Jaunimas bėga iš Europos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2011-04-12 20:34
tai tik reiskia darbdavio nekompetencija, jei jis viska pastato ant pirmo pokalbio, nes kiekvienas per tam tikra laika gali ismokti taip save pristatyti ir suzibeti, kad bus iskarto priimtas, bet kas po to?
- 2011-04-12 20:51
O tai kaip nustebinsi potencialų darbdavį? Gi nenueisi ir nepradėsi pasakoti - „o kai aš ... “? Gi visąlaik eina standartiniai klausimai juk.
Sloth 2011-04-12 20:52
Patalnius, dėl kinų kalbos sudėtingumo ir pagrindų išmokimo nušnekėjai. Turiu 5 akademines valandas kinų kalbos į savaitę ( namų darbams vidutiniškai aukojamos dar +4-5h į savaitę ) , jau antras mokymosi semestras eina į pabaigą, bet su jokiu kinu tikrai negalėčiau palaikyti normalaus dialogo, kad ir buitinėmis temomis. Išmokti kalbėti buitinėmis temomis, ala pagrindus yra viena, tačiau kinų kalboj yra daugybė kultūrinių niuansų, apie kuriuos vadovėliai neretai nutyli ir savarankiškai tokius dalykus vargiai įmanoma išmokt. Kad ir dėl to paties 你好, kinai ko gero te pasakytų "lao wai", kadangi patys kinai taip niekada nesisveikina . Kinų kalba lengvesnė, negu, kad daug kas kalba, bet tikrai sunkesnė, negu, kad gali pasirodyti.
rwc 2011-04-12 21:12
Kas lengviau: - tobulai mokėti viską, ko reikia darbui ir dar prisimokyti psichologinių fyntų, ar - tobulai mokėti viską, ko reikia darbui ir mokėti tai pritaikyti? Aš visada turiu pasiruošęs praktinių klausimų iš įvairių dalykinių sričių, kurių tikrai žinau, kad univere nedėsto. Neišgąsdinsi dizainerišku šlisu ar akinama šypsena - bet parodęs įžvalgą klausiamas problemos dėl kurios vakar svarstė mano senior'ai, tikrai pasirodysi gerai. Pvz.: kaip užtikrintum, kad sistemos administratorius neprisijungs kaip vartotojas? Va ir žiūri, kaip gaudosi tinkluose, duombazėse, matematikoje. Aišku, žmogus po univero labai retai praeina be namų darbo - bet čia jau kitas klausimas (kartais tiesiog matai, kad jis tiesiog teisingai išsityčiotų iš užduoties ir verčiau imtųsi ko reikia).
rwc 2011-04-12 21:24
Niekas ir nesako: "tu dabar valandą pasakok apie save, o aš užsirašinėsiu". Bandai, gaudai, egzaminuoji, klaidini, suki suktus klausimus. Ieškai nestandartinių atsakymų ir bandai išsiaiškinti, kiek jie pagrįsti. Ką kandidatas tiesiog "atsimena", o ką yra bandęs, ką žino ir jaučia. Ar moka pripažinti spragas, ar gali išsivartyti pagautas. Dažnai laukiamiausias atsakymas būna "šito XXX nebandžiau, bet moku tą padaryti su YYY" arba "kažkas panašaus į ZZZ, tiksliau rasčiau www.example.com". Čia šneku kaip informatikas/matematikas, kitose srityse, aišku, interviu strategija būtų kitokia. Paprastai interviu klausimai organizuojami sudėtingėjimo kryptimi, arba išvis nebūna griežtai apibrėžti. Niekas nesitiki, kad žalias kandidatas (apskritai, joks kandidatas) pavarys 100/100. Čia ne sertifikatas ir ne egzaminas, kur klausimai iš anksto žinomi, ir tereikia iškalti atsakymus. Dažniausiai nėra vieno idealiai teisingo ir pilno atsakymo, todėl yra erdvės į klausimą atsakyti >100%.
