Slovėnas bandė išgyventi už 1 eurą per dieną  (32)

Vienas Slovėnijos gyventojas nutarė patikrinti, ar galima sveikai gyventi išleidžiant vieną eurą arba maždaug 3,5 lito maistui per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, tai įmanoma, jeigu turi savo daržą ir apsiperki sumaniai, praneša LTV naujienų tarnyba.

Jaukiame name Liublianos priemiestyje gyvenantis farmacininkas internete rado informaciją, kad Pasaulio banko žmogui nustatyta skurdo riba – 96 eurocentai per dieną. Vyrui pasirodė, kad toks skaičius – iš fantastikos srities, bet pagalvojęs, kad turimi galvoje neišsivysčiusių šalių gyventojai, kurių išlaidos tenka daugiausia maistui, nutarė pabandyti.

Eksperimentas truko du mėnesius ir baigiasi šią savaitę. Pagrindinė jo pamoka – galima gerokai sumažinti išlaidas, jeigu apsipirkinėsi sumaniai ir turėsi daržą. Tačiau pieną tenka pirkti tiesiai iš netoliese esančios fermos, raugintus kopūstus – iš kaimyno. O sūris, kurio itin pasiilgo – deja, per brangus.

„Turėdamas eurą dienai turiu maitintis sveikiau. Ryte daug valgau, per pietus – mažiau, labai mažai – per vakarienę, dažniausiai – tik obuolį. Be to, neskaičiuoju to, ką išauginu savo darže, bet tokią galimybę turi ne kiekvienas“, – teigė farmacininkas Alesas Cerinas.

Vyras pats gaminasi jogurtus, kepa duoną. Netoli namų augantys riešutai taip pat paįvairina mitybą. Likusius devynis eurus per dieną, kurių eksperimentuodamas neišleido maistui, jis dovanos Slovėnijos misionieriams Madagaskare.

Per du mėnesius A. Cerinas numetė keturis kilogramus, važinėja dviračiu, triskart per savaitę bėgioja. Pasibaigus eksperimentui, jis ketina ir toliau asketiškai maitintis, ragina kitus sekti jo pavyzdžiui. Penkiolikmetis sūnus pritaria – sumanymas geras, bet jam reikia daugiau maisto negu už vieną eurą per dieną.

Jungtinių Tautų duomenimis, pasiturinčiose šalyse šeima maistui išleidžia 400 kartų daugiau negu vargingose. O Slovėnijoje vidutinis darbo užmokestis – 1,5 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (32)