Paryžiuje nauja paslauga: gazuotas vanduo iš čiaupo (Video)  (1)

Paryžius imasi neįprastų priemonių, siekdamas tapti „žalesniu“ miestu. Nuo šiol kiekvienas miesto gyventojas ir svečias nemokamai gaus gazuoto vandens. Miesto valdžia gyventojus tokiomis priemonėmis siekia ne atpratinti nuo raudonojo vyno, o skatina atsisakyti plastikinių butelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytinėje miesto dalyje vandens tiekimo bendrovė „Eau de Paris“ surentė medinį namelį, kuriame kiekvienas gali įsipilti vandens. Nors nemokamas vanduo Prancūzijos sostinėje nėra jokia naujiena, tačiau paryžiečiams ir svečiams pirmą kartą siūlomas gazuotas vanduo.

„Mes tiekiame šaltą vandenį. Jo temperatūra svyruoja nuo 6 iki 8 laipsnių. Paprastą vandenį mes prisotiname anglies dioksidu. Toks vanduo vietiniams yra patrauklesnis ir skanesnis“, – sakė „Eau de Paris“ atstovas Philippe’as Burguière.

Šis vandens „fontanas“ yra dalis programos, skirtos propaguoti vandenį iš čiaupo. „Mūsų šalis daug investuoja į centralizuotai tiekiamo vandens kokybę“, – tvirtino P. Burguière.

Naujasis nemokamo vandens punktas taip pat yra sujungtas su centralizuota sistema. Jame yra šeši čiaupai, kurie tiekia paprastą ir gazuotą vandenį. Šią idėją Paryžius pasiskolino iš Italijos – šioje šalyje tokie fontanai labai populiarūs. Šiaurės Italijoje įrengta net 215 tokių vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)