vytenizs 2011-04-12 21:33
Jau tik nereikia cia, kiekvienas savo gyvenimo kalvis, jei ieskosi rasi, uzsieni nuvaziuoji su isitikinimu, kad gerai ir sedi bl bendrike vieno kambario, nes as nuvaziavau uzsidirbt nereik nei masinos nei nieko, znau as ta gyvenima visi draugai isleke grizta pasigiria kaip daug uzdirba, bet neturi nei buto, nei masinos nei nieko, cia ta pati turetum taip pat taupytum ir cia gerai butu, bet lietuvoj zmones tokie nelaimingi masinos keiciamos vien del to, kad nusibodo tada vel remontas ir vel verkimas kaip hujovai, lietuva maza valstybe, mazai zmoniu kurie dirba, vieni tinginiai bedarbiai, as savaite pasiekojau darbo normaliai trys pasiulymai tik rinkis, bet matai kitiem nelygis dirbt tik priimtiem uz 1k nes nugi mokeisi, geriau gaut darbo birzoj 300 negu kad dirbt uz 800 nu krc... Uzsienis tinginiams yra visi aplinkui kuri tingi kazko siekt bandyt stengtis isvaziave, faktas... Maziau verkit kaip blogai daugiau darbo... Nu db stumkit
Jomajo 2011-04-12 21:42
vytenizs, pats puikei supranti, kad kliedi, tad nera ka stumt. Jei tau gana to 1k ar 2k, puiku, bet suprask kad kitu poreikiai didesni ir norisi ne tik gyvent, kad dirbti, o dirbti kad gyventi.
vytenizs 2011-04-12 21:44
Vien del tavo poziurio, kad piniguose laime ir yra beda, ir ne tik tavo, bet tos visos lietuvos daugumos, as bendravau su daug turciu, nes dirbau toki darba, atejas ju paklausdavau kaip jus tiek turtu uzdirbat ju atsakymas visu budavo toks : Sugebek per save perlipti, neverkti koks esi vargsas kaip tau blogai ir pamegink geriau kazka padaryt vardan to ka sieki, nieko nedarydamas niekada nieko nepasieksi. O verkslenimas nera kazko darymas. Esme tokia ir buvau pas zmones kurie uzdirba po 4 k i menesi ir verkia kaip jiem blogai, namai nauji, masinos po 80k kieme stovi ir jiem blogai... Taip, kad mastyt is giliau reik pradet. Vienas filosofas yra pasakes nepamenu kuris: Idiotizmas - tai kai nieko nedarai ir tikies kazkokiu pasikeitimu. Labai geras pavizdys mano tevas, siule darba uz 2k autoservise, bet jis nuejo i LR uz 900 dirbt nes maziau dirbt ir db verkia kaip jam blogai... Visa tai yra apgailetina...
kionig 2011-04-12 21:46
Su tokiu požiuriu toli nenueisi. Reikia visada ieškoti aukso viduriuko
vytenizs 2011-04-12 21:50
Jei atvirai tikies, kad tave paims kazkur dirbt pradzioj uz daugiau nei 1 - 2k? O 2k jei tau pradziai gyvenimo kol neturi vaiku 3 tai yra normalus pinigai lietuvoj, o jei dar zmona dirba... O jei ner zmonos ir 2k gautum tai nznau kokie poreikiai pas zmogu, kas 4 men masina keist?
vytenizs 2011-04-12 21:58
Del galo su galu sudurimu: Kuo toliau tuo labiau taip bus, pasidomekit ekonomika ir jos problemom, tobulejant technologijoms reikalinga maziau darbo jegos, tuo paciu zemeje zmoniu daugeja cia yra problema ir tik laiko klausimas kada visur tas pats prades darytis. Pas mus valstybeje tas jauciasi labai, nes daug pensininku, bedarbiu, o dirbanciu mazai, nes visi isvaziuoja, dar vienas dalykas domejotes kokie mokesciai eina firmoms, pasidomekit tada apie 3k atlyginimus kalbekit. Nesakau ten kokia MAXIMA moka 800 lt darbuotojams yra apgailetina, bet yra tikrai vargstanciu ir gera atlyginima mokanciu firmu, jom sunku konkuruoti su stambiom tokiom kaip maxima. Zodziu isvada tokia: Begimas nuo problemos tai ne jos sprendimas. Isvaziuodami kenkiat ne tik lietuvai, bet ir saliai i kuria isvaziavot labai geras pavizdys anglija, jau dabar bedarbiu jaunu zmoniu kiekis beveik siekia milijona ten 957 k kazkur, ir spekit kas visa tai padaro?
