Į Kauną trumpam sugrįžusios emigrantės: Lietuva - rojus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

azotas 2011-04-29 14:19
Jom Lietuvoi rojus, bet vistiek iš Lietuvos išvažiuoja užsieni irgi blogai nes nepritampa čia jos paprasčiausiai be vietos ir nereikia nieko kaltint tik gali kaltint pačios save.Gyvenu užsieni jau 4 metus kolkas jokių problemu nors jai ir į Lietuva gryščiau tikriausiai jokių nebūtų.
Tas_pac 2011-04-29 14:23
Vieniems pasiseka kitiems ne. Dažniausiai visgi būna taip kad čia dirbi tokį pat nekvalifikuotą darbą kaip kad Lietuvoje dirbtum, tik gauni 2-4 kartus didesnę algą. Todėl ir tiek emograntų ir skaičius vis didėja, nes kai vienas susiranda darbą, pastogę, pasigiria draugams/giminėms Lietuvoje tie irgi užsimano, paprašo pagalbos ir t.t. Labai niūri ateitis nusimato Lietuvai. Man irgi visai patiktų Lietuvoje gyventi, jei galėčiau išsinuomoti puse namo, susimokėti visus mokesčius, išlaikyti automobilį ir dar susitaupyti dirbdamas 2 savaites per mėnesį kaip kad tai dabar darau UK.
arvydelas 2011-04-29 14:48
Bet ten valstybe turtingesne tik del brangesnių nuomų mokešcių ir didelių baudų pvz:> nuoma puse namo 2aukstai mokejom 1000svarų kadangi ten giveno draugas as ir mano kumos su vaiku tai visi susimesdavom.
blizzard 2011-04-29 14:58
Čia ne aš bet viena pažįstama. Baigė socialinių mokslus turi magistro laipsnį. Nepriima net valytoja dirbt, nes kvalifikacija per aukšta nors suprantu ir darbdavį, jis juk supranta kad toks žmogus gali gaut bet kada gero darbo pasiūlymą ir jam bus papildomi vargai iš naujo ieškot darbuotojo.. Na bet esmę pasakiau gal šiaip nesiseka..
TLas 2011-04-29 15:07
propogandinis straipsnis kad tik zmones liktu toj lietuvoj... Jei sirdy esi kompleksuotas emigrantas tai toks ir liksi, ir nesvarbu ar turi leidima dirbti ar panasiai.... Cia prilauso nuo to koks zmogus esi.. jei pakankamai pozityvus tai tau visur bus gerai... Jei vaziuoji kaip susiraukes lietuvis, kalbos nemokedamas, issilavinimo neturedamas ar neketindamas ten isigyti... o gal vagiliaut vaziuoji.. arba kaip straipsnyje minejo i viesnami... NU TAI KO DAR TIKIESI?!! Kitu pagarbos, milijonu uz nieka??! Kaimietiskas mastymas.... Del italijos, tai jei apie pietus ten sneka, tai taip ten jei butu atskira salis tai bankrutavusios statusa turetu, bedarbyste, organizuotas nusikalstamumas... Nera ten perdaug gerai, taciau gelbsti siek tiek turizmas. Minimali alga didesne nei lietuvoj, masinu parkas net ir pietuose daug naujesnis nei kad Lietuvoj, tik kad jei italas vaziuoja su nauja fiat 500, punto ar kokia alfa romeo, o lietuvis su 20 senumo mersu lietuvoj vazineja, tai nelabai reiskia kad ten nera geru masino. O jei snekam apie salies siaure, tai ten sportisku prabangiu masinu tikrai per akis. Apibendrinant galiu pasakyti, jog visokiu istoriju, likimu buna... Taciau lygiuokimes i sekmingus, kurybingus, sviesius protingus zmones, domekimes ju istorijomis ir imkime is ju pavyzdi...Tikrai galimybiu vakaruose yra daugiau, geru zmoniu visiem reikia... Tad jei emigruoji, negalvok kad eisiu senukui uzpakalio valyt... Nesinesk to varguolio mentaliteto... Galvok studijuosiu, tobulesiu, ismoksiu kalba gerai, busiu konkurencingas, nevoksiu ir nedarysiu aferu jokiu... Ir tada tave priims kaip visaverti visuomines zmogu, tada rasi save dirbanti darba kur tave sups sviesus zmones...
mobilunkas 2011-04-29 15:09
emigruot reikia kai saly blogai, o ne kai gyveni gerai nieko netruksta ir nusprendi emigruot- tada aisku kad pasidaro blogai, lietuvoj milijonierius litais, o uzsieny tik ketvirtis milijonieriaus eurais, tai gyvenimas kaip ir pablogejo 3,4 karto. o jei lietuvoj kisenej nulis, o ten tik 1000 e, tai gyvenimas pagerejo begalybe kartu
immortallt 2011-04-29 15:27
Emigruoti reikia, kai nerandi sau vietos savo salyje. Toje pacioje JAV migracija zymiai didesne nei Europos sajungoje. O del Italijos, ten nera daug bmw ar mersu, nesivazineja ir masiskai tu sportiniu (nebent nuvarai i turtinguju kvartalus), zmones vazinejas motoroleriais del kuro taupymo, mesos valgo mazai, o makaronai pigus pagaminti: kiausinis, 500g pastos, pomidoru pasta ir 50g kokios mesos + darzoves, kurios ten auginamos kiaurus metus. Taip jie valgo praktiskai kasdien, biski varijuoja receptas.
