„Esu 99% tikras. Tai ne Rusija.“ Ukrainoje nauja audra  ()

„Esu įsitikinęs praktiškai 99 proc.", - Haidajus įvardijo priežastį, kodėl parlamentarai atsisakinėja mandatų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos parlamento deputatai nariai pradėjo atsisakinėti mandatų dėl dviejų priežasčių, mano Serhijus Haidajus.

Prieš karo pradžią kandidatai į deputatus kovojo dėl parlamento nario mandato, o šiandien jie, visomis jėgomis bando jo atsikratyti. Neseniai vien tik frakcijoje „Tautos tarnas“ gauta  17 prašymų atsisakyti mandato.

Kodėl deputatai nenori likti parlamente, nuomonę išsakė buvęs Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus interviu Irinai Kablučko „YouTube“ kanale „Fabrika Novin“.

„Esu 95, o gal 99 proc. įsitikinęs, kad tai ne dėl kolaboravimo su Rusija. Jei kas nors būtų pasidavęs jų pagundai ir norėjęs bendradarbiauti su agresoriumi, niekas nebūtų sutrukdęs paimti pinigus, sukurti frakciją ir trukdyti visoms iniciatyvoms ir įstatymų priėmimui“, - sakė ekspertas. 

Tada Haidajus išsakė dvi priežastis, kodėl parlamentarai skubiai atsikrato savo mandato. 

Pirma, jie jaučia, kad niekam nereikalingi ir yra laikomi kvailiais. „Jei nuo pat karo pradžios su jais būtų buvęs stabilus ryšys ir jie būtų dalyvavę tam tikruose procesuose (pavyzdžiui, naujų gynybinių zonų statyba, kontrolė ir t. t.), tai, patikėkite, jiems net nekiltų tokių minčių“, - aiškino buvęs pareigūnas. 

 

Antra, kai kurie parlamento nariai bijo, todėl bandys išvykti iš šalies ir gyventi vienoje iš Europos šalių, kol dar ten yra saugu.  „Sakau „kol dar“, nes niekas nežino, kur karas ateis rytoj“, - pabrėžė Haidajus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(14)
(3)

Komentarai ()