Sensacinga žinia. „Rusija turi tapti Ukrainos saugumo garantu“  ()

Davose, Šveicarijoje, vyksta 4-asis taikos viršūnių susitikimas dėl Ukrainos „taikos formulės“. Nedalyvauja nei Rusijos, nei Kinijos atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija neabejotinai dalyvaus diskusijose apie „taikos formulę“,sakė Šveicarijos užsienio reikalų ministras Ignazio Cassis per 4-ąjį Ukrainos taikos viršūnių susitikimą Davose. Anot viršūnių susitikimo pirmininko, Kinija taip pat turi būti įsitraukusi į problemos sprendimą.

Susitikime dalyvauja 81 šalies ir tarptautinių organizacijų atstovai. Tačiau atstovų iš Rusijos ar Kinijos nėra. Maskva nepripažįsta Kyjivo „taikos formulės“, kuri apima visų Rusijos okupuotų teritorijų išlaisvinimą.

„Turime rasti būdą įtraukti Rusiją į šį procesą. Taikos nebus, jei Rusija netars savo žodžio... Kinija vaidina svarbų vaidmenį. Turime rasti būdų, kaip bendradarbiauti su Kinija šiuo klausimu“, – sakė I. Cassis.

I. Cassis taip pat pažymėjo, kad šalys, kurios palaiko dialogą su Rusija, pavyzdžiui, Brazilija, Indija ir Pietų Afrika, dalyvauja diskusijose Davose ir „gali atlikti svarbų vaidmenį“.

„Tai gali sukurti kolektyvinį judėjimą, įtraukiantį šalis, esančias toli nuo konflikto, bet gali atlikti tam tikrą vaidmenį darant įtaką Kinijai ir Rusijai“, – sakė I. Cassis.

 

Kaip teigiama šią savaitę paskelbtame Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos pranešime, „konferencijos tikslas – baigti derybas nacionalinio saugumo patarėjų lygmeniu dėl ilgalaikės ir teisingos taikos Ukrainoje principų.“

Ukraina tikisi surengti Pasaulinį taikos viršūnių susitikimą, kuriame pasaulio lyderiai patvirtins bendrus karo sprendimo principus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(7)
(1)

Komentarai ()