Ekologiška šeima – tik vienas šiukšlių maišas per metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wickit 2011-01-22 12:22
Maladiec, kitaip nepasakysi
AirDog 2011-01-22 14:40
Daugiabučiuose būtų sudėtinga tokį lygį pasiekti, bet turintys nuosavus namus tikrai gali. Žinoma nebūtina perlenkti lazdos, bet turėti atskiras šiukšlių dėžes(plastikas, stiklas, popierius, kita) tikrai įmanoma. Mes bent jau plastiką ir popierių dedam atskirai ir išmetam į spalvotus konteinerius(gyvenam daugiabutyje) ir tai tikrai nėra sunku. Einant į parduotuvę imam savo maišelį pirkiniams. Na o jei rodyti pirštu į blogiau darančius ir teisinti save, kad terši mažiau nei jie, neva tuo darydamas kažką gero yra vaikiška. Kiekvienas turi jausti atsakomybę ir prisidėti prie gamtos saugojimo net ir minimaliai. Jei visi lietuviai rūpinsis savo aplinka, tie patys japonai ar kiniečiai važiuos čia kaip į rojų pažiūrėti.
Jomajo 2011-01-22 17:38
mano seima taip pat ekologiska, zinai kaip rusiuoja? ogi viska tiesei i peciu, atliekos 2 konteineriai i menesi pelenu. jo jo dabar sakysit kad ora nuodijam i pan.... bet zinot kai pasiziuriu i fabriku kaminus ir kita veikla, tai nei kiek nesijauciu kaltas.
sangvinic 2011-01-22 17:41
O EMP recycling čia perdirbimas ar kas? Pvz jei paskambinsiu jiems - jie atvažiuoja, pasiima techniką, išlupa, išardo, išlydo ir gamina naują gaminį? Ar aš čia svaigstu?
blizzard 2011-01-22 17:45
Kaip mano tėvas sako rūšiuot galim bet vis tiek viskas suvažiuoja į tą patį savartyną.. iš dalies taip ir būna atvažiuoja viena šiūkšlevežė ir išsiveža trijų skirtingų konteinerių turinį.. mes aišku nemetam visko lauk, butelius kaupiam ir vežam priduot taip pigiau o kartu ir nešiūkšlinam. Visa kitą deginam, aišku ten kokios skarbonkės keliauja į konteinerį.. dėl maišelių belieka pritart, jų tikrai galima mažiau sunaudot.. Blogiausia tai yra įvairios padangos pakelėse jų labai daug išmesta..
bahuriux 2011-01-23 00:01
Is organiniu medziagu, kad ir kokios jos bebutu plastikai popierius, padangos, buities atliekos, nesunkiai pasidaro, dyzkuras, benzas, dujos ir panasiai. Kuriu velniu rusiuoti tas siuksles. Reikia tik perdirbimo gamyklu, kur butu procesas mazdaug toks. I kazkoki tai aparta suverciamos nerusiuotos siuksles, malama isiurbiamas oras ir viskas islydoma, kitaip sakant vyksta distiliavimas, kaip ir naftos atveju. Su reikiamais katalizatoriais, padidinama skysto ir dujinio kuro iseiga. Lieka suodziai sumaisyti su metalais ir stiklu, galima atskirti su kazkokiom centrifugom atskirai medziagas palei santykine mase. Arba lydyti toliau ir atskirti medziagas vienas nuo kitu. Viska parduoti, suodzius ir tai yra kur panaudoti, parduoti kura, metalus, stiklo ir priemaisu is stiklo geriau gaminti statybines medziagas, vata ir burbuliuoto stiklo blokus. Dar ES duotu EURu projektui prastumti. Jei taip butu tai siuksles isveztu nemokamai, gal net damoketu (nesulauksit) ir dar pakeles ir garazu koooperatyvai butu nuvalyti nuo senu padangu ir kitu siuksliu. Galima zinoma ir rusiuoti, rezultate gausis grynesnes antrines zaliavos.
Nerkashis 2011-01-23 09:29
Nu niekaip jūs man neįrodysit, kad nerūšiuot yra geriau. Gerai, tegu pila rūšiuotas į vieną mašiną. Bet išvertus į bendrą sąvartyną, tos šiukšlės bent jau bus nesusimaišę. Vėliau prabilus sąžinei, lengviau būtų galima jas atskirt. Rūšiuoju viską ką galiu. Turiu kompostinę, kuria sėkmingai naudojuos - vazoninės gėlė tarpsta. Popierius - sukūrianamas, jei parduotuvei pritrūksta vietos medžiaginiame maišelyje, tai perku plastikinį, o jis vėliau tampa tara kitam plastikui. Šeimoj yra naujagimis, todėl lieka daug trelių buteliukų, kurių uogienėm virt nepanaudosiu. Jie keliauja į stiklo tarą. Alaus butelius priduodu, lakštinį stiklą taip pat superka. "Skarbonkes", dangtelius dedu metalo laužan. Ne kažin kas ir belieka. Tiesa, didžiausią šiukšliadėžės turinį užima "pampersai". Bet ir čia žmona ketina naudot medžiagines sauskelnes. Ir nėra taip sunku rūšiuot. Kai įpranti, atrodo kad taip ir turi būt.
Kupse123 2011-01-23 10:50
Tie kas sako kad kam ruosiuot , jei vistiek i viena supila? O jus pagalvokit is kur jie 100% garantuoti kad pvz i stiklo konteineri kasnors neimete pakeli nuo cipsu? Tai ir suvercia i viena ir poto dar atskirai atrusiuoja , bet taip jau yra lengviau.
blizzard 2011-01-23 11:28
ir galutiniam variante vis tiek gaunasi kad vartotojui nereikia rūšiuot.. nesakau kad gerai yra nerūšiuoti atliekų. Ten kokias pavojingas sveikatai medžiagas vis tiek atskiri, plastmasių ar metalo į komposto krūvą irgi nemeti.. toks ir rūšiavimas.
Nerkashis 2011-01-23 11:43
Tą ir noriu pasakyt, kad rūšiavimas nėra aukštoji matematika ar didelis fizinis krūvis.
mytech 2011-01-23 21:31
As rusiuoju kiek paprasciau: dega - nedega ))) Stiklas bet koks i eko kioskelius, metalas i lauza. Vasara tik sunkiau. Nelaikysi siuksliu iki rudens. Taciau cia name kai yra vietos kad ir tam paciam metalui. Kas bute gyvena zymiai sudetingiau