Atgailaujantys Tamilų Tigrai renkasi induistiškos kankinystės ritualus (Video)  (1)

Lankydamasis Tamilų Tigrų grupuotės buveine laikytame nedideliame Kilinočio (Kilinochchi) mieste, kuris įkurtas Šri Lankos šiaurėje, BBC korespondentas tapo drastiškų induistiškos kankinystės ritualų liudininku – jam pavyko nufilmuoti tris savęs kankinimo apeigose dalyvaujančius vietos gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistui pavyko išsiaiškinti, jog visi trys kankinimo ritualams save pasmerkę asmenys siejami su kadaise egzistavusia karine Tamilų Tigrų grupuote. Tokias apeigas kenčiantieji savo noru pasirinko kaip padėkos aktą už tai, jog jiems pavyko išbristi iš praeities klystkelių.

Tokia atgailos forma buvusių tamilų gretose nūdien praktikuojama gana dažnai, ypač sausio ir vasario mėnesiais vykstančios Taipusamo (Thaipusam) šventės metu.

Pagal senas induizimo tradicijas, kankinystės ritualą pasirinkęs asmuo pakabinamas ant kablių, kurie įveriami į jo nugarą ir kojas. Save aukojantysis ne šiaip ramiai kybo, o yra siūbuojamas aukštyn žemyn. Tokiu būdu ant traktoriaus sumontuotos siūbuojančios karties pakibę ir didžiulį skausmą kenčiantys atgailautojai miesto gatvėmis iš lėto vežami keletą kilometrų. Vėliau ritualo dalyviai paliekami kyboti dar penketą šešetą valandų, pakol miestą apgaubia sutemos.

Kaip auka už išvedimą iš klystkelių, ritualas atliekamas indų dievo su dramblio galva Ganešos garbei.

BBC korespondentui vieno iš kankinių žmona prasitarė, jog atgailaujantieji ritualo metu yra veikiami tam tikrų nuskausminamųjų, tačiau jų poveikis – neamžinas ir skausmą kiek apmalšina tik ilgo ritualo pradžioje.

Vaizdo siužetą galite pasižiūrėti spustelėję šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Saulius Žukauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)