Už skatinimą emigruoti gresia tūkstantinės baudos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-09-21 09:07
Patikek kiek pakeis, kol kas mes tik galim lenkti galva pries emigrantus. http://www.alfa.lt/straipsnis/10900164/ ... -29_10-27/ Plius per darbuotoju trukuma nori nenori turi kelti atlyginimus. Emigrantai netiesiogiai padeda Kubiliaus planams! Kionig tau reikia kvailu istatymu pavyzdziu? Kaip gali paaiskinti toki istatyma, kad zmogus negaunantis absoliuciai jokiu pajamu, turi moketi privaloma sveikatos draudima? O kiek yra istatymu naudingu prikurta tam tikroms grupems? Kaip su silumos tinklu istatymine baze? Kaip su duobem keliuose? Patekes i duobe ir sudauzes vaziuokle kvieti policija, kuri dar tau israso nuobauda del ivykio. ir t.t.
Simplicity 2011-09-21 10:43
Pykstatės, samarietiškumo principų kitus mokot, skatinat gėrį skleist ir Lietuvą keist... Betrūksta, kad dar už rankų susikibę „Kumbaya“ užtrauktumėt:) O tuo tarpu Vilniuje tebestovi taboras, vogti yra normalu, šiukšles mesti kur papuolė irgi yra normalu. Tai gal apjuoskit taborą gyva grandine ir neįleiskit į jį narkomanų, lankstinukų padalinkit ir visi kartu „Kumbaya“ užtraukit Lietuvos teisinė sistema yra tikrai nekokiam stovyje. Pradedant pačiais teisės aktais ir baigiant jų vykdymu. Kaip kitaip paaiškinti tokią situaciją, kai nukeliavęs į VMI gali atgaline data išsiregistruoti iš mokesčių mokėtojų sąrašo? Įstatymai, taisyklės ir reglamentai parašyti tokia buka leksika, kad paprastam žmogui gan sunku suprast kas ten rašoma. Kai viskas taip painu, tik nuo kontroliuojančiojo priklauso ar būsi nubaustas ar ne. (Kaip sakoma, geras policininkas ras už ką ir apšvietimo stulpą nubaust) Prie viso to pridėkit korupciją, švogerizmą ir bus tikriausias Orvelo „Gyvulių ūkis“. Pagardinkit visą tai sodriai geltono šlapimo spalvos televizijos laidomis, pigiu politikų populizmu ir žmonių abejingumu... Ir OP!, turim Lietuvą Gal aš ir cinikas, bet per tuos dešimt pastarųjų metų treningų gatvėse net padaugėjo (nors dalis treningus į kostiumus pakeitė), gatvėmis jau šlaistosi, žudosi dar ir dešimties metų nesulaukę, o vairuoti išgėrę nesidrovi net tik ką vairuotojo pažymėjimą gavę. Turbūt ne vien ekonominė situacija stumia žmogų į emigraciją. Lietuviai- nuo seno labai sėslūs ir reikia nemažo pasiryžimo, kad viską metus išvažiuot svetur. Man nesuprantama ta priešprieša tarp „vietinių“ ir „išvykusių“. Negi iki tiek jau žiniasklaida smegenis išplovė ir tie stereotipai taip giliai į pasąmonę įaugo. Dar neteko sutikti nei vieno lietuvio, kuris Airijoje tualetus plautų. Yra tokių, kurie airiams šiknas valo, bet... Jei Lietuvoj slaugytojas gauna kokį 1000Lt į mėnesį, tai toj pačioj Airijoj už tą patį darbą jis susižeria 3-4 tūkstančius eurų. Lygiai tas pats su prekybos centrų darbuotojais- Lietuvoje tokie gauna 800Lt ant popieriaus + nemokami viršvalandžiai - trūkumai, o Airijoj 8,65-9,5 euro į valandą, darbas savaitgaliais apmokamas 1,5-2x didesniu tarifu ir jokių atskaitymų už trūkumus kasoje (turėsi žymiai daugiau bėdos jei kasoje bus perteklius, nes vogti iš klientų- negražu). Tikiuos, kad kai kitą kartą lankysiuos Vilniuje, matysiu ne krūvą įkyriai pinigų kaulijančių narkomanų ir alkoholikų, o už rankų susikibusius ir „Kumbaya" (ar lietuvišką versiją „Kas man iš tos laimės...“) traukiančius tautiečius
planky 2011-09-21 12:08
simplicity labai gerai pasakei. Visiskai mano nuomone. Net juokas ima kartais is "patriotu" vaizdavimo. Buti aklu patriotu, tai kaip su roziniais akiniais. Realybe biski kitokia negu piesiant trispalsves spalvomis. Labai jau isblukusi ta musu trispalve... O svaigt naiviai "o ka tu padarei, kad butu geriau?" - tai jau pezalu lygis. Jeigu zmogus dirba kasininke, tai ja ji gali padaryti? juj nera ji teisininke ar vadybybininke kokia,kad teiktu siulymus istatymu. Ne kiekvienas esam super mokslininkai, bet tai nereiskia, kad negalim pasakyt nuomones. As pvz medikas,zolininkas. Bet tai nereiskia, jog aklas pastebet valdzios klaidas. Ir uzsimerkt butu tiesiog kvaila.. O kitiems nesiulyciau smerkt zmoniu, jog jie nemoka dirbt dazytojais Kiekvienas zmogas turi savo paskirti bendruomeneje. Negali visi but ukininkais ir teisininkais. Kazkas turi ir juodesni darba padaryt. Nes be tu juodadarbiu (yra grupe darbu, kur uzdirbama mazai bet darbas reikalingas) nebutu ir mandresniuju. Tad neteiskim kitu. O pastebet neigiamus dalykus teise turi visi. Tai tiek