Jomajo 2011-04-12 22:01
ideja, siekis, vizija - vienas ir tas pats. Taigi ko man reikia jai pasiekti? man atrodo nesuklysiu, kad svarbiausia pinigai, nes tik jie daro pinigus, kur ju gauti? belieka uzsienis, (nes su bankais nenoriu prasideti, o kadangi nieko neturiu, bankas nenori prasideti su manimi) o idejos laukia. isukis visiems? isukis tiems, kurie dar turi ka prarasti isvyke (seima, sioks toks darbas uz sioki toki atlyginima) visi kiti seniai spjove i viska ir kuriasi laime uzsienyje, nes cia daugiau pinigu. taip ieskoti reikia, kaip sako: zuvis kur giliau, zmogus kur geriau. o geriau ten kur pinigu daugiau.
Žyžius 2011-04-12 22:10
Pignigai, pinigai, pinigai.. Atrodytų toks menkas popierelis ar moneta gali padaryti zmones tokius nelaimingus. Atrodytu bicas be masinos be buto yra visuomenes akimis tiesiai sviesiai - nenormalus. Esu linkes su tuo nesutikti, bet ne mano valioje pakeisti daugelio zmoniu (kas ir sudaro toki poziuri) vertybes ir padeti suprasti kad pinigai tera irankis gauti tai ka nori. Paprastai zmogui reikia kazko kas tikrai nera pinigai - bilieto i kina, austrisko fazano kepsnio ar nardymo pamoku Naujojoje Zelandijoje. Visi sie dalykai yra susije ties vienu aspektu - emocija. Kitaip tariant pinigai tera matas pirkti emocijas, kurias mes galime zvejoti tiesiog is aplinkos. Chebra atsimerkiam placiau ir suprasit kad emocijos yra laime, o ju patyrimas tikrai ne lituku kiekio priklauso. Pinigu yra. Kai ju nereikia. Visas tekstas auksciau yra zmonems turintiems pastoge ir neurzgianti skrandi. Idejos is: http://www.mindgasmic.com/ese.htm
vytenizs 2011-04-12 22:11
, kur rinktumeis dirbti, ten kur ant taves spjaudytu koliotu tyciotusi, bet moketu daugiau, ar kur su tavim elgtusi kaip su zmogumi ir moketu kazkiek maziau, nes paprasciausiai daugiau neiseina sumoket? Ka pasirinktum? Ir neimkim jokiu palyginimu uzsienis, lietuva ir pan tik siaip ka pasirinktum?
vytenizs 2011-04-12 22:17
Labai teisingai, tik esme tame, kai spinguliuosi geras emocijas ir pinigai nebus pirmoj vietoj tau ju ir netruks, dabar tai atrodo kvailai, nes mes neisivaizduojam tokio gyvenimo kaip ne pirmoj vietoj pinigai... Labai geras klausimas: Ar dirbat del to, kad turet pinigu, ar del to kad islaikyt seima ir patenkint savo tam tikrus poreikius? Kas yra tikslas ar gyvent laimingai ar turet pinigu? Matot jusu poziuris yra toks turet pinigu nes tik po to bus laime, tai reiskia laime eina po pinigu, jei pirmaeilis tikslas nebus laime tai jos niekada ir neturesit.
