Kuriamas dokumentinis filmas apie „The Pirate Bay“  (7)

Apie seną autorinių teisių savininkų priešą, torrent „trackerį“ „The Pirate Bay“ kuriamas dokumentinis filmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmas pavadinimu „TPB AFK“ papasakos apie tris „The Pirate Bay“ įkūrėjus ir apie jų reakciją į praėjusiais metais teismo priimtą nuosprendį, kuriuo jie pripažinti kaltais dėl autorinių teisių pažeidimų. Jiems skirta 3,6 milijono dolerių bauda ir metai kalėjimo. Tiesa, teismo nuosprendis dar neįsigaliojo, o apeliacinio teismo posėdis įvyks rugsėjo 28 dieną.

Režisierius Simonas Kloze su legendiniais piratais jau nufilmavo 200 valandų vaizdo medžiagos. Greitai prasidės filmo montavimas, kuriam per tinklalapį „Kickstarter“ jau surinkta beveik 25 tūkstančiai eurų.

Autoriaus teigimu, filmo pavadinimas atspindi „The Pirate Bay“ kūrėjų pasipriešinimą realybei: „AFK verčiant iš kompiuterinio žargono reiškia „būti „offline“, t. y. visa istorija skirta tam, kaip interneto žmonės laikas nuo laiko priversti atsitraukti nuo klaviatūros, kad susidurti su gyvenimu akis į akį“.

„Tai ne fanų kinas ir ne žurnalistų tyrimas, – tęsia režisierius. – Tai tik stebėjimas to, kas iš hobio virto globaliu politiniu judėjimu“.

Pagrindinį klausimą, į kurį turi atsakyti filmas, Kloze formuluoja taip: „Kaip galėjo atsitikti, kad Tiamo, alaus mėgėjas ir kompiuterinis fanatikas, Brokep, ekologinis aktyvistas, ir Anakata, paranojinis hakeris, privertė Baltuosius rūmus pagrasinti Švedijos vyriausybei prekybos sankcijomis?“

Filmas pasirodys pasibaigus teisminiam procesui, kaip jis bepasibaigtų. „TPB AFK“ bus galima atsisiųsti iš torrent „trackerio“ Theora formatu. Tiems, kas norės palaikyti filmo autorius, bus išleistas DVD diskas.

Filmas bus švedų kalba, tačiau su subtitrais, kad visi norintys jį galėtų išversti į visas pasaulio kalbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)