2 500 000 užnuodytų butelių. Okupantus bando nunuodyti ne tik ukrainiečiai  ()

Tai įvyko po to, kai Vladikaukazo gyventojas nusidegino stemplę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantus bando nunuodyti ne tik ukrainiečiai. „Rospotrebnadzor“ (Rusijos Federalinė vartotojų teisių apsaugos ir žmogaus gerovės priežiūros tarnyba) pareikalavo sustabdyti didelės mineralinio vandens „Jermuk“ partijos pardavimus Rusijoje. Tai įvyko po to, kai Vladikaukazo gyventojas nusidegino stemplę, nes butelyje buvo ne vanduo, o actas.

Įsakyme nurodyta, kad visi „Jermuk Mineral Water LLC“ produktai, įvežti į šalį nuo 2023 m. gruodžio 28 d. iki 2024 m. vasario 12 d., turėtų būti pašalinti iš prekybos, su nuoroda į dokumentą rašo RBC.

Vandenį gamina Armėnijos įmonė „Jermuk Group“.

„Iš viso 2 milijonai 480 tūkst. 56 buteliai iš šios partijos yra mažmeninėje prekyboje 84 šalies regionuose“, – sakė Pažangių technologijų plėtros centro (CRPT, valstybinės ženklinimo sistemos „Sąžiningas ženklas“ operatorius) generalinio direktoriaus pavaduotojas Revazas Jusupovas.

Anot jo, CRPT stebėjo visų galimai nesaugaus mineralinio vandens partijos butelių buvimo vietą ir pradėjo blokuoti galimybę legaliai parduoti jį mažmeninėje prekyboje. Informuoti pardavėjai, taip pat pirkėjai skenuodami butelius programoje „Sąžiningas ženklas“ mato įspėjamąjį pranešimą.

 

Vasario 12 d. Šiaurės Osetijos vadovas Sergejus Menyjailo regiono verslui rekomendavo sustabdyti prekybą šiuo mineraliniu vandeniu.

Pasak jo, respublikoje buvo paimti 24 paketai pavojingo vandens. „Rospotrebnadzor“ biuras regione patarė piliečiams nevartoti prekės ženklo „Jermuk“ produktų, kol nebus išsiaiškintos visos aplinkybės.

Bylą, kaip actas pateko į butelius, o ne mineralinis vanduo, nagrinėja Vidaus reikalų ministerijos, prokuratūros ir „Rospotrebnadzor“ darbuotojai, pažymėjo Menyjailo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()