Greičiausi pasaulyje „linksmieji kalneliai“ (Video)  (3)

Adrenalino pliūpsnio pojūtis, kurį patiria „Formlės-1“ pilotai, savo bolidais tiesiojoje išvystantys 300 km/h ir didesnį greitį, prieinamas toli gražu ne visiems. Siekdami, kad tokį pojūtį galėtų patirti ir į F1 pilotų gretas neprasimušę eiliniai mirtingieji, didžiausio pasaulyje uždaro pramogų parko „Ferrari World Abu Dhabi“ operatoriai pastatė ir dar praėjusių metų spalį atidarė „linksmųjų kalnelių“ atrakcioną „Formula Rossa“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiuose „linksmuosiuose kalneliuose“ F1 potyriai atkuriami beveik identiškai. „Formula Rossa“ keleiviai susėda į bolido formos vagonėlius ir 2 km ilgio trasoje pavėžėjami greičiu, kuris tam tikruose segmentuose siekia 240 km/h.

Tokie greičiai išvystomi „Intamin Amusement Rides“ pagaminta hidrauline paleidimo sistema, kuri veikia lėktuvnešiuose įrengtų naikintuvų paleidimo sistemų principu. Hidraulinės galios pakanka, jog „traukinukas“ trasą apskrietų per 92 sek. (Hidraulinės sistemos veikimo principo vizualizaciją rasite spustelėję šią nuorodą).

Trasos trajektorija panaši į Italijoje esančios legendinės Moncos (Monza) trasos konfigūraciją. Tiesa, vertikali Moncos trasos amplitudė tikrai nesieka 60 metrų – būtent toks skirtumas yra tarp žemiausio ir aukščiausio „Formula Rossa“ atrakciono taškų.

O įspūdingiausia, ko gero, yra tai, kad svaiginančius greičius ir perkrovas atrakciono lankytojai patiria sėdėdami atvirose kabinose, be jokių šalmų ir apsauginių kombinezonų.

Atrakcioną išbandė ir „Ferrari” komandos F1 pilotai Fernandas Alonzas (Fernando Alonso) ir Felipė Masa (Felipe Massa)


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)