Saulius Žentelis: Lietuvoje klesti visuotinis sekimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Analog 2011-05-24 20:59
Turbūt blogai supranti. Į įvairias ryšio priemones turbūt įeina ir SMS.
Atlast 2011-05-24 21:15
cia kazkurioj temoj man smarkiai irodinejo komentatoriai, kad niekas nieko neseka ir isvis niekam neidomu...
immortallt 2011-05-24 21:35
Nenusisnekekit - visi pokalbiai irasinejami Kiek cia gausis TB per diena ? O situacija paaiskino paprastai, kad statistika labai nevienoda ir tas pats kas lyginti Lietuvos BVP su Baltarusijos BVP vietinemis valiutomis neatsizvelgiant i kursa, tai gausis kad Baltarusijos BVP auga tiesiog ant mieliu - devalvuoja - ir pakyla, infliacija - ir kyla
Karvė 2011-05-24 21:37
Mielas, Cigare, tas 100% šaltinis yra STT - turbūt man reikėtų nueit ir jiems pasakyti "žinot chebra, jūs sekate žmones". O spauda apie tokius dalykus ne tik žino, bet ir naudoja. Gauti žmogaus žinutes ir išklotines realiu laiku yra labai paprasta ir pigu, nereikia nei teismo sprendimų - nieko. Spauda tuo pati naudojasi. Pagyvenk ir suprasi, kokios yra šio pasaulio taisyklės ir kaip veikia sistema. Niekam neįdomūs yra tik varguoliai, kurie yra bedarbiai arba dirba intelekto nereikalaujantį darbą, o visą likusį laiką praleidžia prie kompo arba TV. Galiu užtikrinti, kad tokių tikrai niekas nesiklauso ir neseka. Taip, kad gali būti ramus... Šiaip labai keista, kodėl visi putojasi prieš šitą faktą. Žentelis ne pirmas, kuris apie tai kalba - jau seniai parašė apie tai ELTA, todėl ir nemažai kitų portalų, todėl to sumesti į asmeniškumus Ženteliui negalima ir nėra prasmės. Galų gale tai oficiali EP statistika. Yra faktas, kad Lietuvoje pateikiama labai labai neproporcingai daug sekimo užklausų ir tai nėra geras ženklas. Statistika rodo, kad tai nėra normalu, nes kitose valstybėse to nėra. Jei kažkas su tuo nesutinka ir mano, kad visuotinis sekimas yra gerai, tegul pateikia savo argumentus, o jei tokių neturi, tegul neteršia komentarų erdvės.
Mauras 2011-05-24 21:59
Tokia yra demokratijos kaina .
Tatsuo 2011-05-24 22:02
Ką jūs čia snekat, kad normalu kai taip seka? Ši statistika yra šokiruotjanti. Lietuva pagal sekimą patenka į pačių sekamiausių šalių viršūnę ir eina greta tokių šalių kaip Kinija, Baltarusija, Rusija, JAV. Kiek pas mus gyventojų ir kiek tose šalyse?
rimasD 2011-05-24 22:30
Kažkaip neatsimenu, kad būčiau valstybės prašęs, už mano mokesčius organizuoti totalų manęs, ir visų kitų, sekimą.
Analog 2011-05-24 22:55
Totalų? Tau yra įmontuota mikroschema, kuri susijungia su palydovu ir kažkokiam bondui perduoda tikslias tavo buvimo koordinates? O skambinimo faktas yra registruojamas visose šalyse, jau minėta buvo. Man įdomu kaip su internetu yra. Ar daug užklausų tiekėjai gauna iš VSD apie IP adresų realius adresus.
Cigaras 2011-05-24 23:19
Kokias tu čia sąmokslo teorijas kuri, dar Lietuvoje. Porteris jau parašė puikų komentarą ta tema, kodėl to skaičiaus negalima lyginti su kitų šalių skaičiumi, o tu vis tiek savo - sąmokslo teorijas kuri.
immortallt 2011-05-25 02:57
Pasikartosiu, gi aiskiai pakomentavo, kad lyginti negali, nes statistikos nepalyginamos! Vienoje salyje net nereikia pareiskimo rasyt teismui, uztenka prokuroro leidimui. Kitur, leidimas isduodamas visiems esantiems operatoriams, o pas mus kiekvienam atskirai prasai. Vien jei interneto IP adreso savininka nustayti tai vienas zmogus sudaro 100 paraisku! Jei taip jau sektu, tai visi pries politika viena ar kita kalejimuose sedetu ir situacija butu panasi i Baltarusijos, bet nieko panasaus cia nematau. Tai yra netaisyklingas statistikos manipuliavimas kuriant dar viena bauba, kad nukreipti demesi nuo to, kas vyksta kitkas salyje. Jei kas nors sakot, kad baisu, grizkite i pirmaji puslapi ir paskaitykit Porterio komentara. Didzioji dalis aiskiai paaiskinta ir viska nusako vienas faktas: isklotines saugomos trumpiausiai, kiek leidzia ES direktyva - 6 menesius. Kitose salyse 1.5-2 metai. Tai jei jau sekimas toks baisus vyksta, tai kodel tiek trumpai saugo ? VISISKAI nera logikos tokiems jusu argumentams. Galu gale, pokalbiai neirasinejami be teismo leidimo, kaip jus cia sakot. O del zurnalistu naudojamu sms, tai gal duokit pavyzdziu, o ne tik rekit. Nes jei zurnalistai, taip lengvai prieitu prie tokiu duomenu, manau daugiau butu tikru skandalu, o ne tik drambliu ispustu is musiu lervu, kaip kad daro cia.
Karvė 2011-05-25 04:00
Čia aptariami duomenys 2008 metų. Taip kad sėkmės, Kancare!
vitalijuss 2011-05-25 09:04
Kodėl galvoji, kad saugomi tik 6 mėnesius? Už 6 mėnesius operatoriaus klientas gali persižiūrėti savo sąskaitas, bet už kiek mėnesių operatorius saugo jau nebeprieinamos naudotojams informacijos? Gali saugoti kiek nori, kiek vietos serveriuose turi. Dėl nesaugių duomenų sutinku su karve - už protingą sumelę ir sukeltą pasitikėjimą bet koks operatoriaus vadybininkas (kad ir salono darbuotojas) suteiks visą informaciją apie tam tikrą žmogų, jei jis yra to operatoriaus klientas (jei ne pirmas darbuotojas, tai antras tikrai, visiems reikia pinigėlių). Žinoma ta oficiali statistika nėra tiksli, nes vienas žmogus gali turėti kelis numerius, kai kurie turi savo vardu ir po 5nr, o jei prašoma pasiklausyti pvz įmonės direktoriaus, o tos įmonės vardu paimta 1000numerių, gal pagal statistika tuos 1000 ir įrašo? Visaip gali būti.
andriulis 2011-05-25 09:56
Klausosi tu pokalbiu ir be leidimu. Klausosi tol kol randa prie ko prikibti, o tada teikia prasymus del legalaus pasiklausymo, kad visa medziaga galima butu panaudoti teisme kaip legalia. Niekada nenaudoju abonemento is principo, geriau isankstinis apmokejimas.