Pasauliui pavojų kelia žmonių perteklius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2011-01-17 10:50
Kils karas išaudis kokiu pora milijardų žmonių ir problemos jau nėra. Vakarai nenorės įsileisti kinų, indų ir kitų atvykelių iš rytų. Ir dėl to kils karas nes kinijai. indijai neliks vietos žmonėms kinija kariaus su rusija indija su kaimynems na bus kaip per tautrų kraustymasi
Sarunas 2011-01-17 10:56
O aš manau, kad jei turtingosios valstybės "pasidalys" savo turtu ir žiniomis, o besivystančios valstybės protingai šią paramą išnaudos, tai gyvenimo sąlygos pagerės. O kaip matome, geras pragyvenimo sąlygas turinčių valstybių gyventojai apsistoja ties 1-2 vaikais. Aišku tada kita problema iškyla. Paprastai gerai gyvenantis žmogus sunaudoja daug daugiau vandens, maisto nei kad žmonės besivystančiose valstybėse. Todėl žmonių kiekiu negalima nuspręsti ar trūks maisto ir vandens ar ne. Nes užtektų ir 2 mlrd žmonių pasauly su tokiu vartojimu, koks yra JAV ir pasauliui neužtektų nieko
Separatistas 2011-01-17 11:16
labai geras straipsnis. yra gera dokumentika : how many people can live on planet earth ? Joje parodė, kokia "santykinę" visos žemės produkcijos dalį suvartoja kiekvienas žemynas (vidutiniškai per žmogų) Š. Amerika : ~9.5 D. Britanija : ~5.3 EU : ~4.5 Indija : 0,89 Afrika : 1,3 Kinija : ~2 Jei visiems padalintume po lygiai tai gautųsi po "2", t.y. kinai suvartojai tiek kiek ir priklauso. Jei visi suvartotų tiek, kiek JAV, tai reiktų "1.5 žemės". Beje už 20 metų gyvens apie 10mrld žmonių, trūks maisto, vandens, baigsis NAFTA - bijau prognozuoti, bet manau kad kils karas
efkava 2011-01-17 11:26
tokio slamsto dar neteko skaityt, nepavyko zmoniu ibaugiint su klimato kaita tai db bando su situo
RamasN 2011-01-17 11:28
Na na, "kinai suvartoja tiek, kiek ir priklauso". Kodėl ne EU ar Š.Amerika ? Tai, kad dalis gyvena pusbadžiu, dar nereiškia, kad jais tinka vertinti ? Galbūt visi turi vartoti tiek, kiek Š.Amerika ar net daugiau, tačiau tiek stipriai nesidauginti, jei negali tiek išteklių pateikti vidutiniškai vienam gyventojui ?
Separatistas 2011-01-17 11:57
prašau http://www.youtube.com/watch?v=B9Q78dro0t8 ties 8:35
mmm 2011-01-17 12:03
manau jus nesupratote ka noreta pasakyti, amerika vartona ne pagal savo kisene, isnaudodami likusi pasauli, proporcijos cia eina( jei liktu tik amerika be aplinkinio pasaulio manau perpus sumazetu jos pragyvenimo lygis). o kinai suvartoja pagal gyventoju skaiciu saziningiausia cia kas kita.
RiMuSaS 2011-01-17 12:04
Matosi nelabai suvoki koki gyvenimo buda propaguoja amerikieciai. Jai suvoktum tokiu nesamoniu nesneketum.
zydriuxv 2011-01-17 12:27
Efkava, matyt toliau savo kūtės ir nematai. Labai rimta tema. Senai žinojau, kad žmonės savo planetai lyg maras, galima sakyti esame Žemės virusas, kuris graužia planetą. Štai ir atsakymas- kam mes čia esame ir koks žmonijos tikslas. O filosofai tūkstantmečius gvildena šį klausimą Nenoriu per daug pasakyti, bet matyt Hitleris jau buvo pastebėjęs šią bėdą. Jis gi labai domėjosi filosofija.
