Šanchajus nori pažaboti spekuliacijas nekilnojamojo turto rinkoje  (0)

Šanhajaus vietinė valdžia spalio priėmė įstatymą, kuris apriboja šeimoms įsigyti daugiau negu vieną papildomą butą. Taip siekiama sustabdyti nekilnojamojo turto rinkoje vykstančias spekuliacijas ir nepaprastai aukštas kainas. Pekinas tokį pat įstatymą yra priėmęs šių metų birželio 30 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įstatymas numato, kad kiekvienų namų Šanhajuje savininkai gali įsigyti tik vienas papildomas komerciniams tikslams naudojamas patalpas. Jeigu bus pastebėta, kad kažkas nesilaiko naujų įstatymų, įsigyto turto savininkui bus tiesiog neleidžiama įregistruoti pirkinio.

„Spekuliacijos Šanhajaus nekilnojamojo turto rinkoje yra nesuvaldomos. Naujasis įstatymas užtikrins, kad ši rinka šiek tiek aprimtų“, – sako turto tyrimuose besispecializuojančio Fudan universiteto profesorius Chen Jie.

Pagal naująjį įstatymą, turto savininkai taip pat privalo mokėti papildomos žemės mokestį, kuris siekia nuo 2 iki 5 proc.

„Tai griežta taisyklė, kuri efektyviai turėtų paskatinti savininkus parduoti savo užbaigtus projektus kuo greičiau, kad padidintų įplaukas“, – tvirtina nekilnojamojo turto agentūros „E-House China“ vyresnysis analitikas Xue Jianxiong.

Chen Jie paaiškina, kad papildomas žemės mokestis yra paremtas nekilnojamojo turto pardavimo kaina. Kuo ji didesnė, tuo didesnius mokesčius turto savininkas turi mokėti.

„Ateityje mažai nekilnojamojo turto vystytojų ant savo produktų užkabins didžiausių kainų etiketes, nes tai iš karto sąlygos aukščiausius mokesčius jiems patiems“, – prognozuoja Chen Jie.

„Šanhajaus turto įstatymai yra griežčiausi visoje šalyje, todėl jie gali pasiųsti nemenką signalą visai Kinijos nekilnojamojo turto rinkai. Jokios spekuliacijos šiame sektoriuje nebetoleruojamos“, – antrina Xue Jianxiong.

Manoma, kad šis įstatymas nuties kelią inicijuojant turto mokesčio įstatymą apskritai. Vis dėlto ne visi šiuo klausimu nusiteikę teigiamai. Shen Lu, kartu su vyru prieš dvejus metus nusipirkusi butą pesimistiškai žiūri į naująjį Šanhajaus įstatymą. „Tai tarsi staugiančio vilko žaidimas. Kiekvieną kartą nekilnojamojo turto departamentams pranešus apie kovą su nekilnojamojo turto spekuliacijomis, kainos pakyla. Jeigu nuolat prašoma palaikyti kainas, niekas nėra pajėgus išspręsti šios problemos“, – mano Shen Lu.

Kartu su naujuoju įstatymu, siekiančiu nuraminti nekilnojamojo turto rinką, Šanchajus taip pat ketina per artimiausius penkerius metus pasiūlyti 1 mln. valdžios subsidijuojamų būstų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)