„Wikileaks“ paviešino dokumentus apie rugsėjo 11-osios tragediją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tommis 2011-09-13 03:49
Gal būtų galima kokią nuorodėlę į filmuką su kompiuterine simuliacija ar kuo nors panašaus, kurioje būtų matyti, kaip tas griuvimas turėjo vykti? Nes dabar visur pilna tik „taip būti negalėjo“, o va man įdomu, kaip turėjo „elgtis“ dangoraižiai, į juos įsirėžus lėktuvams. Ačiū!
qzar 2011-09-13 06:20
Su tai dvyniais gaunasi tai pat kaip ir su Titaniku galvojo nenuskandinamas o vat kaip isejo ir cia tai pat nenegriaunami pastatai
marcaz 2011-09-13 08:21
O jei as atliksiu nepriklausomus tokio vandens tyrimus, ir netycia pasirodys, kad tu labai klysti ?! Kaip atda bus, pamanysi, kad gal ir prasimane apie ta vandeni, bet susirasi kita nesamone, kuria tikesi, taip? Vat tokiu zmoniu kaip jus niekas nepakeis is tokiu debileliu irpelnosi kiti, esi vergas nors galvoji, kad esi laisvas.
Pumper 2011-09-13 08:25
Įrašas iš 2001 birželio mėn.
enternald 2011-09-13 10:25
Greičiau atvirkščiai, pastebėjau, kad labai lengva pasipelnyti iš konspiracijų teorijų šalininkų. Jie vertina ne pagal tai ar informacija tikėtinai teisinga ar patvirtinta ar t.t., o tiesiog kas ją skleidžia: ar "blogosios kompanijos", vyriausybės, bet keli nepriklausomi ekspertai visados teisūs. Realybėje tie ekspertai dažnai naudojasi konspiracijų teorijų šalininkų patiklumu ir paprastu nenuvokumu, pvz Andrew Wakefield'as Britanijos antivakcinų veikėjas, sukėlęs tymų epidemiją: http://scienceblogs.com/insolence/2011/ ... s_scie.php Arba šitas veikėjas, "Dievo sūnus", teigiantis, kad žemę valdo ropliai: http://www.davidicke.com/ Praktiškai jis "nuripino" V serialą: http://en.wikipedia.org/wiki/V_%28science_fiction%29 Jis už savo paskaitas prašo nemažų pinigų. Patikėk nemaža dalis konspiracininkų turi motyvą stumti konspiracijų teorijas: pinigai, šlovė. Pasidomėk "Zeitgeist" filmo istorija: http://conspiracies.skepticproject.com/ ... zeitgeist/ Pats autorius viską išdėstė antrame filme antroje pusėje apie naujus miestus. Praktiškai jis vos ne prisipažino, kad realybėje jis konspiracijų teorijas dėjo tik pritraukti miniai dėl "Venus" project.
andriulis 2011-09-13 10:39
Na tai tam ant peciu ir skirta galva, kad mastytum. Yra konspiraciju kurios kvailos, kaip kad ir sis pavyzdys su vandeniu, bet yra konspiraciju kuriu paneigti negali.
shift 2011-09-13 10:46
Bet vistiek lieka stovėti.
marcaz 2011-09-13 11:44
ka,tu cia mane cituoji?? Juk as pries konpiraciju teorijas, be to jokiu konkreciu instituciju nemijeau ir DAR, kur tu cia skirtuma izvelgi tarp mano zodziu "Vat tokiu zmoniu kaip jus niekas nepakeis is tokiu debileliu irpelnosi kiti, esi vergas nors galvoji, kad esi laisvas." ir ka pats parasei "Greičiau atvirkščiai, pastebėjau, kad labai lengva pasipelnyti iš konspiracijų teorijų šalininkų." kazka grybauji tu cia... O siaip tai, maziau papeze konspiracininkai (tarpo ju yra net ir mokslininku ir kita normalesni issilavinima turintys zmones (bet tai neatleidzia nuo atsakomybes)), pelnosi is visiskai paciuozusiu, nupezusiu pastumdeliu, kaip ir realiam gyvenime, konspiracininku
marcaz 2011-09-13 11:49
Konspiracininkai, daznai, protu nepasizimintis zmones, tai jiem pasake "autoritetas", kad lektuvas nuverte boksta, tai ir uzteko tiek Nereikia buti mokslininku, kad suprastum, jog joklektuvas nenuverstu tokio boksto, nebent butu mazdaug puses to boksto dydzio/aukscio ir per visa ploti Idomu, koki toliau baliu surengs JAV savo pilieciam
shift 2011-09-13 11:51
O dar lengviau pasipelnyti iš lengvatikių, kurie savo mokesčiais finansuoja iš piršto laužtus karus, kuriems nesvarbu jokia logika, kurie tiki viskuo, ką tik privatūs laikraščiai jiems rašo. Jie netiki mokslininkais, bet tiki politikais ir dar ateina diskutuoti į mokslo ir technologijų puslapį. )
Tommis 2011-09-13 14:03
Apie konkretų Madrido atvejį: „Windsor Building, unlike all the buildings mentioned above, was framed in steel-reinforced concrete rather than steel.“ Ir pataisyk mane, jei klystu, bet visi teigiantys, kad tai buvo kontroliuojamas sprogimas, remiasi tik tuo, kad tai, kaip pastatai griuvo, buvo PANAŠU į vaizdus, matomus sprogdinant pastatus? Kitaip tariant, nė vienas iš tavo pirmame vaizdo klipe kalbančių architektų neturi nė žalio supratimo, kas su tais pastatais turėjo nutikt, ir visi jų teiginiai paremti ne moksliniu, o tik emociniu ramsčiu. Va tau ir visa logika, va tau ir visa politika...
andriulis 2011-09-13 14:25
Tommy ir ka tuo norima pasakyti?
Tommis 2011-09-13 15:43
Tai, kad visos tos teorijos yra tik garsūs parėkavimai nuo statinės, ir nieko daugiau
shift 2011-09-13 15:49
Nedėk tokių citatų, kai pats nieko apie konstrukcijas ir jų atsparumą gaisrui neturi net žalio supratimo.
Tommis 2011-09-13 16:30
Panašu, kad mūsų abiejų žinios apie plieną ir cementą yra vienodam lygy Beje, kodėl plieninės konstrukcijos patikimumas turi būti identiškas plieno-cemento konstrukcijos patikimumui?
Edgaras 2011-09-13 16:44
Įdomu, kiek iš čia esančių komentatorių, kurie taip agresyviai perša savo nuomonę kitiem ir nurodinėja kas teisus kas ne, iš tikro turi kompetencijos diskutuoti šiomis temomis? Ar jūs čia visi taip apsikrastę socialinių mokslų, politikos, tarptautinių santykių ar europos studijų diplomais? Ar tik šaudote tuščiais šoviniais ir grindžiate savo įsitikinimus populistiniais ne empiriškais tyrimais/šaltiniais? Truputėlį kapstotės ne tame darže. Turėtumėte domėtis ne kas kaip sugriuvo ar kokių nuolaužų trūksta, o kokį socialinį smūgį suteikė įrodymų trūkumas ar faktų netikslumas. Visuomenė suskaldyta, anti-vyriausybinis judėjimas, poliarizuota valstijos politika ir t.t. Jeigu jūs drįstate teigti, kad kažkokiais būdais JAV valdžia įtakojo WTC griuvimą ar net viename ar kitame lygmenyje prisidėjo prie viso teroro akto Jūs esate naivuoliai. Kiekvienam akademikui, socialinių mokslų tyrinėtojui, politikui, istorikui yra aišku, kad bet koks informacijos netikslumas ar trūkumas ar faktų iškreipimas gali sukurti socialinėje bendruomenėje paranojos efektą. Kuris mestų iššūkį, šiuo atvėju, valdžios gebėjimui apsaugoti valstijos piliečius nuo vidinių ir išorinių priešų. Nesugebėjimas apsaugoti savo piliečių yra nesugebėjimas vykdyti konstitucinių įsipareigojimų - valstybė ar valdymo apartas yra netinkamas atlikti savo pareigas. Tai priveda prie piliečių vidinio susiskaldymo ir valdžios keitimo. Tai apibendrinus iškyla klausimas: Koks, atsiprašant, idiotas ryžtūsi prisidėti prie savo mirties nuosprendžio? O JAV vis dėlto yra viena iš stipriausių ir labiausiai išsivysčiusių valstybių pasaulyje.. Abejoju ar išprususi valdžia skirtų sau pati "skaldyk ir valdyk" nuosprendį.. Kas liečia Rugsėjo 11-osios tyrimų grupės ataskaitos ir parodymų dokumentus ir jų netiklsumus bei trūkumus, turiu pridurti štai ką. Valdžia, kuri ryžtūsi atskleisti visas įvykio detalės viešajai erdvei, kartu pasirįžtų ir poliarizuoti visą savo nesugebėjimą užkirsti kelią tokiems įvykiams. Kas realiai reiškia vėl gi valždios nesugebėjimą vykdyti konstitucines pareigas. Būtent dėl to R-11 teroro ataskaita yra tokia skylėta. Skylių užglaistymas ir tyrimų netikslumas bei faktų ir dokumentų trūkumas valdžiai laimėjo laiko dar truputėlį ilgiau išsilaikyti. Tačiau R-11 teroro įvykio paskleistas socialinis virusas yra tiksinti bomba, kuri po truputėlį sutrupins JAV iš vidaus, net to nesuvokiant patiems jos piliečiams. Tai kodėl, ten labai svarbu kaip ten kas griuvo, ar kur ko nėra?