planky 2011-09-21 12:13
beje, kalbant i tema....tai juk paskaitykit bent straipsniuka Gi cia tik senas likes istatymas. Kiekvienoj valstybej tokiu yra, ypac JAV. Dabar matyt naudinga buvo atkapstyt toki...
KarolisS 2011-09-21 15:11
Nėra čia jokio mentaliteto. Už to nicko gali slėptis ir habilituotas mokslų daktaras, kuriam tiesiog trūksta dėmesio ir jo reikalauja tokiu būdu, tuo tarpu pats už ekrano juokiasi iš visų narių emocinio atsako į jo nesąmones. Tai tiesiogiai kenkia diskusijų kokybei. Pvz. pažiūrėkim į delfi - kiek rasime komentarų, kurie būtų protingi tarp to viso mėšlo krūvos? Jų nėra arba yra labai mažai, nes paprasčiausiai protingi žmonės visiškai neturi noro komentuot, kur yra 20 puslapių privaryta nesąmonių. Tas pat ir čia, galbūt kas nors visai norėjo parašyti kažką protingo šia linkme, o atsidaręs komentarus pamatė, kad čia diskutuojama apie grybų marinavimą ir apsigalvojo. Norit puslapio, kur komentarai papildo straipsnį? Sprendimas paprastas - atsikratyt trolių.
Augink pats! 2011-09-21 15:31
Jomajo 2011-09-21 17:01
galiu susitaikyt su valdzios godumu, ystatymu netobulumu, korupcija, nusikalstamumu, kamuoliniais, nesveikom kainom ir t.t. nes daugaiu ar maziau tai egzistuoja visur. Bet sorry negalejau susitaikyti kad man teks dirbti uz bliuda sriubos, arba isvis nedirbti turint aukstaji isilavinima. Tad skatinsiu ir toliau visus emigruoti ir kaip galesiu taip padesiu norintiems isbristi is tos asaru pakalnes- lietuvos.
blizzard 2011-09-21 18:20
Kad ir kiek diskutuotumėt emigravusių nuomonė ir supratimas vis vien bent vienu žingsniu toliau nei jūsų. Kaip seniau per radiją transliuodavo vieną reklamą, kurioje neva kalbina emigrantus ir klausia jų apie Lietuvą. Įstrigus buvo viena frazė kuri skambėjo maždaug taip "Nu už ką tą Lietuvą mylėt? viskas ten blogai, tai galima mylėt nebent todėl kad graži.." Kad ir kaip ironiškai skambėtų, bet teisybės tokiose žodžiuose daug. Visur kur pažiūri matai nesikeičiančius į gerą arba blogyn einančius dalykus. Laurynas19 puikiai išsakė savo nuomonė apie kai kuriuos dalykus ir aš jam pilnai pritariu. Krizę suvaldyt nereikia įspūdingų įgūdžių, tuo labiau kaip mūsų valdininkai samdo užsienio ekspertus kad jiems patarinėtų, kiek mus ta krizė paveikė? pas mus jau iki krizės buvo krizė, tas visas statybų bumas vis vien nebūtų ilgai tęsęsis ir su laiku verslas būtų apmiręs nes būtų užpildyta paklausa, kiek dabar namų pristatyta, turbūt dar kokiem 5 metam į priekį, niekas jų neišperka, ištisi kvartalai kaip vaiduokliai stovi, sekasi tik tiek kad gimstamumas mažas ir daug emigravusių, o tai pėnkiolikiniai langus išdaužytų ir po to remontuot reikėtų, kartais pro kokį kvartalą vidurį laukų pravažiuoju ir susimastau kodėl taip ramiai tie namai stovi jau kokius 2 metus tušti, su langais sudėtais, sienos neišpaišytos, net keista darosi.. Matyt tapo toks įprastas vaizdas kad jau niekam nelygis juos siaubt. Gal labai nesiplėsiu, o geriau įdėsiu jum straipsnį paskaityti vieną, http://www.lrytas.lt/-13143485461313002 ... -dabar.htm Galit puikią nuomonę susidaryt apie mūsų valdžios mastymo lygį ir realybės pojutį.. p.s. kas labiausiai man nepatinka šiuo metu Lietuvoj, kad vis dar išlikęs pažįstamų kūltas, korupcija nemažėja, neteisingos kainos (apie šildymą geriau patylėsiu, kiek dar gali kaina kylti šildymo?) Jeigu būtų išspręstos šitos problemos tai manau ir atlyginimai ir kainos susinormalizuotų kažkiek.