T 2011-01-17 12:28
Ta ir esmė, kad neturtingi žmonės negali sau leisti naudotis brangia technika. Sakykim besivystančiuose valstybėse pigiau arti arkliais ar jaučiaus nei traktoriais, vietoje šulinių per brangu naudoti elektrinius siurblius, sintetinės trąšos nors ir padidina derlių, bet derlius tampa per brangus, kad jis butu įperkamas. Afrikoje badai šiek tiek pristabdo žmonių populiacijos augimą. Manau turint daugiau duomenų iš mažos Afrikos teritorijos kur smarkiau padidėjus žmonių skaičiui atsiranda akivaizdus badas galima būtu apskaičiuoti būsimus didesnių badų židinius.
RamasN 2011-01-17 12:33
Gyvenimo būdas yra atskira tema. Tačiau ką laikytumėm siektinu standartu ? Vidutinį kinietį, dirbantį ryžiaus laukus ? Europietį ? Lietuvį ? Kiek turi leisti sau gyvenime, kad sakytum, jog tai yra tas siektinas standartas ? Per daug nesiskundžiu gyvenimu, bet vistiek matau, kad yra sričių, kuriose skaitau, kad verta vartoti brangesnius produktus, o tuo pačiu - išteklius, arba daugiau jų tam, kad ne tik "egzistuotum", bet ir nesiskųstum gyvenimu. Ir visai nemanau, kad tai "nesąžininga" to siekti. O tai, kad Š.Amerika nukrypo į šalį su savo galimybių panaudojimų, čia jau visai kitas klausimas.
dizaika77 2011-01-17 12:45
Na teorema aiski ir paprasta, nes pirminiais laikais, zmogui platybes buvo atvertos visur, ir tos platybes kaip ir kiekvienam gyvam organizmui jos priklauso visos, nes neturi buti jokiu ribu,. Zmogus uztupdavo rades geresne vieta, kad jam uztektu pragyvenimo saltiniu, toliau gime bendruomenes, valstybes ir vis placiau uzgrobdavo zemes brangius isteklius, jau nebeziurint i tai, kad tai jau jam pakankama ir taip, Tad tokiu atveju siai dienai vien tauta yra pralobusi, kita nuskurdusi ir kas priklauso mums visiems zemes gyventojams tai trukdo pats zmogus. Teorema paprasta, neisvengiamas karas del isgyvenimo buties. Zmogus vis dar yra sau pavojingas neziurint i tai, kad yra homosapiens. Mes gyvename viruso pagrindu...
Azuolas 2011-01-17 13:02
Eilinis burbulas ir tiek. Resursais niekada žmonės nepasidalino ir nepasidalins, nesvarbu ar 9 milijardai, ar 20. O dėl maisto, tai tobulėjant technologijom tobulėja ir maisto aprūpinimas. Jei tokius paranoiškus skaičiavimus būtų atlikę viduramžiais, kai nebuvo išvystytas žemės ūkis ir visa maisto pramonė, tai turbūt 2 miliardų "neišlaikytų".
Arwis 2011-01-17 13:06
Gal nuskambesiu ciniskai, bet niekada neparemiau ir nezadu paremti orginizacijus kurios ''gelbekime afrikos/indijos vaikus nuo bado''. Gerai mes juos gelbejame nuo bado, bet kas vyksta kai mes juos gelbejam? Taip ju atsiranda dar daugiau ir tai tik padidina beda, nes pagalbos reikia jau dar daugiau. Gelbedami juos nuo bado ne tik kad nepadedame, taciau dar ir kenkiame. Taciau as uz medicinine pagalba. Geriau lai seima turi 1 ar 2 vaikus taciau jie bent nebadaus. Zinoma kad uztikrinti ju isgyvenima reiketu padorios medicinos. Taigi geriau reiketu fokusuotis ant medicinos, o ne maisto pagalbos. Pirmiausia panagrinekime scenarijus kuriuose populiacija negali pati saves ismaitinti. Tiek EU tiek US tiek Rusija, tiek Kinija turi pakankamai zemes kad galetu ismaitinti esama populiacija. Visi technologiniai improovementai padare kad mes isgauname net daugiau maisto nei mums reiketu. Taciau dabar paimkim scenariju kad ir pasaulinio karo, EU/US/Rusija/Kinija ir toliau gyvens 'gerai' nes jie bus pajegus ismaitinti savo populiacija. Taciau tos salys kurias mes rememia maistu, isaugo dideles ir visiskai priklausomos nuo tiekiamo maisto. Kas butu jai tas maisto tiekimas nutruktu, nes pirmiausia mums reiketu ismaitinti savus zmones? Taip kiltu ypatinga bado epidemija tuose salyse.
