Seulo gyventojai gyvenimo prasmės ieško gulėdami karstuose (Video)  (0)

Pietų Korėjos, kurioje savižudybių rodiklis vienas didžiausių pasaulyje, gyventojams susidūrimas su mirtimi arba mintys apie mirtį nėra neįprastas dalykas. Štai Seule žmonės raginami apmąstyti egzistencinius klausimus ir nežiūrėti į gyvenimą kaip į savaime suprantamą dalyką. Neseniai 70 žmonių dalyvavo savotiškoje terapijoje, kurioje jie patyrė mirties jausmą būdami gyvi – tam, kad labiau vertintų gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Terapijoje dalyvavo 78-erių vyras, kuris, kartu su kitais, apsirengė tradicinėmis geltonomis įkapėmis iš kanapių pluoštų ir atsigulė į karstą. Jis sako pats panorėjęs išbandyti šią terapiją, nes jau pradėjo jausti savo mirtingumo naštą ir nenorėjo atidėlioti galimybės įvertinti gyvenimą iš naujo.

Du vaikus auginanti 42-ejų moteris sako, kad gulėjimo karste patirtis privertė ją suvokti, kaip ji iš tiesų brangina savo šeimą, ir kad niekada ne per anksti galvoti apie mirtį.

„Mirtis gali ateiti pas visus, nepriklausomai nuo amžiaus, – įsitikinusi Lee Myung-Hee. – Ji gali ateiti pas kiekvieną mano pažįstamą žmogų. Tad negaliu galvoti, jog tai – ne mano reikalas. Manau, tai – puiki galimybė ramiai pasiruošti savo gyvenimo pabaigai.“

Įlipę į karstą ir pažiūrėję, kaip kiti dalyvauja mirties ritualų repeticijoje, dalyviai grįžo namo mąstyti apie atgimimą, apie dabartinį savo gyvenimą ir apie tai, ką jie dar gali nuveikti ryt.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)