40 metų atjaunėjęs Harisonas Fordas paskutinėje naujausioje „Indianos Džounso“ dalyje (Video)  ()

Šiais metais didžiuosius kino ekranus išvydo paskutinioji legendinio herojaus archeologo Indianos Džounso, kurį ir šioje juostoje vaidina Harisonas Fordas, istorijos dalis „Indiana Džounsas ir lemties artefaktas“ (Indiana Jones and the Dial of Destiny), o nuo gruodžio 15 d. Harisono Fordo gerbėjai galės mėgautis filmu „Disney+“ kanalu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje Indianos Džounso dalyje aktorius Harisonas Fordas atjaunėjo daugiau nei 40 metų, tam buvo panaudota „Deepfake“ technologija, skirta senėjimui mažinti, kurioje naudojamas dirbtinis intelektas ir jo algoritmai.

Vizualiniai efektai ir „Deepfake“ technologija

Filme Indiana Džounsas keliauja iš Antrojo pasaulinio karo laikų Europos į 1969 m. Niujorką, iš Maroko į senovės Siciliją, todėl vienas didžiausių iššūkių buvo beveik dvigubai atjauninti Harisoną Fordą.

„Iš pradžių, mes nežinojome, kokią technologiją naudosime, kaip tai nufilmuosime? Atlikome daugybę techninių bandymų, dirbome tiesiogiai su Harisonu Fordu, kad pamatytume, kokias senėjimo mažinimo technologijas galėtume naudoti“, – apie metodus, naudotus kuriant įsimintinus filmo efektus, pasakoja vizualinių efektų menininkas Andrew Whitehurstas, geriausiai žinomas dėl savo darbų „Troja“ (Troy), „Čarlis ir šokolado fabrikas“ (Charlie and the Chocolate Factory), „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ir „Ex Machina“.

Andrew Whitehurstas prilygina kūrybinius ir techninius eksperimentus važiavimui šimto mylių per valandą greičiu.

„Prisimenu vieną pirmųjų pokalbių su režisieriumi, kai jis paklausė: „Na, kaip mes tai padarysime? Kokias technikas naudosime?“ Aš atsakiau: „Visas“. Tai reiškia, kad bus naudojamas ILM „FaceSwap“ įrankių rinkinys, kuris apima pradinius duomenis, tradicinę pamatinę medžiagą, archyvinę medžiagą, skaitmeninę tapybą ir animaciją, visą CG galvą ir net šiek tiek dirbtinio intelekto, kad herojaus veidas būtų pakeistas kitu, labiau tinkančiu scenai“, – apie vizualinius iššūkius pasakoja A. Whitehurstas.

Filmo kūrėjai išanalizavo išsamią dešimtmečių senumo filmuotą medžiagą apie Harisoną Fordą, naudojant surinktus duomenis buvo apmokytas dirbtinio intelekto modelis, kuris turėjo išmokti subjekto veido bruožus, išraiškas ir senėjimo modelius bei sugeneruoti tikroviškus skirtingo amžiaus asmens atvaizdus.

Kai modelis buvo apmokytas, jį buvo galima naudoti tiksliniame vaizdo įraše esančiam veikėjo veidui sukeisti vietomis su sintezuota versija, tuomet vaizdo efektų dailininkai rankiniu būdu koregavo detales, šalino artefaktus ir tobulino bendrą išvaizdą. Nuvalyta filmuota medžiaga buvo integruota į filmą, atidžiai atsižvelgiant į apšvietimą, šešėlius ir kitus kontekstinius veiksnius didesniam tikroviškumui išgauti.

Skirtingos lokacijos ir darbas nuotoliu

 

2021 m. birželį Jungtinėje Karalystėje prasidėjęs filmo „Indiana Džounsas ir lemties artefaktas“ filmavimas baigėsi 2022 m. vasarį. Filmo premjera įvyko 2023 m. gegužės 18 d. 76-ajame Kanų kino festivalyje, o Jungtinėse Amerikos Valstijose jį birželio 30 d. išleido „Walt Disney Studios Motion Pictures“.

Per daugiau nei pusę metų trukusius filmavimus aktoriai ir filmavimo komanda aplankė dešimtis vietų šešiose šalyse – filmavimai vyko Anglijoje, Škotijoje, Sicilijoje ir Maroke, o vizualinių efektų filmavimai vyko Austrijoje ir Niujorke.

