Tolimiausias istorijoje taiklus metimas į krepšį (Video)  (4)

Ko gero, ilgąjį besibaigiančios vasaros savaitgalį dar galime sau leisti atsipūsti ir pramogai pasižvalgyti ne vien po mokslo ar technologijų platybes. Kadangi artimiausiomis savaitėmis Lietuva gyvens vis intensyvesniu krepšinio ritmu, epizodiškai duoklę atiduokime ir oranžiniam kamuoliui. Žinia, krepšininkai mėto ir kartais pataiko tolimus metimus. Nuo tritaškio linijos, nuo vidurio linijos, itin retais atvejais – net ir iš varžovų baudos aikštelės. Tačiau pataikyti tokį metimą... Į Gineso pasaulio rekordų knygą jis įtrauktas ne šiaip sau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tritaškio linijos pusapskritimis nuo 2010 m. rugsėjo 1 d. stumteltas arčiau vidurio linijos ir trijų taškų vertės metimai atliekami iš 6,75 m nuotolio (nors šoninė tritaškio linija taip ir liko nuo krepšio nutolusi 6,25 m). Atstumas nuo vidurio linijos iki krepšio – 14 metrų. Pagal FIBA reglamentą, krepšinio aikštės ilgis yra 28 metrai (plotis – 15 m).

Tačiau krepšinio aikštelės nuotoliai yra juokingai menki palyginus su rekordinio nuotolio taikliu metimu į krepšį, kuris įtrauktas į Gineso pasaulio rekordų knygą. O tas nuotolis – net 66,89 metro. Rekordiškai tolimą metimą Perto mieste (Australija) 2011 m. balandžio 8 d. kažkokiu būdu pavyko pataikyti jaunuoliui iš Žaliojo kontinento Kailui Nebelui (Kyle Nebel).

Objektyvumo dėlei reikėtų patikslinti, jog metimas oficialiai įvardijamas kaip aukščiausias istorijoje taiklus metimas į krepšį, mat tie 66,89 metro – aukštis, iš kurio buvo pataikyta. Rekordo autorius kamuolį sviedė ne stovėdamas ant žemės, o įsilipęs į beisbolo aikštės apšvietimo bokštą. Bet kuriuo atveju, metimo, kurį būtų pavykę pataikyti iš toliau nei minėtas atstumas, pasaulyje nėra užfiksuota.

K. Nebelas kartu su trimis krepšinio triukų komandos draugais rekordinį metimą pataikė ne iš pirmo sykio – ketveriukė kamuolį iš 66,89 metro aukščio svaidė dvi su puse valandos.

Kad nepasirodytų per maža – dar vienas, kiek kitokio pobūdžio, tačiau taip pat neįtikėtinai taiklus metimas.

Kita vertus, peržiūrėjus kiek beprotiškų metimų yra ne tik pataikyta, bet ir nufilmuota, peršasi mintis, jog… tiesiog reikia bandyt :)

Parengė Saulius Žukauskas
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)