12-metis vunderkindas sukūrė savą reliatyvumo teorijos versiją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Muskietininx 2011-03-29 21:24
Bet jei esi protingas, tai kam tą slėpt ? To tikrai aš nesuprasiu. Siūlai protingam apsimetinėt kvailiu ? Nors kiek susipažinęs su žmogum gali daug ką nuspręst. Štai šis kvailas šioje srityje, o štai šis kitoje. Štai aš kvailas čia, o štai kitas ten. Bet palaukit. Jis kvailas ten, o aš protingas čia ir atvirkščiai. Kvailiu galime pavadint net "nedasimokiusį", lygiai kaip "protingu" puikiai viską išmokusį.Ttai kaip čia yra ? Kaip save siūlai vadint ? Aš suprantu, kad tas vaikis iš šio straipsnio galbūt jau yra ir tikrai gali būt protingesnis už mane. Tai kam jam tai slėpti ? Kodėl aš turėčiau tai slėpti ? Esu toks koks esu, jis lygiai taip pat. Čia panaši situacija kai žmonės apie kitus sako: "pažiūrėk, tas kokį protinguolį vaidina". Bet kažkodėl niekas taip ir nesusimąsto, galbūt jis yra tikrai protingas ?
andriulis 2011-03-29 21:48
Pas mane kaiminysteje kai buvau paauglys, gyveno toks berniokas. Visu aplinkiniu kiemu automobiliu valstybinius numerius zinojo. Zinant tie numeriai buvo rusiski su daugiau simboliu. Buvo tiesiog fantastika kai jo klausi pvz tam ir tam kieme baltas zigulys su didele antena, o jis te ir numerius pasako
Giedrius- 2011-03-29 21:50
Nes protingesniais suvokiami žmonės ir tai pabrėžiantys yra patys nekenčiamiausi, tokia mūsų psichika, tada jaučiamės lopai, menksta savivertė jaučiam diskomfortą ir t.t. Kartais siekdami pagarbos ir pripažinimo vieni dirba ir demonstruoja rezultatus, o aplinkiniai tik dar labiau nekenčia... Tas vaikis dar tokiam mokykliniam amžiuj kai tik liaupsių tesinori, asmeniškai simpatijos jam nejaučiu ir susidurt akis akin nenorėčiau, nes vienaip ar kitaip lopesniu tik pasijaustum, beje abejoju visų reiškusių jam pagarbą nuoširdumu.
faktas 2011-03-29 21:50
Tiksliai į dešimtuką. Tiesiog Lietuvoj kol kas vyrauja sovietmečio kuklumo epidemija. Paskui praeis.
nondescript 2011-03-29 22:23
Pamenu šitą vaikinuką rodė per kažkokią laidą, ten buvo ir kitas, kuris galėjo atmintinai pacituoti bet kuri perskaitytos knygos puslapį. Svarbiausia, kad tokie gabumai yra įgimti, o ne įgyti, mokykis nesimokęs, tokių rezultatų niekada nepasieksi, nes pas tave dirbs visai kitos smegenų sritys.
FtBall 2011-03-29 22:34
Tikra teisybė. Kadangi čia internetas, tai galima viską atvirai rašyt, vistiek niekas nesužinos, kas esu. Tai va, aš tikrai esu protingas. Gyvenu kaime, tai tikra tragedija man. Aplink visokie namisėdos noliferiai. Nuobodu. Į mokyklą einu su klasiokais pabūt, nes yra tikrai keli protingi. Viena klasiokė - Nr.4 savo srityje, iš savo amžiaus grupės, Lietuvoje. Kitas klasiokas planavo stot į mediciną, bet dabar stos į režisūrą. Menininkas. Mėgsta juodą humorą. Tikrai protingas žmogus. Dar kitas yra daugmaž .. ehrm.. "casanova", bet ne iš blogosios pusės. Tai irgi protingas, įdomus žmogus, nors ir nesupranta mano esmės. Dar viena draugė kaime yra, kuri turi savo skiltį laikraštyje. Tai va, daugmaž ir baigiasi protingų pažįstamų sąrašas. Aš pats tai neturiu kuo pasigirt. Matematikos ir fizikos respublikinėse olimpiadose dalyvavau, bet dabar nebeįdomu. Šiemet nedaug trūko iki anglų kalbos respublikinės olimpiados, deja susirgau. Tai va, kad galvojat, kad būt protingu gerai, pagalvokit dar kartą - beveik nulinė tikimybė turėt diskusijų partnerį.
