Žemė iki 2050-ųjų gali tapti nebeatpažįstama, teigia ekspertai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2011-02-22 10:33
Greičiau rodykit Afrikai ir Azijiečiam sargius, juos duokit, o ne maistą.
Darius Žižys 2011-02-22 10:52
Jei tik galvas o ne kalasnikovus ant peciu nesiotu, patys pasigamintu to maisto ir nesidaugintu kaip triuseliai
BishopaZ 2011-02-22 11:01
Tu gali tam uzkirsti kelia - sabotuok maisto siuntima i afrika ir ishgelbesi planeta!
Darius Žižys 2011-02-22 11:02
Jo, ir kaip nepagalvojau! aciu uz izvalga
Svolacius 2011-02-22 11:33
atrodo, kad jiem proto ir noro trūksta, bo visas galimybes jie turi..
T 2011-02-22 11:40
Niekas ten per daug maisto nesiunčia, nes gyventojų santykis tarp išsivysčiusio pasaulio ir besivystančio yra 1 : 5. Dar įvertinkite kiek iš jo importuoja bananų, kavos, kakavos, citrusinių, cukraus ir kt. Besivystančiame pasaulyje po truputi mažėja gimstamumas. Prieš kokius 20 – 40 metų vyravo bendra nuomonė, kad besivystančiame pasaulyje dabar turėtu gyventi kokiais 20 – 40 proc. žmonių nei dabar gyvena. Manau būtu įmanoma apskaičiuoti kaip sulėtės gyventojų augimas. Ar sumažės gimstamumas ir palaipsniui gyventojų skaičius mažės, ar gyventojų skaičių akivaizdžiai sumažins badas.
kiesza 2011-02-22 11:49
reikia izoliuot visa afrika nuo likusio pasaulio.
solid 2011-02-22 12:48
Nesikisti reikejo i tas Afrikas Europieciaims ir Amerikai. Labai jau visi nori Afrikos resursu... todel vaidina geriecius misionierius besistengiancius suvienodinti pasauli kai to padaryti neimanoma. O deimantai ir taurieji metalai uz ginklus bei valdzia afrikieciams padorus mainai... viska jie ten gali parduoti uz eura ar doleri. Patys mes padareme vadinamas "neturtingasias" salis tokiomis. As matau ateiti paprasta apibudinama dviem zodziais Sistema/Sintetika.
RiMuSaS 2011-02-22 13:18
Sakyciau pritariu tau
Importial 2011-02-22 15:17
O kaip pavyktų įgyvendinti, tarkim, diktatorinės valdymo metodikos idėją? Kiekvienais metais, artėjant "baisiesiems 2050-iesiems", didžios šalys turėtų po vieną šalį paimti į savo globą, skirti ten pat atitinkamai lėšų (aišku, ne tiek, kiek "reikia", nes žmonėms niekada nebūna pakankamai ar per daug žalių ( vis tiek dalis jų nuteka ne ten, kur turėtų)). Paprasčiausiai reikia ne aklai finansuoti, o išdalinti tam tikrą dolerių kiekį patiems gyventojams, kad šie pradėtų mąstyti, susigalvotų būdų verslauti tarpusavyje, dažniau komunikuoti prekybinėmis temomis, galų gale kažką nusipirkti. Sutinku su neigiamai utopinę pasaulio lygybės idėją vertinančiais. Prasisukimo metodas panašus į visuotinį E priedų bumą Lietuvoj, kai pirkėjai klaidinami lipdukais ant prekių, o, pereinant prie neišsivysčiusių šalių rėmimo, dalį pasiima organizacijos, nors retas į tai atkreipia dėmesį - svarbiausia gi pademonstruoti savo dosnią širdį aplinkiniams, kad šie aklai tikėtų, jog tu - geras žmogus. Visų pirma, nuo kada asmuo gyvena gerai neįdėdamas pastangų ar to paprasčiausiai norėdamas? Afrikoje daugeliu atvejų vietiniai turi apvalų nulį motyvacijos, pozityvaus žvilgsnio į tai, ką įkuria baltieji (norisi vengti absoliutinės reikšmės, bet tiek to, situacija vis tiek perteikiama). Manau, reziume reikėtų arba sumažinti rėmimo tempus, kad procesas taptų kryptingesnis. Užtektų šiokio tokio atsargumo finansuojant ir problema savaime išsispręstų, nes aklas tikėjimas šviesia ateitimi, neatsižvelgiant į kitus ypač aktualius faktorius, turbūt pats baisiausias mąstymo požymis. Neneigiu, jog optimizmas bevertis, bet, kaip sakoma, kas per daug, tas nesveika.
promaty 2011-02-22 18:44
Manau kad išeitis - tolygiai paskirstyti visos Žemės resursus. Jeigu šalis gerai aprūpinta - prasideda progresas, o kai prasideda progresas žmonės susiranda ką veikti, kaip prisidėti prie visuomenės vystymosi, o kai ten dykumose laksto skaityt nemokantys juodukai tai daugiau neturi ką veikti kaip tik daugintis. Tik va bėda kad žmonija labai nemėgsta lygybės, ir visada atsiras keli galios ir pinigų ištroškę storašikniai, kurie nenori niekuo dalintis. Šiuo metu 1% žmonijos valdo 40% viso pasaulio turto, pasėkmės akivaizdžios - žemės teršimas, badas, pilietiniai sukilimai ir nuolat didėjantis nusikalstamumas.
