„Grammy“ apdovanojimas pirmą kartą suteiktas kompiuteriniam žaidimui (Video)  (10)

Kiek daugiau nei prieš savaitę vykusiuose muzikiniuose „Grammy“ apdovanojimuose kompiuterinių žaidimų industrija sulaukė savo pirmojo įvertinimo muzikos srityje. Apdovanojimas, žinoma, skirtas ne pačiam žaidimui, o jam muziką sukūrusiam žmogui. Bet kuriuo atveju, šis įvykis yra stiprus argumentas tiems, kas kompiuterinius žaidimus laiko meno forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuteriniam žaidimui „Civilization IV“ sukurta teminė daina pavadinimu „Baba Yetu“ apdovanojimą gavo „Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)“ kategorijoje. Ją sukūrė kompozitorius Kristoferis Tinas (Christopher Tin), o atliko žymus choras „Soweto Gospel Choir". Kiek vėliau, jau po žaidimo išleidimo, daina taip pat buvo pristatyta debiutiniame Tino muzikos albume „Calling all Dawns". Iš viso šiais metais kompozitoriui suteikti du „Grammy“ apdovanojimai.

„Mes labai didžiuojamės Kristoferio laimėtu „Grammy“ ir tuo, ką jam pavyko pasiekit. Tai - istorinis momentas, kuris padės nutiesti rimtesnius tiltus tarp muzikos ir kompiuterinių žaidimų kūrėjų", teigia koncertus pagal kompiuterinių žaidimų muziką rengiančios organizacijos „Video Games Live“ vadovas Tomis Talerikas (Tommy Tallerico).  Jo teigimu, daina “Baba Yetu” jau keli metai yra įtraukiama į jų rengiamų koncertų repertuarą. „Už tai, kad ši daina gyvavo ir už žaidimo ribų, beveik šimtu procentu atsakinga „Video Games Live". Jie buvo pirmieji, šią muziką perkėlę į koncertų scenas visame pasaulyje, į tokias vietas, apie kurias aš pats niekada nesvajojau", sako pats kompozitorius Kristoferis Tinas. Pačią dainą galite išgirsti peržiūrėję žemiau pateiktą video:

(2)
(0)
(2)

Komentarai (10)