Shinigami 2011-03-29 22:39
Pagal protingumą galima išskirti tris žmonių grupes: normalus - kurie sudaro dauguma ir pakankamai supranta informaciją kuria gauna. genijai - kurių yra nedaug, jie gerai supranta informaciją kuria gauna ir sugeba ją paaiškinti taip kad normalus suprastu. Nes tai ką jie supranta yra tik šiek tiek toliau už normalių suvokimą ir gali būti paaiškinta suprantamai. super genijai - kurie supranta tai kas labai toli už normalių ar genijų suvokimą ir jų paaiškinimai į tai ką jie suvokia yra vis tiek yra toliau net už genijų suvokimą. Dėl to jie gauna balta bilietą į viena pusę. Ir net tūrių labai artima variantą iš universiteto. Kai studentė ginėsi savo magistrinį darbą vienas žmogus iš salės kuris (matėsi iš šono) visiškai tame nieko nesupranta uždavė klausimą. Studentė į jį atsakė, bet jis nesuprato atsakimo, nes jo žinios buvo per daug menkos ir vis tiek bandė klausti to paties. Gerai, kad žiuri kuri vertino darbą tame dalyke gaudėsi ir nuramino nesusipratėlį. O jei studentė butu buvusi super genijus ir jos darbas toli peržengtu net ziuri suvokimą? Tokiu atvejų ji tikrai ne būtu apsigynusi. Na, bet šitas vaikinukas kol kas nėra super genijus, bet tik genijus. Todėl gal jam ir pasiseks. P.S. man taip pat ne patinka kai žmonės kažką pradeda vertinti pagal savo stereotipus ir tada aiškina, kad prasta vaikystė ar nuobodus gyvenimas. Jei jam mokslo žinios ir galvosūkiai suteikia pasitenkinimą tai tikrai nėra blogai. Nenorėkite, kad pasaulis butu tik pilka masė niekuo nesiskirianti vienas nuo kito.
KINGas 2011-03-29 23:44
Na vis dėlto pataisykite straipsnio pavadinimą ar tekstą. Juk tame video elementarios išvestinės ir integralai ir jokios reliatyvumo teorijos nėra!
deiviskns 2011-03-30 02:10
taip iseina kad as irgi voderkindasm nuo 12 instalinunu kompus ir tt, vairuoju, ekskavatoriu, virininu, tiesoi svoesolaidzius, ir klausau darbdaviu... kur savo firma galejau turet, kompu tvarkimai, radijo rysiai, ir tt, viskas savamokaslis, nekalbus kameru montavimai, priesgaistrines, fekaliju kolojimai, vandentiekis, ir tt kas su indzinierija, dujos ir tt,
faktas 2011-03-30 02:15
Nors visko moki tikrai daug, bet esi beraštis, kas išduoda žemą IQ.
deiviskns 2011-03-30 02:23
dar pridursiu kiekviena diena daug skaiciu bet jie paprasti kad nen debilu debilas viskas suprastu, bet teo vercia kas vos ne 2 metrus viskas parasyt, markiruot, na toks darbas neesme, bet palygynimui kurie dirbe ir moka daro, nemoka, daro savaip viska perdaro paskui, vunderkindas kabeliu netiesia, man skaiciai irgi sugas galvoi ne kaip atimti ka kila kabelio kur name bus, bet as galvoju i ateiti, kas bus toliau, pagal planus bus matau skaiciuoju, bet yra va tas underkindo narijantas, man jau 28 bet patyres darbuotojas, man nereikia jokiu perimetru skaiciuot, mazas vaikas sugebetu tai nzn koks ten per genijus
deiviskns 2011-03-30 02:28
deiviskns 2011-03-30 02:36
gedas 2011-03-30 02:53
geografija ir fizika čia ne prie ko, žinios kurias turi neturi įtakos tavo IQ (bent jau laikomasi tokios nuomonės), gali pats IQ testą išspręst. http://www.mensa.org/workout sėkmės, be to rašyt pasimokyt nėra sunku, jeigu jau taip daug visko moki.
