Baltarusijoje kuriama pirmoji pasaulyje apsikeitimo maistu svetainė  (0)

Baltarusijoje kuriama pirmoji pasaulyje „apsikeitimo mėsa“ internetinė svetainė. Pagal vienas versijas, šis portalas skirtas pasišaipyti iš valdžios sprendimų, įtakojančių šios šalies maisto rinką; pagal kitas versijas tai turėtų būti pilnai funkcionuojantis mainų portalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtoji apsikeitimo valiuta internetinė svetainė buvo sukurta tada, kai Baltarusijoje atsirado valiutos deficitas ir žmonės nebegalėjo jos nusipirkti keityklose ar bankuose. Apsikeitimas maisto produktais „perkeliamas į internetą“, nes ištuštėjo parduotuvių lentynos, o ir prie tų pačių susidarė milžiniškos eilės. Skelbiama, kad ši svetainė padės gyventojams įsigyti mėsos, nes parduotuvėse tokios produkcijos vis dažniau trūksta.

Baltarusijoje jautiena, kiauliena ir vištiena patenka į socialiai svarbių produktų sąrašą, todėl valstybė reguliuoja jų kainas. Rugpjūtį produktų kainos padidėjo 5 proc., tačiau mėsininkai reikalauja, kad jos kiltų dar bent iki 10 proc., nes supirkimo kainos gerokai aukštesnės. Ekspertai mano, kad tokios svetainės steigimas gali būti atviras nepatenkintųjų gyventojų pasišaipymas iš valdžios.

Pastaruoju metu situacija Baltarusijos rinkoje išties sudėtinga: parduotuvėse trūksta prekių, o valdžia dalį maisto produktų eksportuoja, taip siekdama gauti stabilios valiutos. Mėsos pardavimai vidinėse rinkose mėsininkams tapo nuostolingi, todėl jie nesuinteresuoti prekyba šalies viduje. Be to, kaip teigia gyvulių augintojai, visų pašarų jiems tenka įsigyti užsienyje, kur reikia atsiskaityti valiuta. Į situaciją buvo priverstas įsikišti premjeras Michailas Miasnikovičius, kuris pareiškė, kad mėsos deficitas šalyje bus suvaldytas, be to, mėsininkai bus priversti bent dalį produkcijos realizuoti šalyje, kad ir kaip nuostolinga tai būtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)