo pervadinimo. Pasak jų, dabar atsirado gyvenimo perspektyva, todėl toks sandoris esąs garbingas.

Didžioji dalis gautų pinigų bus padalinta kaimo gyventojams, likusi skirta vietinės mokyklos remontui, kelių sutvarkymui, žemės ūkio technikai ir kitai įrangai įsigyti. Be to, visi kaimelio gyventojai galės nemokamai naudotis plačiajuosčiu internetu – „TorrentReactor“ tam skyrė apie 30 000 JAV dolerių, nes šalimais nėra jokių interneto ryšio tinklų.

Tiesa, kol kas prie interneto kaime bus prijungti tik 3 kompiuteriai – tiek tėra visame kaime. 2 iš jų naudojami mokyklos bibliotekoje, 1 – vietinės valdžios kontoroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(2)
(1)

Komentarai (16)