 

Lokacijų vadovas Dunkanas Broadfootas prisimena, kaip filmavimai vyko karantino metu, kuomet bet kokios kelionės į užsienio šalis trukdavo kelias savaites.

„Apribojome komandos keliones, todėl buvo mažiau COVID poveikio ir mažiau laiko praleidome karantine. Pirmą kartą išbandėme naują nuotolinės žvalgybos technologiją. Iš esmės turėjome komandą, dirbančią vietoje su „iPhone“ fotoaparatu. Jų užfiksuoti kadrai ėjo per programėlę ir buvo siunčiami atgal į mūsų dispečerinę Jungtinėje Karalystėje. Tuomet medžiaga buvo perduodama į „Zoom“ skambutį. Režisierius Los Andžele, dizaineris Niujorke ir prodiuseriai Londone galėjo dalyvauti tame pačiame pokalbyje, per kurį buvo galima matyti realiuoju laiku filmuotą medžiagą. Jie galėjo kalbėtis su mumis ir nukreipti kamerą aplink vietą. Per tą patį skambutį galėjome net persikelti iš vienos šalies į kitą ir į kitą komandą“, – pasakoja lokacijų vadovas Dunkanas Broadfootas.

Nuo Spielbergo prie Mangoldo

„Indiana Džounsas ir lemties artefaktas“ yra vienintelis Indianos Džounso serijų filmas, kurio nerežisavo Stevenas Spielbergas ir nesukūrė George'as Lucasas. Taip pat tai pirmasis serijos filmas, kurio neplatina „Paramount Pictures“ nes „Walt Disney“ studija įsigijo „Lucasfilm“ ir kino teises į būsimus tęsinius.

 

Filmą „Indiana Džounsas ir lemties artefaktas“ režisavo Jamesas Mangoldas, prodiusavo Kathleen Kennedy, Frankas Marshallas ir Simonas Emanuelis, o muziką kūrė Džonas Viljamsas, sukūręs muziką kiekvienam Indianos nuotykiui nuo pat originaliojo „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios“ (1981 m.).

Jamesas Mangoldas režisavo tokius žinomus filmus kaip „Mergina su trūkumais“ (Girl Interrupted) (1999), „Tapatybė“ (Identity) (2003), „Ernis“ (Wolverine) (2013) ir kt. Už filmą „Loganas: Ernis“ (Logan) (2017) J. Mangoldas buvo nominuotas „Oskarui“ už geriausią adaptuotą scenarijų, o už sporto dramą „Le Manas'66. Plento karaliai“ (Ford vs. Ferrari) (2019 m.) – už geriausią filmą.

Gruodžio mėnesį per „Disney+“

Šį gruodį „Disney+“ pasirodys nekantriai laukiamas originalus serialas „Persis Džeksonas ir olimpiečiai“ (Percy Jackson and the Olympians), sukurtas pagal „Disney Hyperion“ bestseleriu tapusią ir gausybę apdovanojimų pelniusio autoriaus Ricko Riordano knygų seriją. Taip pat bus rodomas naujas komedijos filmas „Teatro stovykla“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Ayo Edebiri ir Molly Gordon.

 

Iškart po Kalėdų žiūrėkite tik „Disney+“ kanalu rodomas originalias „Raffa“ (Raffa) serijas. Raffaella Carrà – laisvės simbolis, televizijos karalienė, LGBTQ+ ikona, legenda, peržengianti visas kliūtis. Šis dokumentinis serialas pasakoja apie jos viešąjį ir asmeninį gyvenimą, vaikystę, tariamą flirtą su Franku Sinatra, krizes ir atgimimus, filme pasitelkiami ikoniškiausi kadrai, išskirtiniai vaizdai iš asmeninių archyvų ir dar niekur nematyti liudijimai tų, kurie iš tiesų ją pažinojo.

Nepraleiskite ir daugybės mėgstamų šventinių filmų, tokių kaip „Vienas namuose“ (Home Alone), „Kietas riešutėlis“ (Die Hard) ir animacinės komedijos „Šeimos bičas“ (Family guy).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()