Gunaras Kakaras: kontaktas su ateiviais įmintų žmonijos atsiradimo mįslę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AirDog 2010-10-26 13:14
Straipsnis nepatiko, eilinis papilstymas iš tuščio į kiaurą".
Justas116 2010-10-26 13:21
O cia jau nesutinku su tavim. Issivystimas is amebos nera zeminantis, kaip tik atvirksciai, be to tai rodo musu rysi su visa kas gyva. Be to ner cia kuo tiketi - evoliucija yra pagrista irodymais. Tai - mokslinis faktas. Siaip matau pats ne kiek biologine evoliucija nesi pasidomejes. Galiu pasakyti tau tik tiek: gali tiketi kuo nori, gali sakyti kad tau evoliucija yra nepriimtina, bet sitoks argumentas (jei isvis ji galima laikyti argumentu) tikrai nepaneigs teorijos, kuri mokslo pasauli isigaliojus, kaip mokslinis faktas.
kunis 2010-10-26 13:27
Abejoju ar tai faktas... As krikscionis, bet tai nereiskia kad tikiu kad mane sukure Dievas. Sitas tavo teiginys taip pat tera tik speliones, kaip ir Evoliucijos teorija kaip ir "Dievo teorija".... Cia dar priklauso nuo tikejimo i Dieva poziurio... Ar tu tiki i Dieva teva, Kristaus teva ir t.t. ar tiki i Dieva kaip jega, veiksnius... Dievo egzistavima gali paneigti pats vaikiskiausias paradoksas kuri pasakodavau tikybos mokytojai "Jei Dievas visagalis, ar gali sukurti akmeni kurio jis pats nepakeltu? Musu atsiradimas yra kolkas mum protu nesuvokiamas... kalbu apie visko atsiradima, The big bang.. mes nesuvokiam kas buvo iki jo.. o tai reiskia kad taip ir nezinosim is kur mes, jei noresime zinoti pacias saknis
rwc 2010-10-26 13:34
Būtent, kad pilstymas. Mįslės nėra, nes yra bent vienas pakankamai aiškus ir vyraujantis sprendimas (abiogenezė+evoliucija). Nauji faktai gali šį sprendimą patikslinti arba pasiūlyti visai naują sprendimą. Kaip kad evoliucijos teorija savo laiku pasiūlė geresnį sprendimą nei ID. Kaip kad mikrobiologija, citologija, biochemija, geologija pasiūlė geresnį sprendimą nei kol kas siūlo įvairūs panspermijos variantai arba ID. Kakaro "šimtas procentų" - demagogija. Priklauso, kokius skaičius ir papildomus koeficientus surašysi į Dreiko lygtį. Klausimas liks neišspręstas tol, kol rasti nežemiškos gyvybės egzistavimo įrodymų.
rwc 2010-10-26 13:39
. Kažkiek siejasi su "kvantinės savižudybės" principu: kiek bebūtum Schrödingerio kate, visuomet save suvoksi toje istorijoje, kur nežuvai (arba nebesuvoksi išvis). Tokia Visata, kurioje Dievas sukūrė nepakeliamą akmenį ir jį pabandė pakelti, neegzistuoja.
Justas116 2010-10-26 13:42
O tu gali pateikti kokiu nors irodymu, kurie patvirtintu tavo Inteligent Design teorija. Kiek zinau kretizionizmas isvis nera laikomas mokslu, labiau pseudomokslu ir iki siandien neturintis jokiu svariu argumentu pries evoliucija. Tikejimas - niekad nebuvo ir nebus irodymas. Tai yra kaip tikejimas atsakymo, kuris neatsako i klausyma. Tikejimas nera zinojimas. Taip, tu gali buti teisus, nes tavo tikejimo teisingumas lygus 50% (50% kad tu netesus, 50% kad tu teisus). Bet tai nieko neirodo. Tai tas pats, lyg as sakyciau, kad pasauli sutvere milziniskas zefyras, kuris sukures visata, sprogo ir jo liekanos (irodymai) issisklaide uz Visatos ribu. Tikejimas yra kaip loterija: tarkim pasauli yra 100 skirtingu religiju ir turi pasirinkti viena is ju. Kiekvienos religijos sansas laimeti yra lygus 1%. Dabar pagalvok, zmogus be siu 100 religiju gali pasitelkes fantazija sugalvoti dar 100. Tai dabar sansas, kad tavo religija yra teisinga, yra lygus vos 0.5 %. Zmogus neturi vaizduotes ribu, todel yra begalybe skirtingu tikejimu jis gali sugalvoti. Todel pagalvojus jei yra begalybe skirtingu nuomoniu apie pasaulio sukurima, tai tavo tikejimo sansai laimeti yra lygus 0.