koja 2011-02-22 19:01
Shinigami 2011-02-22 19:02
Visada maniau ir vis dar manau, kad didžiausias pasaulio blogis - tai visokie lygiu teisių gynėjai ir labdaros dalintojai. Jie įsivaizduoja kad padeda pasauliui kai išties labai stipriai kenkia. Kai kažkam duodi viską be jokių jo pačio pastangų, tada jis pradeda galvoti kad taip turi būti ir nebe stengiasi ką nors pasiekti. Dėl ko pasaulis degraduoja. Aš asmeniškai manau, kad žmogus gimdamas neturi jokių teisių, nes teisės įgyjamos tik tada kai gali jas apginti. O kol tau kažkas kažką duoda tai tik labdara, o ne tavo teisė gauti.
sabotan 2011-02-22 19:07
Norit tikekit norit ne bet galu gale kils karai del resursu
KarolisS 2011-02-22 19:54
Gal galima plačiau, kuo tau susiję?
vyckas 2011-02-22 20:38
Kas su kuo ir del ko kariaus? Valstybes galincios pradet rimtus karus nei badauja, nei turi problemu su gyventoju skaicium. Jei gyventoju daugeja vadinasi dar turi uz ka pavalgyt ir savo 15 vaiku ismaitint. Nebepajegs issimaitint nustos ir gyventoju dauget. Jusu pasiklausius atrodo, kad visa afrika tik is labdaru ir valgo (noreciau pamatyt kaip atrodo maisto labdara 1 milijardui gyventoju) , o kad kelis vaikus pamaitina nei cia labai blogai nei labai didele itaka turi.
promaty 2011-02-22 21:35
Pavyzdžiui - nelabai turtingai šaliai reikia energijos, o aplinkinės šalys nenori jai padėt. Šalis negali įpirkti brangių saulės elementų, vėjo jėgainių, ar bent jau atominių elektrinių, stato pigias elektrines varomas anglim. Iš karto vyksta oro tarša, bet deja ji neapsiriboja neturtinga šalim, o trikdo visos planetos ekositemą. Paprastas pavyzdys kaip gali pats sau gadinti gyvenimą nepadėdamas kitam. Konkretesnis pavyzdys - Meksikiečių emigracija į Ameriką. Vietoj to kad remtų Meksiką ir skatintų joje progresą, stato tvoras ir šaudo nelegalus bandančius prabėgti per pasienį. Kuriems pavyksta praeiti - tampa pigia darbo jėga, arba užsiema nelegalia veikla, nes nelegaliam imigrantui nelabai yra kaip kitaip išgyventi. Iš karto didėja šalies nedarbas ir nusikalstamumas. Jeigu Amerikiečiai stengtųsi gerinti Meksikos padėtį, žmonėms nebelikų tolko emigruoti ir galiausiai patys galėtų tapti galinga, savo žmones išlaikančia šalim. Tas pats Afrikoje. Jeigu Aplinkinės šalys skatintų vystymąsi, dalintųsi švietimu ir mokslu, resursais, šalys pradėtų kažkur progresuoti, o progresuojančiose šalyse gimstamumas susitvarko automatiškai, nes žmonės pradeda elgtis atsakingai ir stengiasi užtikrinti gerą gyvenimą savo vaikams. Deja dabar tik maitina juos kaip mažus vaikus ir dalina ginklus mainais už iškasenas, po to stebisi, kodėl tos šalys tokios pavojingos ir niekur neprogresuoja. Nu dėl pilietinių sukilimų tai jau gali pasiskaityt naujienas apie Egiptą ar Libiją. Esmė ta pati - valdžia trokšta galios ir valdyti žmones bei jų turtą, nenori dalintis ir užtikrinti gerą gyvenimą visiems savo žmonėms. Noriu pasakyti kad visas pasaulis yra tarsi viena didelė ekosistema - kol neišmoksim gyventi kaip vieninga pasaulinė visuomenė, dalintis ir nesusiraukę padėti savo kaimynui, tokios problemos bus neišvengiamos.
Sarunas 2011-02-22 21:55
Blokuokit arba vartotoją arba nuorodą. Ne reklamai čia vieta. Užtenka pažiūrėt į kitų portalų diskusijas, kur po n+1 nuorodą numeta kas antras vartotojas.
Sarunas 2011-02-22 21:59
Nusišneki švelniai tariant. Eilinis vakarų pilietis suvalgo maisto už kelis afrikiečius. Tai jei ir pačioj Afrikoj toks pats procesas būtų, tai gal valgančių žmonių ir pamažėtų, tačiau suvalgyto maisto kiekio padaugėtų. Tas pats ir su kitom prekėm ir paslaugom.
gaudis 2011-02-22 22:11
NERA humanisko sprendimo bet jeigu prikelt hitleri tai jis man atrodo rastu sprendima