mnv 2011-04-29 15:58
Ko jus tas masinas kisat, gi bobos sneka Jos tik markes ir spalvas teskiria Atvaziuotum su 20 metu senumo mersu, salia pastatytum koki nauja forda ar opeli ir sakytu, kad mersas geresnis, prabangesnis ir t.t. Delto ir susidaro jom tas ispudis, nes vakaruos nera to lietuvisko mentaliteto, kad jei uzdirbi pora k euru per menesi, tai pirksi limo klases masinas, kaip neabejoju padarytu lietuviai ir poto bijotu kad kas nors ibres tas jas, nes po lizingo apmokejimo nelabai ir pinigu belieka Zinau viena lietuvi kuris pora metu uzsieni are, kad lietuvoj galetu su nauju range-roveriu pasivazinet... kai ant benzino pinigu turi
faktas 2011-04-29 16:18
Ech... O man tai visur gerai. (-:
MindaugasV85 2011-04-29 16:35
Tai čia visi tik tai kalba, kad ten jiems gera gyventi. Iš tikrųjų tai yra šiokia tokia savęs paguoda. Pažįstu ne vieną, kuris/kuri sako, kad gyvenimas Anglijoje žymiai šlykštesnis už gyvenimą Lietuvoje. Kai kas jau to atsikando ir sugrįžo atgal. Na aš dar savo kailiu neišbandžiau, tai dar vis tebesvajoju pabandyti padirbėti užsienyje kaip kvalifikuotas darbininkas, nes tie, kurie skundžiasi, dažniausiai nėra kvalifikuoti. Nors pilnai tikiu, kad psichologiškai ten galiu labai greitai palūžti.
Simplicity 2011-04-29 16:48
Geriausia iš anksto neprisisvajot, kad tave užsieny griebs tik iš lėktuvo išlipusį Kaip ne kaip, užsienis tai: fabrikai, sandėliai, parduotuvės ir išskirtinais atvejais- ofisai. Niekas čia tau, atvykėliui, nepasiūlys geros darbo vietos už gražias akis ir niekam nežinomos šalies aukštojo mokslo diplomą. Norint gaut puikų darbą reikia pradėt nuo apačios ir įrodyt, kad sugebi daugiau. Visur galioja tos pačios nerašytos taisyklės... Nepabuvęs statybininku neįsidarbinsi darbų vadovu
andriulis 2011-04-29 17:27
Cia ka? Straipsnis pries geguzes 1? Ir visai nekeista, jog jis atsidure cia, nes ko labiausiai nerimaujama, tai del gabesniu zmoniu emigracijos.
Analog 2011-04-29 17:51
Daug priklauso koks tas naujas opelis ir kokia to merso komplektacija, bei kaip i6silaik3s
Blitzkrieg 2011-04-29 18:23
Durniu ir baznycioj musa. Jei Lietuvoj buvai pastumdeliu, tai dar didesniu pastumdeliu busi uzsieny. Pirmiausiai reik ismokt kalba, be kalbos esi tik vergas.
flashback00 2011-04-29 18:45
labai džiaugiuos ,kad nereikia emigruot iš Lt Juolab, kad pažįstu tik vieną ,kuris išvažiavęs dirbą mėgiamą darbą, uždirba ir yra integravęsis į socialinį gyvenimą. O visi kiti tik parvažiavę "gieda" kaip jiem ten gerai o, nuvažiavus aplankyt pasirodo, kad realybė visai kitokia. tiesą sakant ,kokioj uk, gėda ir sakyt ,kad esi iš Lietuvos, kartais atrodo, kad ten visas kaimas suvažiavęs.
sabotan 2011-04-29 20:04
Ka galiu pasakit na pries pora meteliu dar krizes nebuvo algos lietuvoje normalios buvo na i diena po 8 valandas 5 kartus i savaite dirbdamas vasara per du menesius uzdirbau apie 3000 lt na darbas ne is sunkiuju buvo pakuot visokius baldus reikejo tik. Na draugelis iskrido i anglija dirbo po 12 14 valandu per diena atsiveze 8000 lt bet ir sake are kaip arklys. Gerai kur musu nera. Ir lietuvoi galima buvo pries pora metu usidirbt normalei bet reikia art prie lietuviu nera kaip taip dirbt o usieni tai jau ant anglu poxui va kodel imigrantu nemegsta ne jie parodo kas yra darbas tiksliau juodadarbyste
Valionis 2011-04-29 23:57
SesÄ— su nebaigtu aukÅ¡tuoju, niekada rimtai nedirbusi, bet puikiai mokÄ—dama anglų kalbÄ… iÅ¡važiavo į londonÄ…. Menesio bÄ—gyje susirado darbÄ… vaikÅ¡Ä
blizzard 2011-04-30 00:31
Bet tos algos buvo išpūstos, dėl to dabar krizę turim... Kaip pasakodavo kad plyteles dėdavo tai į mėnesį arti 20000lt eidavo padaryt ariant. Na o po to viskas baigėsi ir ragai.. bet iš ties gyvenom panašiai kaip užsienis.
Arthuras 2011-04-30 09:59
Labai geri atlyginimai buvo tik statybų sektoriuje. Visur kitur - tikrai ne tokie kosminiai. Kitas dalykas, tai pasikartosiu kaip ir kiti, jei nieko nemoki, tai tu niekur neužsidirbsi. Jei moki kalbą, dar kažką pagal specialybę, o LT neužsidirbi, reikia išvykt kitur ir tiek.
immortallt 2011-04-30 11:30
Su 1500 svaru Londone tikrai normaliai gyvensi O darbas ilgalaikeje perspektyvoje, tai tikrai ne iki pensijos.