„Britų žvalgyba dėkinga.“ Epinė rusų propagandistų nesėkmė (Foto)  ()

„Antras pagal populiarumą valstybinis Rusijos kanalas veiksmingai padėjo MI6 susisiekti su milijonais potencialių šnipų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai per televiziją transliavo JK užsienio žvalgybos MI6 vadovo Richardo Moore'o kreipimąsi, kuriame jis ragina rusus šnipinėti JK šaliai.

Buvusi rusų šnipė Marija Butina, kuri veda laidą per Rusijos „Pirmąjį kanalą“, paleido vaizdo įrašą Moore'ui skirtos programos pradžioje, pranešė AP. Tai buvo fragmentas iš Moore'o kalbos JK ambasadoje Prahoje, kur jis atvirai ragino rusus šnipinėti Britanijai.

Tada Moore'as soc. tinkle „X“ (buvęs „Twitter“) parašė, kad yra dėkingas Rusijos valstybinei televizijai, kuri padėjo perduoti jo žinią „tikslinei auditorijai Rusijoje“.

Markas Galeotti, Rusijos saugumo tarnybų ekspertas iš Londono universiteto koledžo, AP sakė, kad Moore'o kreipimosi paskelbimas buvo „gana rimtas apsileidimas“.

Pati Butina tikino žurnalistus, kad norėjo pasijuokti iš Moore'o ir MI6, o ne propaguoti britų žvalgybą.

Galeotti sakė, kad Moore'o pareiškimai šalies agresorės Rusijos propagandos kanaluose yra apriboti, kas leidžia teigti, kad Kremlius įsakė savo ruporams to neskelbti.

Britų bulvarinis leidinys „The Sun“, remdamasis ekspertais, taip pat pranešė, kad „antras pagal populiarumą valstybinis Rusijos kanalas veiksmingai padėjo MI6 susisiekti su milijonais potencialių šnipų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: