Jaunimas bėga iš Europos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-04-12 23:07
tie europiečiai žada bėgti. Lietuviams, aišku - bet kokia airija gali atrodyti lyg rojus, o kur bėgs patys airiai, išstumti pigių lietuvaičių?
rwc 2011-04-12 23:11
Kai parodysi valstybę, kurioje vidutiniokai gyvena neskaičiuodami pinigų, nominuosiu Nobeliui. Zimbabvė netinka.
vytenizs 2011-04-12 23:13
Labai teisingai pasakyta, eilini karta pasikartosiu begimas tai ne problemos sprendimas, ateis laikai kai reikes pastoviai begiot ir niekur nebus gerai nes visur ieskosi geriau, gerai kai dar yra zmoniu kurie supranta, kad bedas reik sprest, o ne nuo ju begt, kai tokiu nebeliks visi tik begios kaip ziurkes is vieno kampo i kita... Vagys valdzioj, o ka mes darom, kad ju ten nebutu?
kionig 2011-04-12 23:19
Jau sakiau, aš tau neparodysiu su pirštu kur ta laimė, nes kiekvienam ji skirtinga. Bet paminėjau tik patį principą, kad be tikslo tu daryk ką nori, važiuok ten i britanijas, airijas, vokietijas, danijas etc. ir tu tos laimės nerasi, nors užmušk. Matau, jog savo tikslą jau pasiekei, tai o dabar kodėl tokie keisti klausimai iš tavo pusės ?
Jomajo 2011-04-12 23:29
nesu ekonimistas, bet labai abejoju ar lietuva net turedama iskasenu sugebetu jas islaikyti neprivatizavus ir pelningai jomis naudotis. todel ir norisi greiciau spjauti i si uzburta rata ir ieskoti geresnio. sakai paziurim i veidrodi? ziuriu: mokejau mokescius, dirbau virsvalandzius, nepirkau kontrobandiniu degalu, apie pasalpas patylesim, kurios asaru tevertos. O ka man dave valstybe? ogi puse metu mokejo apie 400lt tai ar cia juodinimas, jei pasakysi kokiam uzsienieciui koks pas mus minimumas? ne, tai juoda juoda tiesa. pigiu lietuvaiciu? mano nuomone visi pigiausi like savo juodoj tevynej ir svajoja kaip istrukt.
vytenizs 2011-04-12 23:33
Kaip tau atrodo is kur ta valstybe mokes tau daugiau nei 400 lt? jei visi isvaziuoja arba niekas nedirba?
Tarawa 2011-04-12 23:36
As tai manau kad viskas priklauso nuo zmogaus apsukrumo..ir nuo jo sekmes taip pat.baigiau kolegija lietuvoj pries 3metus.Kompiuteriu tinklu administravima.Dabar dirbu anglijoj Computer Hardware Engineer.,kai mane prieme neturejau daug patirties(daugam patirties buvo is software) net lituoti nemokejau dorai hehe.Pradejau dirbti tik uz 12000svaru per metus.. dabar gaunu zymiai didesne alga,ir kita pirmadieni turetu dar ja pakelti,nes mato kad labai stengiuosi ir ismokstu viska greiciau nei visi kiti.. Pradzioj anglai mane mokino...dabar jie ateina pas manes konsultacijos.O esme tame kad Lietuvis nebutu lietuvis.jis darba rastu net ir rusijoj ir netgi jei jo nemoketu,tai ismoktu ji dirbti vien pagooglines ir savaite pasitreniraves
Jomajo 2011-04-12 23:57
vyteni, man nelabai ydomu is kur valstybe mokes daugiau, manes jie neklause kiek noriu moket mokesciu. ir jie dirba savo darba, kuri gerai ismano ir gauna uz tai fantastiskas algas.
kionig 2011-04-13 00:07
Va prisiminiau kiek senoką straipsnelį į tą temą: http://www.lpk.lt/lt/naujienos/eurobarometro-apzvalga Nors ne toks jis jau ir senas, bet paanalizuokite.
vytenizs 2011-04-13 01:12
Yra toks dalykas su, bet kokiom islaidom tuo tarpu valstybe savo isleidziamu pinigu dali nori padengti zmogaus pajamomis i tai ieina pensijos, lengvatos, kompensacijos, pasalpos ir visa kita nu ir aisku pavogti pinigai... Bet reik suprast kad kuo maziau surenkama tuo didesni mokesciai, kuo maziau dirbanciu tuo didesnes kainos ir mokesciai nes nesurenkami pinigai, bet jiem debilam nedaeina kodel taip vyksta, bet cia jau kita problema.
rwc 2011-04-13 01:41
Taigi, dabartiniu kursu 3900 Lt/mėn.. Nieko stebuklingo, Lietuvoje pradėjęs nuo 1500, per 3 metus tiek gali pasiekt. Didesnė problema - kad daugiau nelabai yra kur, nes čia jau beveik ministro alga į rankas.
rwc 2011-04-13 01:57
Kas juos ims? Kam jų reikia? Apskritai, kionig pateikti Eurobarometro duomenys labai iškalbingi. Nebe pirmus metus kirba mintis spjauti į naujokų paiešką tarp lietuvaičių - geriau mokėsiu daugiau algos, bet turėsiu iš ko rinktis.
Jolitelele 2011-04-13 11:03
rwc, emigrantus vadini veltedziais? Idomus paziuris... juk dirbt isvaziuoja zmones, ne ilsetis. O ka siulai? Cia jaunam zmogui tikrai sunku, ir perspektyvu nedaug, o juk nevisi geriausi savo srities specialistai, ne visi moka kitiems per galvas lipt, ne visi galu gale karjeristai... Nieko blogo nematau, kad yra pasirenkama emigranto duona, dirbti ta paty kad ir sunku fizini darba, bet uz didesne alga... Apskritai apie pinigus cia galima diskutuot iki begalybes, nes zmogaus poreikiai, laimes suvokimas ir vertybes skiriasi, tad ir poziuris i pacius juos, materialine gerove yra skirtingas...
vytenizs 2011-04-13 11:19
Karjeristai? Tai taip iseina kaip atejai i darba tai ir sedi toj pacioj vietoj visa gyvenima ir savo vietos neuzleidi jaunimui, taip ir gaunasi po to krizes bedarbystes sedi seniai 65 metu 40 metu toj pacioj vietoj kai ju vieta galetu pakeisti jaunimas cia ir yra esme karjera tai yra siekimas kazko savo darbo sryti kompetencijos kelimas jei tau tavo darbas nebus idomus ir nezadi tobulinti darbo igudziu tai ko tiketis dideles algos, o uzsienyje geras uzdarbis uz juoda darba tik laiko klausimas.
Jolitelele 2011-04-13 12:00
, taip tu teisus, as turejau galvoje juodi karjeristai bet kokia kaina, kaip lipimas per kitu galvas, nesvariais, o kartais net ir neteisetais budais. Niekam nepaslaptis, kad ir pazintys daug itakos turi lipimui aukstyn... Kas pasiekia karjera savo jegoms - valio, bet ka daryt jei nevisiems tas pasiseka? Tai ir norejau pasakyt, kad nera taip jau blogai tas uzsienis, o ar juodas darbas, kiek laiko jis bus dirbamas, priklauso nuo pacio zmogaus, jo poreikiu kaip ir minejau... Tokia mano nuomone.
TLas 2011-04-13 12:48
Na linksciau abejoti kad jau kinai kazkokiam zaliam, katik baigusiam mokslus europieciui siuolo gera alga, masina, namus ir seimos aprupinima... Cia visa sita manau gali patyres arba perspektyvus, gabus specialistas. Bet toksai ir europoje turi nebloga darba. Todel manyciau kad cia viskas per daug apsoliutinami ir siek tiek i propoganda nesa:)
TLas 2011-04-13 13:09
O kodel cia visi uzsieni tik su juodu darbu tapatinat? Jei tik kalba zinai arba netingi ja pagilinti gali tikrai ne i ferma ar kazkur listi... Nu aisku dar koses galvoj reikia, bet cia jau kitas klausimas. Taciau realiai, tai nedekit lygybes ties uzsieniu ir juodas darbas. Nes cia tas pats kas deti lygybe ties lietuvis ir banditas, vagis. Taip yra tokiu, bet toli grazu ne taisykle.
vytenizs 2011-04-13 15:45
Nesakau, kad uzsieni negalima darbo rast, nesakau, kad ten moka maziau, nesakau kad ten gyvent nera geriau. As sakau tai, kad jei taip ir toliau ten pasidarys tas pats kaip cia, todel, kad jus is darbo isstumiat kazkoki kita zmogu. Zodziu amzinas ratas ir jis sukas vis greiciau. Kada zmones supras, kad problemas reik spres, o ne nuo ju begt... Cia del to aisq kaltas svietimas nemokina mokykloi spres problemu, nemokina net ju ieskot, kaip galima issprest problema jei realiai nezinai kame ta problema, tada vyksta begimo maratonas...
rwc 2011-04-13 15:46
, nematau visiškai nieko blogo, jei žmogus užsienyje išnaudoja karjeros galimybes. Pats po Velykų važiuosiu į komandiruotę kelioms savaitėms. Veltėdžiais vadinu tuos, kurie ten dirba, bet gauna lietuviškas bedarbio pašalpas. Kurie užsidirba kaip vietiniai, bet važiuoja apsikirpti, pasigydyti dantų išsitirti profilaktiškai kur pigiau. Ar dar blogiau - iš Lietuvos mokesčių mokėtojų kišenės. Turtingesnėse valstybėse gali uždirbti daugiau su sąlyga, kad atitinkamai paremsi kitus valstybės darbuotojus. Taigi, nors iš principo turėčiau džiaugtis, kad emigrantai grįžta investuoti į Lietuvos dantistus, bet taip neteisinga turtingesnės valstybės dantistų atžvilgiu. Ir toliau klausiu: jei Airijoje sumažintų Lietuvos masteliais dideles algas perpus - ar tie lietuvaičiai nepakeltų sparnų kitur? T.y., kol kitoje šalyje galiu pasiimti daug, atiduodamas mažai - tol ten ir sėdžiu. Kai tik priglaudusi šalis pakliūva į bėdą - palieku ją likimo valiai. Ar ne taip? Tuomet kas tai, jei ne veltėdystė? Kartoju: nekalbu čia apie tuos, kurie išvažiavo mokytis, siekti karjeros ir pan. - kurių talentai tiesiog supūtų sėdint Lietuvoje. Bet tokie ir nepalieka savo firmos, valstybės dėl didesnės algos.
Arthuras 2011-04-13 16:21
rwc, vėl prie žodžių kabiniesi visiškai be argumentų, nors tikrai supratai, ką turėjau omeny. Galbūt kiek ne taip išsireiškiau, visiems reikia skaičiuoti, bet skaičiavimo vakaruose gerokai mažiau, nei čia, Lietuvoje. Vidutinis lietuvis turi susiskaičiuoti viską iki kapeikos, nes Gali pasiekt? Ar tikrai visi, visų specialybių specialistai, gali tiek uždirbt? O be to, visada žmogus ieškos ten, kur geriau, ir jokio veltėdžiavimo aš čia nematau.