Tai žino vienetai. Nuo 66 iki 250 dienų. Kaip formuoti teigiamus įpročius  ()

Kaip ugdyti sveikus įpročius – atsako mokslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitytojams „@Pravda_Gerashchenko“ pasakojame apie moksliškai pagrįstus būdus, kaip išmokyti save reguliariai daryti teisingus dalykus.

Realūs terminai.

Tyrimai, paskelbti Europos socialinės psichologijos žurnale, rodo, kad vidutiniškai sudėtingiems įpročiams susiformuoti reikia apie 66 dienų.

Individualių įgūdžių ugdymas reikalauja daugiau laiko, iki 250 dienų. Svarbu suprasti tikrąjį įpročio formavimosi laiką, kad po 21 dienos nesijaudintumėte dėl to, kad įgūdis nebuvo išugdytas.

Pradėkite nuo mažo.

Rekordų siekimas beveik visada bus pasmerktas nesėkmei. Neuroniniai ryšiai dar nesusiformavę ir įgūdis neišugdytas. Norint išsiugdyti įprotį, geriausia įgyvendinti nedidelius, paprastus pakeitimus, o vėliau palaipsniui juos daryti sudėtingesnius.

Iškart atlygis.

Įprotis yra ilgalaikis tikslas. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje yra daug dalykų, kurie teikia tiesioginį malonumą ir beveik visi jie nėra susiję su ilgalaikiais ketinimais. Todėl reikia viską suorganizuoti taip, kad atlikus norimą veiksmą ar net jo metu iškart gautumėte atlygį.

 

Įvairovė yra blogesnė už reguliarumą.

Įprotis yra automatinis procesas ir jo formavimuisi būtina, kad stimulo – atsako ryšys kartotųsi kuo dažniau. Idealiu atveju tuo pačiu metu arba reaguojant į pakartotinį stimulą.

Pridėkite naujų įpročių prie esamos rutinos.

Rutina – jau susiformavę įpročiai, kurių įgyvendinimas nesukelia pasipriešinimo. Kad būtų lengviau įgyvendinti naujus įpročius, efektyviausia juos pridėti prie jau susiformavusių. Idealiu atveju įprotis turėtų tapti rutinos dalimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: