„Google Maps” – orų prognozės visam pasauliui (Video)  (3)

Vienoje populiariausių pasaulyje internetinių žemėlapių paslaugų „Google Maps” vartotojams pateikiama įvairių pasaulio vietų ir turistinių įžymybių geografinė ir vaizdinė informacija. Nuo šiol ši internete veikianti nemokama programa papildyta dar viena naudinga funkcija – čia jau galima peržiūrėti ir orų prognozes jus dominančiam planetos kampeliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Techniniu požiūriu, „Google Maps" saugoma kartografinė informacija papildyta dar vienu informacijos sluoksniu „Weather” („Orai“). Pasirinkę konkrečią vietovę, galite matyti ten esančias oro sąlygas ir prognozę kelioms dienoms į priekį. Kaip ir anksčiau, šios svetainės paieškos laukelyje yra įvedama mus dominanti vieta. Tada dešinėje ekrano pusėje esančiame meniu pažymime laukelį „Weather" – taip žemėlapis papildomas mažytėmis piktogramomis, rodančiomis dabartines oro sąlygas. Norite išsamesnės prognozės? Paspauskite pelės žymekliu minėtąją piktogramą. Pagal nutylėjimą čia rodoma prognozė keturioms dienoms į priekį, tačiau galėsite pasirinkti detalią vienos dienos prognozę ar dešimčiai dienų į priekį.

Žinoma, būtina prisiminti, jog meteorologinės tarnybos taip pat veikia tik tam tikru ribotu tikslumu, ir kuo tolimesnei ateičiai spėjamas oras, tuo didesnė paklaida galima. Lietuvos atveju ši informacija imama iš portalo weather.com. Kaip orų prognozės paslaugą pristato pati „Google“, žiūrėkite šiame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)