Profesijos po 20 metų: nuo gyvūnų advokatų iki kosmoso gidų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

civilization 2011-04-14 12:51
Man tai tiesiog keistai atrodo, kai jau kelintą kartą koks straipsnis pasirodo delfije ir tik po geros savaitės ar dar vėliau jis atsiranda technologijos.lt. Todėl naujienų vėlavimas akivaizdus vien kalbant lietuviškais mastais.
Robertas 2011-04-14 13:01
Matai, čia toks straipsnis, kuris neskelbia kažkokios _naujienos_. Todėl nėra jokio skirtumo savaite vėliau, ar anksčiau jis bus publikuotas. Ir nėra ko lyginti technologijos.lt su delfi.lt.
vitalijuss 2011-04-14 14:00
aha, o populiariausios profesijos 2040 bus : nežemiškų būtybių anatomijos ir bendravimo specifikos ypatybių specialistas, teisėtų kelionių laiku priežiūros ir neteisėtų kelionių laiku prevencijos patrulis, telepatinių nusikaltimų ekspertas-tyrėjas
Giltine002 2011-04-14 15:12
Dėl paskutinių straipnio sakinių galiu paprieštarauti, yra tie testai ir yra tie karjeros centrai. Daugumoj mokyklų yra kasnor kas atstovauja kaip patarėjas šioj temoj (neretai turi ir specialių testų). Tiesiog mokinys turi pats ten nueiti, o nelaukti kol jį ten nuves
Mažvydas 2011-04-14 16:06
Pavyzdžiui, aš esu abiturientas, jokių profesijų testų nedariau, o mokykloje niekas nemotyvavo užsiimti ar domėtis technologijomis. Prieš kokius metus pradėjau domėtis elektronika/robotika skaitinėdamas tinklapius apie tai internete. Šiaip, tiesiog iš neturėjimo ką veikt. Nu ir ką, užkabino. Dabar ruošiuosi studijuoti automatiką/mechatroniką Lietuvoje arba robotiką užsienyje. Taip kad jeigu žmogui kažkas įdomu, tai jam nereik nei kažkokio quiz'o nei kito asmens, kad pasakytų ką jis turėtų studijuot ir kokia profesiją turėtų rinktis. Tik asmeniškai aš nelabai matau ką žmonės įdomaus mato tose verslo vadybose.
manciukaz 2011-04-14 16:15
mano pusbrolis baigė vadyba universtitete, dabar dirbta už 1.3k lt. mano draugė baigus univera dirba už minimuma, aš nebaigiau 10klasiu, nes turėjau išvykti i užsieni dabar gaunu lietuvoj nuo 2k iki 5k lt dirbu statybose dažytoju...dar norit mokytis?
manciukaz 2011-04-14 16:22
aš pilnai išlaikau savo šeima, mano žmona mokosi universitete informatikos inžinerija ir visiškai nesiskundžiu gyvenimu, nors dirbu savo darba vos 5metus mane laiko pakankamai geru specialistu ir man nereikia jokiu mokslu ir kitu nesamoniu, nes iš profkes kur paleidžia tuos statybininkus tai jie visiškai nieko nemoka, per 2savaites stroikėj gali daugiau išmokt nei profkėj per 4 metus...
vitalijuss 2011-04-14 16:45
Su tokiom statybom kaip pas mus Lietuvoje greit sveikatą pasodinsi (pats žinai, kaip skrepliai atrodo po šveitimo ir koks po to būna kosulys), nebent dirbi su pažangiais ir brangiais įrankiais (dėl ko abejoju). Pats galvojau būti profesionaliu statybininku, bet padirbus tuos 4 metus praėjo noras - Lietuvoje visi nori kokybės, o mokėti niekas nenori. Visi darbdaviai stengiais apgauti, gerų įrankių ir medžiagų negauni, iš šūdo turi padaryti auksą. Jei labai patinka būti statybininku, tai patarčiau baigti su statybom susijusius mokslus ir tapti bent rimtesniu brigadininku ir kelti statybų kokybę bei taip keisti statybininkų reputaciją. Beje, jei dabar tiek uždirbi, tai prieš krize buvai vienas iš tų, kurie gaudavo po 7 gabalus į rankas? Šiaip statybininkų visais laikais reikės - tai nemirtinga profesija
Indigo89 2011-04-14 18:13
Sakyt kad pastatus visais laikais statys tik zmones yra mazu maziausiai naivu. Jau dabar manau ne vieno galvoj sukas idejos kaip galima automatizuot statybu procesa ir ta statybininka isvis isimt is statybu. Statybininkas tiesiog dirba mechaniska, didelio mastymo nereikalaujanti darba. Nemirtingos yra tos specialybes, kurios reikalauja kurybos, o ne juodo darbo.
E5AjGif 2011-04-14 18:40
2lt kainuoja
vitaltrix 2011-04-14 18:44
Dirbu statybose staliumi-dailide 9 metus,galiu pasakyti kad darbas tikrai ne monotoniškas,gana dažnai tenka priimti nestandartinius sprendimus,daug ką derinti su architektais,taisyti architektų klaidas-kurių beje pasitaiko labai dažnai,nors jie ir baigę mokslus. Taigi darbas pakankamai kūrybingas ir įdomus. Šita profesija dar ilgai gyvuos.Kaip ir IT,gydytojai,vairuotojai,architektai,dizaineriai.
vitaltrix 2011-04-14 18:49
Beje visiškai nevertinu teisininkų.Mano nuomone,jie nekuria visiškai jokios pridėtinės vertės.
E5AjGif 2011-04-14 18:49
matosi kad su statybom nieko bendro nesi turejes, 90 procentu darbo yra kurybinis, remontuojant pastatus- nera ne vienos patalpos kuri butu lyg su gulsciuku daryta , grindis dedant, langus, bet ka statybininkas individualiai kekviena detale daro atskirai, o statant naujus namus robotas neatckirs brokuoto balkio, ar skiles ar patreses bus kiek tas namas stoves?
Muskietininx 2011-04-14 18:51
Gyvūnų teisės prilygintos žmonių teisėms ? Gyvūnų advokatai ? Laikykit mane neišmaneliu ir senamadišku, bet ar tai jums neatrodo keista ? Ir apskirtai, kaip suprasti tą paminėtą teisių sulyginimą ? Žinau, tai tik prognozės, bet labai man jau akį režia.
O24U 2011-04-14 21:52
Offtopic, net ne 60lt puskaukės, va prašau: 31Lt http://www.darboapranga.lt/index.php/lt ... c148a3ce34 ir filtrai po 14lt, nežinau kiek laiko vieno užtenka, bet geriau nei kraujuoti skrepliai
Impintinas 2011-04-15 12:28
Tai jei nesukuriamas materialus objektas iš kažkokios veiklos, tai ji bevertė? Literatai, filosofai, istorikai nieko verti? Plačiau žiūrėk: Tavo nemėgstami teisininkai tau kuria sąlygas gyventi taikiai visuomenėje. Netgi toks paprastas dalykas kaip valdžios aktų apskundimas teisme dar prieš šimtą metų nebuvo įprastas dalykas. Suprask, kad ne Seimo nariai iš esmės kuria teisės normas. Jų padėjėjai yra teisininkai, kurie domisi pasaulinėmis tendencijomis ir bando pritaikyti jas Lietuvoje. Seimo nariai (beje, taip yra visame pasaulyje) dažnai net nebūna perskaitę už ką balsuoja. Apie kultūros vertę net nekalbėsiu. Kad ir kaip tau tai nepatiktų, bet jie tikrai kuria pridėtinę vertę. Tiesiog jau truputį įkyri, kai kaip kategoriškai atsiliepiama apie tam tikras asmenų grupes. Mane asmeniškai domina fizika, bet dėl to nenurašau biologijos, chemijos ar archeologijos. Tiksliųjų mokslų aukštinimas panašus į kalbas, kad jei valdytų vien moterys, tai pasaulyje būtų taika ir laimė. O tiesa visada kažkur per vidurį
sabotan 2011-04-15 12:33
Tai tavo ir darbas ne sedimas o fizinis. o koks uzsieni pragyvenimo lygis kainos skiriasi pagalvok rasidamas. Ir reik galvot kur stoji i vadyba teisia be pazinciu niekur normalaus darbo nerasi.