Ar gali Saulės dėmės įtakoti aktyvumą rinkose? (Video)  (4)

Analitikas Charlesas Nenneris įsitikinęs, jog gali. Jo manymu, jei suaktyvėja Saulės dėmės, tuomet rinkos kyla, jei intensyvumas sumažėja, rinkos krenta, nes Saulės dėmės įtakoja žmonių nuotaikas, aiškino Ch. Nenneris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad rinkas veikia žmonių nuotaikos, abejoti neverta. Šia kryptimi yra padaryta įvairių įdomių tyrimų. Štai pavyzdžiui, sekant portalo „Twitter“ vartotojų nuotaikas, pokyčius akcijų rinkose galima numatyti beveik prieš 6 dienas iki šių pokyčių. Klausimas sekantis – kiek stipriai Saulės aktyvumas įtakoja žmonių nuotaikas?

„Ką Alanas Greenspanas (buvęs Federalinio rezervų banko pirmininkas) vadino energingumu yra tik faktas, kad šios saulės dėmės suaktyvėjo, - kalbėjo Ch. Nenneris. – Geriau panagrinėjus (saulės dėmių aktyvumas) yra labai dėsningas“.

Analitikas pridėjo, kad investuotojai gali pasitikrinti savo prognozes oficialiame NASA interneto puslapyje, rašo ekonomika.lt. Ch. Nenneris prognozuoja, kad iki 2013 metų rinkoje vyraus maišatis, kuri vėliau pavirs didele krize. Tikriausiai todėl, kad iki 2013 metų tikimasi sulaukti didžiausio Saulės aktyvumo padidėjimo, kuris vėliau vėl ims mažėti.

Aišku viena – prognozuoti rinkų su 100% tikimybe kol kas nemoka niekas. Kartais atsiranda fenomenalių nutikimų, tačiau taip ir lieka neaišku, kaip šiems žmonėms tai pasisekė. Na, bet jei sekate pokyčius rinkose, galite bent jau eksperimento vardan išbandyti šiuos Charleso Nennerio patarimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)