Japonijoje gamtos teršėjus gaudo užsimaskavę policininkai (Video)  (15)

Japonijos Shizuoka prefektūroje gamtos teršėjai gaudomi specialiųjų karinių pajėgų metodais. Aptikę nelegalų sąvartyną, vietiniai policininkai įrengia pasalą ir nusikaltėlius sugauna nusikaltimo vietoje. Kai kuriose pasalose pareigūnams tenka išbūti ir keliasdešimt dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprastai tokiems sąvartynams atliekų nelegaliai atsikratyti sumąstę asmenys pasirenka sunkiai prieinamas miškingas kalnų vietoves. Čia budintys policininkai apsirengia maskuojančiomis uniformomis, o atviras kūno vietas - veidus ir rankas - išdažo maskuojančiais dažais. Tiesa, nusikaltėliai taip pat gudrauja - išmestas buitines atliekas nepatingi paslėpti, jas užkasdami plonu žemių sluoksniu.

Tolesniame video parodyta pasala buvo įrengta 88 dienas - būtent tiek laiko reikėjo laukti, kol buvo sugautas palyginti smulkus gamtos teršėjas. Už tokio tipo nusikaltimą jam gresia iki 5 metų kalėjimo ir 10 milijonų jenų (0,3 milijono litų) bauda, tačiau jei tai yra pirmasis tokio tipo nusikaltimas, paprastai taikomas sušvelnintas nuosprendis. Bet kuriuo atveju, baudos tikrai nepakaktų išlaidoms, kurių prireikia norint įvykdyti 88 dienas trukusią pasalą. 



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)