Jomajo 2011-04-12 22:18
sutinku kad su 2k galima isgyvent, bet tikrai neleisti sau ko nori. Pats tiek uzdirbdavau LT po to maziau ir maziau ir maziau, galiausei birzoj prasedejau metus, bandziau rast darba bent uz daugiau nei 1k pasirodo neymanoma, nepadejo nei diplomai nei patirtis, (tiesa gyvenau nedidialem mieste). Tai pasakyk man kaip kurti tos lietuvos ekonomika, jei tau aiskiai duoda suprasti jog esi nereikalnigas? isvaziavau tikrai ne del to, kad esu tinginys ir man pastovei truksta, o del to, kad noriu gyvent, o ne isgyvent. dabar galiu sau leist negalvot kiek pinigu like piniginej, ar uzteks mokesciams, ar galiu nusipirkti naujus batus, galiu sau leist aplankyt draugus nesvarbu kuriam kraste jie bebutu, tai ar as noriu perdaug?
vytenizs 2011-04-12 22:25
Ne tai yra normalu, tik yra toks dalykas, reik suprast, kad lietuva yra maza salis, znant kokie vagys sedi ten kur daug pinigu sukasi ty musu lietuviu uzdirbami pinigai ir pan... Plius kai isvaziuoja vis daugiau zmoniu ir vienam zmogui lieka islaikyt du pensininkus, kaip jus galvojat gera padarot likusiems lietuvoje? Nes tie vagys kurie vagie jie maziau tikrai neprades maziau vogt... Taip uzsienyje dabar geriau, bet pamastykit ar tik ne laiko klausimas tas geriau... As nesmerkiu tu zmoniu kurie isvaziavo, as smerkiu tuos kurie cia sedi ir verkia, plius dar nedirba ir sedi ir pasalpa gauna tris keturis metus is eiles, mano tevas vienas is tokiu buvo anksciau... Labai gerai znau, o darbdaviai znodami kokie lietuviai yra vagys nenori daugiau duot... Turiu drauga jo brolis turi firma, toje firmoje dirba vienas darbuotojas kompiuterius remontuoja ir sake kai draugas tas salia sededavo priziuredavo popierius tvarkydavo 2k apyvarta padidedavo tik neziuri iskart 2k maziau, isvada tokia vagia uzuot tuos klientus oficialiai uzrases ir paprases siek tiek didesnio altyginimo jis vagia, pamastykit realiai ar tokiem moketumet daugiau? Ir dar klausimas is kur darbdaviui znot kad jus ne toks?
Jomajo 2011-04-12 22:40
lietuva maza salis? apsidairyk kiek mazusaliu tokiu kaip danija liuksemburgas ir t.t. gyvena daug daug geriau, kodel? vat butent kad vagys valdo, ir kodel as turiu kenteti, kai jie lobsta? sorry, bet tai ne man. kalbamnt del senu tevu paliktu lirtuvoj, asmeniskai maniaskiai dirba, o kitu emigrantu tevai gauna parama is vaiku, ar tai normalu, kad valstybe kuriai dirbo visa gyvenima nesugeba islaikyti pensininku ir tesiekia jais greiciau nusipurtyti, tai pagalvokim kas butu , jei tie tevai neturetu vaiku emigrantu? taip kad emigrantai, nors ir nekelia vagiu valdomos ekonomikos, jie prsideda tiesiogei, kam to labiausei reikia.
Jomajo 2011-04-12 22:53
kazkiek maziau? priklauso apie kokias sumas kalbam, ir koki mano poreikei tuo metu.
Arthuras 2011-04-12 22:53
Oho, kokie lozungai. Idėjos, iššūkiai, siekiai, tikslai... Net nesuprasi, ar juoktis, ar verkt. Kai Lietuvoje geras specialistas (nesvarbu, kokios srities, svarbu, kad kvalifikuotas) uždirbs tiek, kad galėtų leist sau gyventi neskaičiuojant, tada niekas neemigruos. Ne pinigai yra tikslas. Tikslas gali būti naujas automobilis, kelionės, namas, daug pinigų reikalaujantis hobis, galų gale mėgavimasis gyvenimu. Bet to tikslo neįgyvendinsi, kol neturėsi pinigų. Koks malonumas gyvent ir kiekvieną dieną skaičiuot litus, kad neišsileistum per daug? Kai kurie savotišką taktiką pasiėmę - nėra ir nereikia, o tada visi tie, kuriems reikia - kvailiai.