Pumper 2011-09-13 17:24
Konkrečiai apie 911 nėra kalbos, bet akivaizdu, kad JAV buvo suplanuota kažkokia ataka tais mėnesiais. Dar kai žinom, kam kadaise pati JAV finansavo bin Laden'ą, kad tas kovotų su rusais, tai galima sudėlioti viską į vietas.
shift 2011-09-13 17:32
Edgarai, ar tu žinai tokį terminą "False flag" ir kokiu būdu jis taikomas geopolitikoje? Va nuo čia ir prasideda visas priežastingumas. Visuomenės paranoja ir terorizmo baimė suteikė mandatą JAV pulti Afganistaną, iki 9-11 to nebūtų pavykę padaryti. Taigi, aš tavo teiginius performuluočiau kitaip - kur matai didesnę prasmę užpuolimui: a.) ar yra logika skarmaluotiems afganams pulti galingiausią pasaulio valstybę vien iš ideologinių paskatų? b. ) Ar yra logika galingiausiai pasaulio valstybei pulti ištekliais turtingą bet necivilizuotą kraštą? Manau, kad logikos svarstyklės krypsta į "b" pusę. Manau, kiekvienas iš žuvusių šeimų atstovų norėtų žinoti kokiomis aplinkybėmis griuvėsiuose buvo rasta termito, tai labai specifinė medžiaga labai konkretiems tikslams, o kai "skylėtas" tyrimas neatsako į klausimus tada nieko keisto, kad žmonės patys ieško tiesos. Šiai dienai 70 proc. su tragedija susijusių klausimų nėra atsakyta, o tas pateiktas 30 procentų atsakymų yra labai ginčytini.
Edgaras 2011-09-13 18:36
Apie gresiamas atakas jau buvo žinoma 1998 metais, Klintonas ir jo administracija buvo perspėta apie tai CIA. Prie viso to galime pridėti ir MOSSAD užgrobtus žvalgybos duomenis rastus vieno iš reido metu Al Qaeda kompiuteriuose. Tačiau šie perspėjai buvo ignoruoti. Buvo žinoma ir spėjama, kad bus užgrobiami lėktuvai ir kai kurie taikiniai. Valždia turi priimti sprendimą, kurios grėsmės yra vertos dėmesio ir kurios ne. Apriepti visus galimus variantus ir visas grėsmes yra tiesiog per daug sunku ir reikalauja per daug resursų. Tikriausiai net praktiškai būtų begalo sunku tai realizuoti. Žinojimas apie atakas ir jū ignoravimas neįrodo, kad prie atakų prisidėjo valdžia. Tačiau tokių žvalgybos dokumentų egzistavimas įrodo faktą, kad surinkta informacija buvo atimta iš teroristinės grupuotės - kas leidžia daryti išvada, kad vis dėlto atakso galėjo buti rengiamos Al Qaeda. Žinoma, galima argumentuoti, kad dokumentai ar žvalgybos informacija falsifikuota, tačiau reikia įrodymų įrodyti, kad dokumentai falsifikuoti. Šaltinis http://www.9-11commission.gov/report/911Report_Ch4.htm Shift, "false flag" man yra pažįstamas terminas, tačiau termino žinojimas ar supratimas neįrodo, kad būtent tokia taktika buvo naudojama 9/11. Norint įrodyti, kad kažkas inscenizavo teroro atakas ir apkaltino Al Qaeda ir Iraką reikalingi šaltiniai. Geriausiai būtų dokumentai rodantys ar bent užsimenantys, apie tokios operacijos organizavimą, tokia didelė operacija turėjo įtraukti daugybę žmonių, turi būti begalo ilgai ir detaliai planuota. Pritarsiu tau, kad atrodo labai logiška, kad JAV reikėjo preteksto įsiveržti į Iraką ir Afganą. Tokia idėją galime pagrįsti gerai žinomu faktu: tuometinė valdžia, kuri buvo Neo-Konservatoriai, kurių "ideologija" buvo užtikrinti visus JAV ekonominius, politinius interesus naudojant jėgą. Tačiau reikia truputėlį susumuoti, koks gi tas tikslas tame Irake ir Afgane? Nafta? NATO plėtra į rytus? Korporacinis reikalavimas spartinti JAV ginklų pardavimą ir eksplotaciją? Įsiveržimas į Iraką neatnešė lobių. JAV visuomenė