Kalėdiniai apsipirkimai: apklausa liudija lietuvių dosnumą ir gebėjimą taupyti  ()

Apklausa parodė, lietuviai yra ne tik taupūs, bet ir dosnūs – kalėdinė dovana siekia ir iki 400 eurų žmogui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuviai moka taupyti – tikslingai planuoja kada geriausias laikas pirkti kalėdines dovanas.  Beveik pusę pirkėjų – 48,5 proc. – pasirūpina kalėdinėmis dovanomis iš anksto.  16,1 proc. jas perka net lapkričio mėnesį – per Juodąjį penktadienį, kai didžiausi išpardavimai, 29,8 proc. – prasidėjus gruodžiui ir tik maža dalis – 5,6 proc. – paskutinę savaitę iki Kalėdų.

Šiais metais pirkėjai vienai kalėdinei dovanai skiria vidutiniškai pusšimtį eurų, tačiau kai kurie negaili ir 400 eurų.

Tą parodė prekybos centro internete „Varle.lt“ atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 4500 respondentų.

„Lietuviai yra ne tik taupūs, bet ir dosnūs. Matome, kad kalėdiniu periodu viename krepšelyje yra beveik dvigubai daugiau prekių-dovanų. Lietuviai pirkinius planuoja iš anksto – užsakymai pradeda kristi vis anksčiau, kai pasirinkimas yra didesnis, o kainos geresnės bei garantuotas pristatymas iki Kalėdų“, - pastebėjimais dalinasi prekybos centro internete „Varle.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas.

Teikia pirmenybę apsipirkimui internetu

Apklausos duomenimis, beveik kas antras tyrimo dalyvis – 48,2 proc. kalėdines dovanas įsigyja internetu. 49,3 proc. apklaustųjų jas perka ir internetu, ir fizinėse parduotuvėse. Ir tik maža dalis – vos 2,5 proc. pirkėjų – dovanas renkasi fizinėse parduotuvėse.

„Nenuostabu, kad žmonės ieško būtų, kaip mažinti kalėdinį stresą, palengvinti savo kasdienybę ir išvengti varginančių lakstymų po prekybos centrus. Juk viską galima be streso rasti internete – vien mūsų prekybos centre artėjame prie dviejų milijonų prekių. Tad pasirinkimas – tikrai milžiniškas,“ - teigia M. Butauskas.

 

Be to, „Varle.lt“ pati atliko namų darbus prieš Kalėdas ir palengvino klientams pasirinkimą ir apsipirkimą: atrinko ir sužymėjo populiariausias kalėdines prekes, garantuoja nemokamą lizingą ir  nemokamą prekių pristatymą į DPD paštomatus.

„Stengiamės konkuruoti žemomis kainomis ir būti labiausiai į klientą orientuota įmone.  

Klientai tai vertina, mumis pasitiki ir pas mus grįžta. Dauguma mūsų klientų yra lojalūs, apsipirkę pas mus du ir daugiau kartų, o 75 proc. jų rekomenduoja mus ir kitiems. Turbūt ne šiaip sau šiemet laimėjome ir Mylimiausios elektroninės parduotuvės titulą“, - džiaugiasi M. Butauskas.

Taupyti – sąmoningas pasirinkimas

Kaip parodė atlikta apklausa,  net 16,1 proc. klientų kalėdines dovanas perka per didžiausią metų išpardavimo maratoną – „Juodąjį penktadienį“ lapkričio mėnesį.

 

Juodojo penktadienio ir Kibernetinio pirmadienio nuolaidos – itin ženklios. Daugybė prekių parduodama žemiau savikainos ar su didžiausiomis metuose nuolaidomis.  Tai galimybė susipirkti kalėdines dovanas daug pigiau.

Juodasis penktadienis prekybos centre internete „Varle.lt“ kiekvienais metais tampa vis populiaresnis, šiais metais  pirkimai šoktelėjo trigubai nei įprastomis dienomis, o per visą nuolaidų savaitgalį parduotų prekių suma perkopė milijoną eurų.

Į populiariausių kalėdinių dovanų 2023 sąrašą šiemet patenka: „Lego“, ausinės, robotai žaislai, išmanūs laikrodžiai ir apyrankės, telefonai, kvepalai moterims. Vaikams šįmet ypač populiarios Šuniukų patrulių ir Barbės temos.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()