Lygių teisių ir žmogaus teisių komisija: moterys lenkia vyrus visur, išskyrus atlyginimų sritį  (37)

Tyrimai rodo, kad moterys daug kur perspjauna vyrus ir gyvena už juos geriau.

Teigiama, kad moterys yra geriau išsilavinusios, turi mažiau tikimybės prarasti darbą per krizę ir linkusios labiau rūpintis savo sveikata reguliuodamos mitybą ir lankydamosios pas gydytojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Lygių teisių ir žmogaus teisių komisijos, vyrai negyvena taip ilgai kaip moterys, yra linkę kur kas labiau nutukti ir tris kartus dažniau nusižudo. Moterų privalumai buvo išdėstyti Komisijos 700 puslapių tyrimo ataskaitoje apie lygių teisių progresus.

Trevoro Phillipso vadovaujama organizacija padalino žmones grupėmis į tuos, kurie patiria nesėkmes ir tuos, kuriems pasak T.Phillipso „vartai parodyti savo galimybes užverti visam laikui“.

Tyrime atkreipiamas dėmesys į lyčių atlyginimų skirtumus ir tendenciją, kad moterys uždirba mažiau nei vyrai. Bet, kaip sako T.Phillipsas, kiti lygybę vertinantys veiksniai rodo, kad mūsų požiūris į „žmogiškuosius skirtumus pasistūmėjo šviesmečiais“.

Tyrimas atskleidžia, kad kai kur vyriškumas gali būti laikomas neigiama savybe. Vyrai dažniau tampa nusikaltimų aukomis, negu moterys. Didžioji dalis nužudytųjų aukų – vyrai, ir būtent vyrai dažniau kenčia nuo prievartos. Taip pat nustatyta, kad vyrai daug dažniau netyčia žūva darbe: 2009 m. Didžiojoje Britanijoje tik keturios pramonės įstaigose dirbančios moterys mirė darbe. Tuo tarpu tokių vyrų buvo 129.

Komisija pastebi: „Mergaitės aplenkia berniukus mokymosi pasiekimais penkerių metų lygyje, 16-os ir baigdami vidurines mokyklas“.

Tyrime atkreipiamas dėmesys ir į pasaulį sukrėtusį ekonominį sunkmetį ir pastebi, kad daugelyje šalių vyrai dažniau pajuto neigiamus jo padarinius. Tik 15 proc. vyriškų darbų yra viešajame sektoriuje – kur atlyginimai ,pensijos ir saugumo lygis yra didesnis – kai net 40 proc. dirbančių moterų užsiima valstybine veikla.

Vyrams šiandien nepalyginamai sunkiau susirasti darbą.

„Moterys už vyrus šiandien geresnės ir išsilavinimo, ir profesine, ir sveikatos prasmėmis. Vis dėlto atlyginimų skirtumas išlieka. Po 30 metų skirtumo mažėjimo, pažanga, atrodo, sustojo“, – teigiama pranešime.

Tyrimo organizatoriai spėja, kad atlyginimų skirtumas gali atsirasti dėl to, kad moterys išeina vaiko auginimo atostogų, po jų dažnai nebegrįžta dirbti. Taip pat pastebėta, kad penkiasdešimtmetės dažnai paaukoja savo laiką, pinigus, darbo perspektyvas ir sveikatą, kad pasirūpintų senstančiais tėvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (37)