liko susiskaldžiusi, nepasitikėjimas valdžia, milžiniška karo kaina, galybė mirusiųjų ir sužeistųjų, aukšta naftos kaina. Tiek JAV valdžiai tiek jos piliečiams Irako karas ir Afgano ir karas prieš terorizmą yra visiška tragedija. Amerika daugiau prarado negu gavo. Žinoma, galima argumentuoti, kad JAV korporacijos susikrovė milžiniškus turtus už ginklų pardavimus, privačių projektų realizavimą atstatant Iraką ir t.t. Bet visa tai vyksta ir Europos Sąjungoje tiek globalioje scenoje. Parama skirta besivystančioms šalims grįžta atgal į mūsų kišenes. Afrikos valstybės už gautą paramą perka tiek technologijas tiek produktus tiek aptarnavimus iš tų valstybių kurios joms ir duoda tą paramą. Afganistane po invazijos rekordiškai padaugėjo narkotikų gaminimas ir paruošimas ir kitaip skant Trans-National Organized Crime. Vienintelis būdas finansuoti "laisvės kovotojus" buvo narkotikų kūrimas ir pardavimas Vakarų valstybėms. Tačiau tos pačios Vakarų valstybės tiek kovoja su "laisvės kovotojais" tiek su narkotikais ir organizuotu nusikalstamumu. Kas met išleidžiama milijonai dolerių tiek JAV tiek kitose EU šalyse kovai su organizuotu nusikalstamumu tiek vidinėje politikoje tiek išorinėje. O kur dar pats karas prieš terorizmą.. Kur slypi ta aukso gyslelė, kuri privertė JAV valdžia rizikuoti organizuoti teroro aktus prieš save žinant apie poliarizacija, ir vidinį susidraskymą? Žvelgiant iš kitos prizmės invaziją į Iraka ir Afganistaną kaip ir pats karas su terorizmu yra kova su vėjo malūnais. Tačiau labai svarbi kova socialiniame lygmenyje. Teroristinis išpuolis poliarizavo valdžios nesugebėjimą apsaugoti savo piliečius. Tai sukėlė vidinį socialinį byrėjimą ir nepasitenkinimą. Tai yra didelė gresmė, kuri gali sudraskyti valdžia. Vienintelis būdas nukreitpi vidines problemas yra turėti globalų nuolatinį priešą. Šiam atvėjuj tinka tiek Irakas tiek Afganistanas tiek kova su terorizmu. Istorija yra nusieta galybės pavyzdžių. Nuo viduramžių laikų yra gerai žinomą, karas yra turtingu valstybių kozeris norint nukreitpi spaudimą nuo vidinės politikos. Prisiminkime pirmojo pasaulinio karo priežastis. JAV tokią politika vykdo daugelį dešimtmečių, visi konfliktai, kuriuose JAV dalyvavo šaltojo karo metu nukėlė spaudimą nuo vidinių judėjimų į iššorę. Ko gero būtent dėl to komunistų judėjimas nesugebėjo įsitvirtinti JAV. O jeigu taip į viską pažvelgus
andriulis 2011-09-13 19:13
Edgarai - Taciau reikia irodyti, kad dokumentai falsifikuoti? Tu bent supranti, jog tai neimanoma? Pries tai rasai, jog jei JAV butu prisidejus, jei reiketu daug laiko pasiruosimu, veliau rasai, kad JAV jau seniai zinojo apie gresmes, tai gal seniai ir planavo? Pats sakai reikia irodymu, bet jei ziurint is JAV valdzios ji net negali atsakyti apie elementarius dalykus savo salies pilieciams. As nekalbu apie tai, kodel lektuva nenumuse naikintuvas, nes tai irodytu jog JAV ne toki ir stipru pasiruosima tokioms atakoms turi, bet elementariu. Paprasciausiai ziurint is zmogiskos puses ar ne per daug sekmiu per tas atakas. Kiek zmoniu zuvo Building 7 pastate? Kiek jis ten 40aukstu? Kaip su pentagonu? 20 000darbuotoju viename pastate dirba, o zuvo tik darbininkai, nes "lektuvas" rezesi i rekonstruojama pastato dali. Net nepaviesina filmuotos medziagos, kad nuramintu zmones, jog ten tikrai lektuvas. Pagal mane ju planas jau pradejes byreti.