Separatistas 2011-01-17 13:10
Žinai, kuriose šeimose būna 1-2 vaikai ? Toj pačioj mano nuorodoj parodyta, jog 1-2 vaikus renkasi moterys, kurios yra raštingos (baigė mokyklą). Neraštingos moterys renaksi turėti 3 arba daugiau vaikų.
Sarunas 2011-01-17 13:26
Jiem nėra kito pasirinkimo nei kad turėt daugiau nei 3 vaikus. Kadangi didelis mirštamumas vaikų, tai maža tikimybė, kad vaikas sulauks paauglystės. Ir manau, kad kokioj Afrikoj iš šeimos, kurioje augo 8 vaikai, pilnametystės sulaukia tik kokie 2-3 vaikai. Tai maždaug 1 vaiku šeimai daugiau nei ES vidurkis, tačiau ir sulaukus pilnametystės daug didesnė tikimybė, kad kas nors jam atsitiks nei, kad toj pačioj EU.
skacukas 2011-01-17 13:40
Niekas nekiš savo milijardų, kad padėti Afrikai ar Azijai, būkime ramūs. Kam gi skirtos epidemijos? Išmirs reikiama dalis pasaulio gyventojų kaip mat. Taip pat norėčiau stotį į gretas galvojančių apie karą, tik bijau, kad karinės technologijos pakankamai pažengę, jog kareivėliai nežygiuos ir vieni kitų nešaudys. Bus didelis BUM ir tiek.
Atlast 2011-01-17 13:55
Vienas is variantu yra suselpti afrika prezervatyvais ir statyti mokyklas. Manau indija ir kinija savimi gali pasirupinti.
zfroidas 2011-01-17 13:58
Ner problemos kinai greit savo darbininkus issius i menulio plantacijas, jav i marso... afrikieciai europai saules elektrines sacharoj statys... o rusija tuscia is esmes ten tik maskvoj daug zmoniu kitur tundra... gali daugiabucius statyt kiek nori energija-sintezes reaktoriai tieks.. vandeni elektra nudruskins juros vandenis kuriu perdaug ir taip potvinio isvengsim maistas...ir kosmose auga ant vandens...dar biski genetiskai pamodifikuos ir ok kas reiskia 2x maistingumas maaisto? nieko, ji 100x galetu padaryt jei noretu... dar koks 1 milijardas robotu dasides greit kad civilizuotiem zmonem maziau dirbt fizinio darbo reiktu elektros jiem uzteks pigiau nei maitint vergus.
mobilunkas 2011-01-17 14:15
rusija, europa po truputi tusteja, ypac siauriniai krastai, australija irgi turbut nepilneja, antarktida dar negyvenama. zodziu afrikai azijai yra kur plestis, tik klausimas kur mums trauktis reiks. beto baltaodziai resursu daugiau suvartoja nes jie stambesni uz geltonodzius. zodziu ismirt pirma tures baltieji, nes raudonodziai beveik ismire, poto seks juodaodziai, nes jie stambesni uz geltonodzius, ir liks daug daug geltonu bei kazkiek pigmeju.... Jei mes vadinames issivysciusia salim tai sekantis etapas senatve ir mirtis. o besivystancios salys dar vystosi, kol issivystys...