Holivudo mokslinė fantastika: tikrovė ir fikcija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sokantis Debesis 2010-11-22 00:59
tai kad mano tėvai mėgsta tokias pasakas... nesupyk bet nematau tikslo atsakinėt i tavo tuos punktus. bereikalo aš čia ilindau, gi avataro fanu lietuvoj daugiau nei krepsinio, suvalgys mane gyva dabar:)) dėkui uz patarimus.
kionig 2010-11-22 01:18
Debesie, o ar metuose esme ? Svarbu kiek koses galvoje yra. Siaip del avataro, tai as net manau, kad jis perdaug ispustas. Ypac zipfm liaupsino ji vos ten ne iki padangiu. Tipo ten 10 metu kurtas filmas. Nelabai norisi tiketi, kai yra dabar ypatingai nemazai grafiniu technologiju ant kuriu visu filmu kureju pagrindai ir sukasi, tai speju kokie max 2 metai siuzeto kurimui. Dar kokie 2-3 metai visam filmo 3D pastatymui. Ir turime ka turime siandien. Siaip tai fantastika nera mano megemia sritis, tai ir neziurejau jo, jei nepatingesiu gal kada ir perziuresiu. Paskutiniuoju laiku net nereikia ir pacio televizoriaus, kad pamatyti holywoodo sedevrus, is tiesu net daug tu filmu nesu mates - yra prasmingesniu veiklu
vienetas 2010-11-22 01:20
Gera pastaba pabaigoje - aukštas balas už viską, išskyrus siužetą. Tik nesuprantu vieno - kodėl "vaikiškas" filmas turi neigiamą atspalvį? Kas ir kur deklaravo, jog avataras bus suaugusiem/visai šeimai/vaikam? Arba - jei jau filmas "vaikiškas", tai reiškia, kad suaugusiem nevalia tame filme kažko rasti? I just dont get it. Juk ir nepretenduota būti rimtu, daug peno apmąstymams duosiančiu filmu. Apskritai, jei ir yra už ką peikti avatarą (gal greičiau JC), tai už iki galo neišnaudotą potencialą siužete. (truputuką ginu, nes šiaip esu absoliutus šio filmo fanas)
batusia 2010-11-22 01:20
Ne, realybėje aš liežuvio nerodau, o kad prie tokio dalyko "prisikabinti", tai reikia visiškai nemokėt, nerast kaip įrodyti savo tiesą. Tai tu ir nesvarų tekstą rašydamas eikvoji laiką, tiesiog iškart parodai savo išprusimo lygį. Ką reiškia gerbėjas? Pažiūrėjau filmą kartą, susidariau nuomonę ir viskas. Dėl vaikiškumo, tai aš nepykstu, tiesiog į tavo nuomonę atsižvelgiu tiek, kiek tavo žodžiai pasirodo svarūs. Šiuo atveju - visai neatsižvelgiu ) Tu pasakų karalystėj gal ir vertini filmus ir į tavo nuomonę ten visi atsižvelgia, o čia juos vertina filmų kritikai (pirma) ir visa žmonių masė kartu (antra). Ir pirmieji, ir antrieji įvertino jį puikiai (imdb - 8,3; 270k balsų). O kad tau šis filmas nepatinka, tai niekam čia nerūpi ir neturi rūpėti. Filmo vertinimo kriterijai yra subjektyvus ir kiekvienas žmogus jį vertins pagal savo supratimą. Aš turiu 21 metuką, tai jau dabar mano amžių komentuosi, nes nebeturi prie ko prisikabint?
Atlast 2010-11-22 03:10
Megstu fantastika, bet tai, kad dauguma nemegstanciu fantastikos zmoniu (is mano draugu tarpo) puikiai ivertino filma "Avatar" buvo priezastis jo net neziureti. Turejau DVD, prameciau, banalu ir pilka. Tai drama, o ne moksline fantastika. Pvz. House MD yra drama, nors veiksmas vyksta ligoninej.