GeneticworlD 2010-10-26 13:45
"Jei Dievas visagalis, ar gali sukurti akmeni kurio jis pats nepakeltu?" Kietas klausimas turbut mokytoja po sio klausimo kuri laika nebezinojo ka sakyt Beje kaskada skaiciau, kad Darvino teorija nera 100% irodyta, nes tais laikais dar nebuvo tokiu dalyku kaip DNR tirimai ir t.t. Bet vienaip ar kitaip si teorija yra priimtiniausia
AirDog 2010-10-26 13:58
Tokį klausimą gali užduoti tik tas kas primityviai supranta dievo sąvoką.
Anonymous 2010-10-26 14:07
Jei neeiskosi atsakymu ju ir neatrasi. Zmones neieskantys ar bijantys ieskoti atsakymu priima ideoligijas kaip religija, kad jiems butu lengviau gyventi. Bet manau mano postas yra tuscias, ir diskusija beprasme.
rwc 2010-10-26 14:10
, vakar apie tai daug pripilstyta čia: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... highlight= . Prašau, nekartok Sielio, nebent nori, kad ir ši tema būtų užrakinta. Ištrauk ką nors naujo, ko toje nėra.
kunis 2010-10-26 14:21
cia siek tiek kertasi su logika tas atsakymas Jei jis visagalis, tai visu pirma sukures toki akmeni kurio pats nepakelia, tai paneigtu jo visagaliskuma, nes jis negali pakelti to akmens. O ta dalis kad nezino kad sukure tai... Ar diviska butybe visa matanti visa zinanti vis galinti, nezinotu savo paties kurinio, to akmens?
rwc 2010-10-26 14:33
Ar gali visažinis ko nors nežinoti? Aišku, kad gali. Bet jis gali vengti argumentų, kurie veda prie tam tikrų išvadų. Chaoso teorijoj gerai žinoma situacija: determinuotas chaosas turi tam tikrą atraktorių, į kurį susiveda visos pradinės situacijos. Jei atraktorius neapima pilnos būsenų aibės, tai yra ir būsenos, į kuriuos neįmanoma patekti kitaip kaip tik iš kitos tokios būsenos, į kurias .... Jeigu dabartinė būsena priklauso atraktoriui, tai niekuomet iš jo nebeišklysi (nors teoriškai kitokios būsenos įmanomos parenkant konkrečias pradines sąlygas ir paleidžiant procesą iš naujo). Mums žinoma Visata yra būtent toks determinuotas chaosas. Kodėl Dievo elgsena taip pat negalėtų būti toks chaosas?
slawcka 2010-10-26 14:42
Duokit nors vieną įrodymą apie dievo egzistavimą? Nu jo, kristus buvo, sukūrė sau religiją, bažnyčia kraudamasi turtus prikūrė dar daugiau, privertė tikėt pusę pasaulio.. Bet kur nors vienas įrodymas? Darvino teorijoj pilna įrodymų, tai kvaila būtų tikėt tuo ko nematei, tuo ką tau įpiršo. yra tikėjimas ir yra mokslas. Nuomonė kad mus čia apgyvendino ateiviai yra ta pati mokslo (darvino) teorija..
rwc 2010-10-26 14:48
Nuomonė, kad mus apgyvendino ateiviai - tokia pati nemokslinė hipotezė, kol nėra tam prielaidų (ateivių egzistavimo įrodymų). Kitaip tariant, tai yra ta pati ID, tik kūrėjas kitas. Beje, Kristus sukūrė ne religiją, o tik atšaką. New Age tikėtojai ufonautais taip pat sukūrė tik religijos atšaką.
kunis 2010-10-26 16:09
Bet pats faktas kad tokia situacija egzistuoja jau paneigia visagaliskuma. Nesvarbu kad iki jos keliu nera,kad mes tu keliu nezinom, bet visagalis zino.. Hm... taip iseina,kad tik visagalis gali paneigti visagalio visagaliskuma Bet pats faktas yra,kad tai paneigti galima. Tas pats ir apie zinojima, jei visazinis visko nezino ir vengia argumentu vedanciu prie tokios isvados, tai faktas taip pat islieka kad jis visko nezino, tik yra geras issisukinetojas
rwc 2010-10-26 16:49
kunis 2010-10-26 16:57
Bet tai cia jau kitas paradoksas.. Jei visagalio tobulybe paneigti galima, tai visagaliu nera, bet kad tam paneigti reikia visagalio
rwc 2010-10-26 17:03
kunis 2010-10-26 17:20
Grazu ziurek kad neuzilgu si mintis nekabetu http://www.technologijos.lt zydros juos desinej puseje tarp kabuciu
AirDog 2010-10-26 18:21
Visagalis gali sukurti sukurti tokį akmenį kurio jis nepakeltų ir tai nebūtų jo neįgalumo įrodymas, kadangi į tą akmenį būtų sudėta VISKAS, pats visagalis taptų akmeniu ir tai įrodytu jog ši užduotis iš esmės nelogiška.