deiviskns 2011-03-30 03:08
na tikrai geniju daug ant musu zemes, nesiskaitau as juom bet taip gaunas pagal tavo kriterijus, kazkas pyko del klaidu, tai as isgeres, realiai galiu beleka padaryt daug statybos sryciu ir tarkim indzinerijos, bu na nesigauna kitiem man pavyksta, minimum 30 kart, yra visokiu niuansu sprendimu geriausiai kaip pats darai, visi virinimai ir tt nuo firmos priklauso tarkim sviesolaidziu, virinam izeminimus viska, viskas nuo matavimu, nelengvas dalykas reikia ir eit su rotbandu sienas patept viskas uzsima laika, visokiu nesamoniu yra eini kabelius padazyt sienas paspakliuot na visko buna, viskas tik del jusu... del matavivimu viskas musu srity paprasta kabelio jei klojime, del fekalo nuolydis ir tt vandentekis pusanrometro, dujos metras ir tt kabeliai teo ir kiti 70 cm
Pavasarėlis 2011-03-30 03:37
DJ_LFS 2011-03-30 04:44
tikekimes auga antrasis einsteinas;)
Arwis 2011-03-30 07:01
Na tokie vaikai niekur nedingsta, jie tiesiog nedaro marketingo is savo puses ir nesistengia patys papulti i ziniasklaida. Savo laiku Einsteinas taipogi nebuvo zinomas tarp paprastu visuomones zmoniu. Paskelbe ziniasklaida zinias kad realiativumo teorija paskelbe ir pamirso visi. Tas pats hawkingsas, jai nebutu pries pora metu pradejes actyviai per discovery ir laikrascius reikstis as ir po siai dienai nezinociau jo. Taigi susumuojant viska, jie niekur nedingsta, nepakliuna po jokiais slaptais projektais tiesiog jaigu nieko revoliucijonaus nepadaro ziniasklaida jai nesidomi. Vaikis visa gyvenima galetu buti fizikas, parasyti desimtys knygu ir vistiek likti zinomu tik fiziku bendruomeneje o placioji ziniasklaida niekada jo neapims nebent kaip sakiau padarytu ka nors revoliucionaraus.(Kaip siuo atveju irodytu kad jokio big bang nebuvo ir pateiktu savo ivykiu teorija pagrysdamas ja matematika ir skaiciavimais)
blizzard 2011-03-30 11:51
Tas oj vaikystės neturi, panašiai skamba kaip dabar oj gyvenimo neturi.. ar kažkas panašaus. Sėkmės vaikiui. O kas ten rašė kad nenorėtų realiai susitikt nes lopesniu pasijaustų, tai čia jau Lietuviškas mentalitetas, kuomet visada norima būti aukščiau už kitą be jokios konkurencijos. Panašiai sako, baigė kolegiją ir taiko į direktoriaus postą. Nėra jokio džiaugsmo jeigu kitas ką nors pasiekia geriau už tave. Iš kart jaučiama panieka kito atžvelgiu nes bijoma pripažint kad jis yra geresnis už tave ir tuo pat metu vis tiek nesistengiama nieko imtis kad tapti geresniam už jį. Todėl ir turim tiek daug nesąžiningų žmonių, nes pagal taisykles žaist nemokam ir norim laimėt..
Romanas 2011-03-30 19:42
Sutinku. Butent patyčios kai kurių vaikų psichikoje visam gyvenimui palieka randus, trukdančius vystytis vaikų potencialui.