Sokantis Debesis 2010-11-22 03:29
Sakydamas vaikiskas, sakau kad filmas nerimtas, skirtas maziesems. Taip sakydamas turiu galvoje kad filmas nera idomus vyresnio amziausis ziurovui, bent jau neturetu buti. ar tai neigiamas atspalvis nesu tikras, gi visiems pagal supratima. Man tiesiog juokinga kai zmones, netgi metuose iskelia tokius filmus kaip avataras i padanges. Maciau as ta avatara, puse velnio sakyciau.. bet kad kelti i padanges.... Nepamenu kad buciau mates ten kazka naujo, man jis grynai eiline istorija i kuria siek tiek pasitelktas mokslas, antai kaip nervinem lastelem susijunges visas miskas, tiuninguota kvepavimo organu sistema ir pns + graziai padirbeta su grafika... galinis rezultatas vistiek vaikiskas. Ir tai mano asmenine nuomone, nepersu as jos kitiems, bet isgirdes, pamates diskusijas apie avataro tariama nuostabuma negali nenusisypsoti... Dideli Svajokliai
Azys 2010-11-22 08:56
Mačiau abu filmus, Avataras buvo toks kokio maždaug ir tikėjausi, įspūdingi vaizdai, gražūs specefektai, tai fantastinis filmas, kuriame mokslinė fantastika perpinta su fentasy, todėl logikos - gali taip būti ar negali - čia neverta ieškoti. Gražus lengvai žiūrimas filmas. Iš Inception tikėjausi daugiau, negu pamačiau, mintis gili, įdomi, bet pateikta labai supaprastintai, siužetas vystosi nuosekliai ir aiškiai, visai "nesapniškai", nepalikdamas kabliukų pamastymui. Sakyčiau holivudiškas noras išspaust iš filmo kiek įmanoma daugiau pinigų smarkiai viska apgadino. Nesakau, kad filmas gavosi visai prastas, bet, manyčiau, sapnų pasaulis vertas daugiau. Bet kuriuo atvėju abu filmus pasižiūrėti verta.
nzn 2010-11-22 09:33
Su Inception ten smarkiai perlenkta, per daug viskas hiperbolizuota, kaip daugelyje holivudo pramoginiu filmų. Normalesnis ir žymiai įdomesnis apie sapnavimą ir pan. Vanilla sky arba Open your eyes.
planky 2010-11-22 14:17
debesie, atsipalaiduok... Man pvz patinka ledynmetis. Tai as mazvaikis, trenktas,riboto mastymo? Tipo suaugusiam reiktu tik Bergmano retrospektyvas ziuret, ar tipo super rimtas dramas? Nesuprantu ko varyt ant zmoniu, megstanciu multikus ar pan filmus. Ar cia as ne taip supratau? Reiks kada paziuret ta avatara. Vis laiko ner...
Iko 2010-11-22 19:18
To debesis: Na as pasakysiu atvirai, ziurejau avatara, man patiko, bet nematau jame jokios menines vertes ar kasko ypatingo, tiesiog eilinis multikas, bet tavo nuomone tai man apgaileteina. Paminejai, kad tau 24 ar kiek ten metu kelis kartus, speju tu labai didziuojiesi savimi, kad toks 'subrendes' esi, bet man apgailetina atrodo, kai zmogus pradeda vertinti kitus pagal amziu, kitu klausineti kiek metu, nes mat pagal jizmogaus issilavinimo lygi galima nustatyti tik tokiu butu. Taip pabrezdamas savo tuos 24 metelius kvailai atrodai. Nepaisant to dar ir bandai irodyti, kad tokie kieti ir subrende 24! metu ! negali ziuret multiku, ar kasko panasaus i avatara, nes jis 15 meciams, liuto karaliaus gerbejams. Kaip pats sakei kiekvienam savo ir jei zmogui patiko tai kam cia kabinetis ir is saves statyti neitiketinai 'rimta' , 'issilavinusi' vyra, kuriam apgailetini yra multikai, o jei zmogus atsako tau ka nors protingo tai pradedi klausineti kiek metu mat, negali bendrauti nes esi vyras, o siaip net negali argumentuoti savo teiginiu, ir tave tie zmones suvarte daugybe kartu sitoj diskusijoj.
