Česlovas Iškauskas. Kodėl Vakarai bando pritraukti Rusiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-10-19 09:54
Rusija bijo vis labiau stiprejancios Kinijos todel ir bando slietis prie NATO.realiai as manau kad NATO kaip po tokia issiseme,juk jos paskirtis buvo gynyba nuo CCCP.tarybu sajunga subyrejo,taigi NATO neteko savo pagrindinio priesininko ir turetu buti isformuota.ES valstybems nera jokios naudos is USA dominavimo Europoje todel geriau isstumt jankius is cia ir kurti nauja saugumo sistema su rusais.nauda cia gautusi abipuse,rusai uztikrina isteklius,europieciai-know how.aisku tokios vasalines valstybes kaip baltijos salys bruzdetu bet ar tai kamnors idomu?
Arns 2010-10-19 10:06
Ar straipsnis geras, paprastai galima sužinoti iš to ar jį perskaitęs, 1 supratai apie ką jis, 2 ar straipsnio pavadinimas(ypač jei tai klausimas) turi atsakymą tekste. Tad kas gali pasakyti, ką gerb Iškauskas turėjo mintį keldamas klausimą "Kodėl Vakarai bando pritraukti Rusiją?" Asmeniškai čia išskaičiau kad Vakarai tai - Prancūzija ir Kinija. O JAV nustumiama ir sukeliama grėsmė visam pasauliui.
zeitgeist 2010-10-19 11:08
Mintis gera. Neveltui Vokieciai taip sakyciau artimai pradejo bendrauti su rusais, Jeigu EU ir Rusija pradetu normaliai bedradarbiauti tai visiems butu tik geriau
faktas 2010-10-19 12:18
Sutinku su kritiniais, anksčiau išsakytais komentarais. Remiantis, JAV ekonominių procesų analize, atrodo, kad JAV laukia blogai laikai. O čia viskas vietoj - Kinija su darbo jėga, Rusija su energija ir kaip pats geriausias Europos - Azijos "kabelis", na ir pati Europa, kuri vis dar turi labai gerą ekonominę padėtį. Žodžiu, bus kažkas naujo. Zergo komentaras dėl Baltijos šalių bruzdėjimo labai tikslus. Kam gali rūpėti valstybės, kurių įtaka - mikroskopinė... Ir bet kuriuo atveju... Prireiks valstybės transportui, pasakys Prancūzija ir Rusija Lietuvai - tiesiam per tave kokį dujotėkį, o tu būsi mūsų saugumo partnerė! Iškart sutiks! Net ir besąlygiškai sutiks.
Sloth 2010-10-19 14:05
Straipsnis vietomis geras, vietomis visiška nesąmonė, kaip Arns ir minėjo, apie viską, bet kartu ir apie nieką. Faktas, kad galios svertai pamažu pastaruosius metus sukiojasi ir tikrai pasisuks. Tik man įdomu ką JAV tokiu atveju darys, turėt tokį karinį pranašumą ir juo nepasinaudoti sustiprinti ir išlaikyti savo įtaka gal ir būtų humaniška, tačiau - labai kvaila.
Zergas 2010-10-19 14:24
jei zydu valdoma valstybe bandytu pasinaudot savo kariniu pranasumu,3 pasaulinis neisvengiamas.ar tu noretum gyventi pasaulyje po branduolinio karo?kaip dar tokios mintys zmonems ateina i galva?
Sloth 2010-10-19 14:33
Prieš komentuodamas išmok skaityt...
enternald 2010-10-19 17:08
Zergai, ką uostai su zeitgeist kartu? Akivaizdu, kad šis straipsnis apie galbūt suartėjimą su Rusija, kuris net oficialiai neskelbiamas. Čia tas pats kaip kalbėt apie torto skonį kurį gal tik dar eisi pirkt, o ne tarkim nusipirkęs apžiūri sudėtį. Arnas teisus nieko čia gero nepasakyta.
DJ_LFS 2010-10-20 02:25
Nieko gero nezada tas suartejimas
zeitgeist 2010-10-22 12:47
Su kaimynais reikia bendrauti, o ne priešus iš Ju daryti. ir žaliavos pigesnes bus
Anonymous 2010-10-22 22:40
pacioje apacioje aiskiai parasyta kokios valstybes turetu pradet vienyti tarpusavio jegas.. mes spastuose ir mus isdulkins jei jav bus isstumta is europos!tad geriau nenorekit, kad jav vis labiau prarastu itaka.. rusai kaip tik ir nori kad tik jav nebesiveltu i europa.. juk jav net is pradziu tieke ginklus gruzinams, kol rusai neuzstate tanklaiviais krantus.. pagalvokit ka musu valstybe turi is karines technikos? ats: balta veliava ir bunkerius ir jus maziau gincykytes, o skaitykit istorija..
A2zalias 2010-12-11 20:30
Gerbiamam Iškauskui kitaip nesigauna straipsniai tik pagal seną tarybinę vienintelę teisingąją komunistinę partinę liniją. Sarkozy ir Putino draugystė: įtakų, ginklų prekybos, kelia nerimą ne tik demokratijai, bet ir pasaulio saugumui apskritai. Kam čia paslaptis, kad banditai šaudo iš kalašnikovų ar tai būtų Afrikoj ar šiaurės Korėjoj. Tai šitą betvarkę pirmiausia turėtų susitvarkyt komunistinė Kremliaus valdžia prieš stojant į Nato aljansą ir daugelį kitų namų darbų susijusių su įstymais pažeidžiančiais ne tik savo piliečių teises ir demokratijas. Turi būt santykiai normalūs, kaip ir prekybiniai juk atėjęs į parduotuvę nepradedi mosuot kumščiais ar gazdint, arba draugiško laižiako su pardavėjais, kad nusipirktum pigiau.