Gunaras Kakaras: kontaktas su ateiviais įmintų žmonijos atsiradimo mįslę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2010-10-28 14:14
kionig 2010-10-28 19:44
As jusu dievu nepaneiginesiu. Bet va uzduosiu kiek kitoki klausimeli: irodykite man, kad jusu dievas yra geresnis uz bet kuri kita kai pvz alacha, kitus graiku mitologinius dievus, arba musiskiu pagoniu. Tai va kaip irodysite, kad jusu dievas geresnis uz kitu ? Juk tokiu principu tikientiejys ir pritraukia tu auku, kurie jiem duokle nesa...
rwc 2010-10-28 20:11
: kodėl kas nors turėtų įrodinėti, kad ta ar kita rašto interpretacija geresnė? Geriausia yra ta, kuri labiausiai atitinka tradicijas ir kultūrą - ir tai, šnekame ne apie dievus, o apie pranašus ir konfesijos hierarchus. Man priimtina Jėzaus gėrio interpretacija ir humanizmas, bet nepriimtina Mormono ar Mahometo daugpatystė, žydų košeris, amišų tamsumas.
kionig 2010-10-28 20:19
Tai matai, kiekvienam pagal jo kultura ir sazine. Bet as nieko nesmerkiu, tegu jei jam to reikia. Su interpretacijomis irgi idomiai, kazkada uzklausiau, kodel yra interpretuojama biblija, t.y kodel kazkas ja turi aiskinti, kai tuo tarpu pats ja gali perskaityti ir susidaryti savas gaires.
Lietuvis 2010-10-28 20:38
principas visai kitoks bent jau krikscioniu tikejime tai kaip tradicija is kartos i karta perduodama,juk mazai kas yra nekrikstytas ar neturi komunijos,krikscionu tikejimes tu turi daugiau laisves niekas nevercia tawes tiketi nebent lbj tikintys seimos nariai ar giminaiciai o pvz musulmonu salyse neissisuksi nepasimeldes,viskas lbj grieztai ten ypatingai daznai kartoja nera kitu dievu tik vienas dievas alahas
kionig 2010-10-28 20:46
Nu tai alachas irgi turi tradicijas Pvz tradicija, susisprogdinti. Kaip tau tradicijos is kartos i karta ? Na as pamenu, ejau pirmaja komunija, taip pat krykstitas esu, bet man is to nulis naudos... Principas vienas ir tas pats. Paskaityk, kas mano parase yra parasyta.
rwc 2010-10-28 20:48
Kodėl yra fizikos mokytojai ir dėstytojai? Kodėl teisininkai ilgus metus analizuoja precedentus, ginčyjasi, svarsto? Juk, pagal tave, turėtų pakakti fizikos vadovėlio, Konstitucijos ir Baudžiamojo kodekso - tegul kiekvienas pats perskaito, išmoksta ir susidaro savo gaires. Biblija - sudėtingesnis kūrinys nei fizikos vadovėlis, BK ar Hamletas. Žmonės ją skaito ir analizuoja dešimtmečiais, derina su Vakarų filosofų veikalais, istorinėmis žiniomis, savo morale ir pasaulietine teise, įvairių sričių etika, paradoksais, problemomis. Net iškiliausiems filosofams pavieniui Biblija iki galo neperkandama (ir apskritai, kaži ar ji išvis perkandama). Bent jau man - ne. Dešimtą kartą perskaičius tą patį sakinį, kyla naujų minčių, analogijų, aliuzijų. Nematau nieko blogo, jei tuo ar kitu klausimu autoritetas, paskyręs tam daug metų, turi kažkokią nuomonę.
rwc 2010-10-28 20:53
, kur parašyta, kad musulmonas turi susisprogdinti ir nužudyti dešimtis nekaltų civilių - tarp jų ir musulmonų? Čia ne tradicija, o radikali teroristinė mokykla. Su islamu ji turi tiek pat bendro kaip su krikščionybe KKK ar hitlerininkai. Tiesiog kreivai suinterpretuota kankinio sąvoka pažeidžiant pagrindinius islamo principus. Dėl šešiasdešimt vynuogių joks tikras musulmonas nesisprogdintų net ir mūšio lauke.
kionig 2010-10-28 20:57
Zinoma, kad neparasyta, bent jau jie tai daro del alacho. Zinai ta suki" alah achbar" ? P.S sorry uz offtopa, pamaciau, kad apie dievus diskutuojate, tai ir uzsivedziau savo nekompetencija. Ok, rwc, dekui bent uz tuos atsakymus. P.P.S O konkreciai kas su kakaru ir jo mintimis, as visiskai galvoju priesingai, kad net ir po to 1000 metu, mes neiminsime musu atsiradimo misles. Ir toliau vadovausimes preliminariomis teorijomis.
rwc 2010-10-29 01:21
kionig, ar galėtum išversti "Allahu aqhbar"? Ne kaip tu manai, o Islamo dvasioje? Gerbiu šitą jų šūkį ir manau, kad krikščionys turėtų į jį įsiklausyti. "Dievas yra didis". Nėra jokių konotacijų "žudykite netikėlius" ar panašiai. Ir, taip, po 10000 metų turėsime ir fiziką, ir "Allahu aqhbar". Lyg vienas kitam prieštarautų...
Lietuvis 2010-10-29 12:02
zmoniu suvokimas nepasikeis per diena,jei ir suzinotu jog dievo nera visai farsas butu irodyta kaip nors,net neisivaizduoju kaip bet tarkim....vistiek zmones tiketu i ji cia yra esme tai jau kraujyje iauge,o su tais sprogdinimais tai kai musulmonai paskelbia sventa kara tarkim amerikai juk nebuvo tokiu atveju kad kazkas sprogdintusi neskaitant rugsejo 11 o su krikscionimis dar paprasciau prireike kazkada pinigu romoms popieziui tai pasiunte kryziuocius i musu zemes skersti vaikus,moteris,vyrus blet kodel sitos niekas nesprisimena???? ai nu kaip ir pasakytu tikintysis : tokias Dievo valia arba Dovep keliai nezinomi px kad neturime savo kulturos kuria puoselejome kelis simtmecius ir ja per kelis metus sunaikino krikscionys,del to kalta ir geografine padetis per visus karus buvome geriausias kelias i prieso teritorija