Sokantis Debesis 2010-11-22 20:55
iko, su tokiais speliojimais ir loterijoj nelaimesi. Geriau skaityk kas parasyta o ne kas tau atrodo. paskui permastyk kas cia istikro apgailetinas rasydamas tokius nepagrystus teiginius, aisku jei tik vingiu galvoje uzteks, nes matosi kad mastai labai paviršutiniškai... Rasai cia tam kad isilieti ar tam kad parodyt kaip tu moki "vartyti"...?:)) Vartyti gali siena laukuose pas mociute kaime per vasaros atostogas, o spelioti nusipirkes jega2 bileta perlo terminale. pasimetes pilieti... a.k.a 'Vartytojas' :))
Mistė 2010-11-23 14:01
Man Avataras paliko įspūdį, be galo gražūs vaizdai... Po jo užsimaniau ko nors dar gražaus, kur taip būtų vaizduojama gamta, tik kažkaip niekas nieko panašaus negalėjo rekomenduoti... Labai panašūs vaizdai kaip užvalgius grybukų. O Inception irgi žiūrėjau, bet daugmaž prisimenu tik siužetą, tad, tikriausiai, nieko itin įspūdingo. Bet šiaip labai domiuosi sąmoningu sapnavimu ir tai praktikuoju
69dziaugsmas 2010-11-24 00:24
Kaip 24 metu vaikinas gali taip mastyti ir taip pagristi savo argumentus? Ca gal one.lt itaka? Na nezinau, noreciau is jo isgirsti atsakyma. Kaip suprantu pagal autoriu, jeigu padedi veiduka "liezuviuka", apie tave daug ka pasako. Taigi, ka tai pasako? Kaip kazkas protingai pasake: "gal susirask tu mergina", ir iseik i laika...
Sokantis Debesis 2010-11-24 00:40
nematau prasmes aiskint kodel mano vardas toks ir nekitoks, kodel 2*2=4... ne vaiku darzeli randames jaunuoliai. O gal, jei tokiu klasimu kyla....
Nightbringer 2010-11-26 19:48
Matai, kiek neapykantos iššaukei? O dėl filmų: jos reikia vertintį ne iš savo ,,rimto žiurėtojo" (kalbu bendrai) perspektyvos, o iš pačio filmo pasirinktos nišos. Pvz: ,,Avatar"- filmas sužetas buvo nusmukdytas vien tam, kad pritrauktų platesnę auditoriją. Juk, kaip ,,geriečiai" gali pralaimėti?!? Specialieji efektai sukurti puikiai, logikos- yra. Siužetas, buvo įdomus. Filmu likau patenkintas, nes prieš eidamas į kiną žinojau, kad filmas yra pritaikytas masėms. Ir turiu pasakyti, jis savo nišoje yra šedevras. Ir nereikia lengvo turinio filmą lyginti su visai į kitą auditoriją taikančiomis juostomis. Kitas pavyzdys- Ledynmetis. Juk jo nevertinsi rimtai? Tiesiog linksmas ,,multikas" visai šeimai. Arba serialas ,,Tomas ir Džeris", juk jūs jo nelyginsite su kokiu ,,Daktaru Hous'u"?
Justas116 2010-12-13 18:05
Idomu paskaityti tokius "Kas, jei?" straipsnius. Vercia pamastyt, pafantazuot.... O filmai tai isties verti demesio. "Avatar" yra spec. efektu sedevras, inception yra mano manymu vienas geriausiu ne tik situ metu, bet ir visu laiku, filmu.