Augink pats! 2011-09-21 18:32
aš vat pasiskaičiau komentarūs apmaščiau visą tą tikrai veikiančia pažįstamų kulto sistemą, kuri lietuvoj ypač stipri ir pagalvojau, kad vienintelė išeitis - riaušės, 100x didesniu mąstu, nei buvo... kai visa tauta sukyla ir perima tą seimą (jau vemt verčia nuo to žodžio) į savo rankas... Tuomet ir emigrantai (o ir profesorių ir ko tik nori yra) sugrįžtų ir statytų naują lietuvėlę... Ir būtų visai kitaip, bet matot, chamas juk sedės iki paskutinio ir meluos, prisidenginės, kad krizės nėra, kad pensininkam aukso amžiai (blt matau kaip neužtenka pavalgyt žmogui, 1 niekaip neišsiliko, bet xalturnų pajamų).... Ir melas melas pastoviai melas, o tauta priprato prie to melo, priema jį kaip tiesą, kas baisiausią - neginčijamą tiesą... Kubilius pasakė krizės nėra - officialiai jos nėra, bet tai tik terminas ir nk daugiau.... Štai dėl ko vyksta toks karas trolinimas, dėl neteisybės, kuri galėtų nors kiek į žmogišką pusę atsverta būt, bet dėja... Bilietai jau užpirkti )
Skaitytojas 2011-09-21 20:03
Va toks dalykas kaip su logika prasilenkiantys istatymai labiausiai ir vercia spjauti ant lietuvos. Nes niekaip as nuejes pas musu istatymu leidejus neisreikalausiu kad panaikintu PSD ar netgi ta pati po sovietmecio likusi istatyma del emigracijos skatinimo. Taigi visi mato, kaip valdzios vyrai nenori ju panaikinti. Uzveda kazkokias bukas diskusijas. Man visiskai neidomu tos diskusijos, as noriu kad tie istatymai butu panaikinti. Bet ar kam tai rupi- ne. Na tai kaip as galiu tai kitaip pakeisti, jei mano alga maza, o mokesciai auga ir auga. Aisku ir kai galo su galu nebeina sudurt, prasieda pyktis ir nepasitenkinimas. Ar taip butu, jei eilinis lietuvis galetu laisvai sumoketi tuos mokescius, nusipirkti duonos, ir dar pasideti i saskaita kad ir 1500lt?
Augink pats! 2011-09-22 00:03
Galima taip ir užrakint šitą temą, nes viskas kaip ir aišku...
kionig 2011-09-22 00:35
Jomajo 2011-09-22 01:44
ir ka cia lyginti siulai? tau sunku suprasti , kad zmonems valgyti norisi? manai jaunimas tukstanciais palieka lietuva tik del to kad "pabandyti" ir is neturejimo ka veikti? tikrai ne , zmonems nusispjaut ant siu debilisku ystatymu ir viso kito meslo kuris dedasi lietuvoje, bet kai tai paliecia kiekviena asmeniskai, nesveikais mokesciais ir mazom algom (o kitaip ir negali buti kai valdzioje 20 metu sedi svogeriai - vagys) kas belieka? eit prie seimo ir gaut kulku arba emigruoti. apsidairyk zmogau, ne vien it specelistai gyvena lietuvoj.
kionig 2011-09-22 02:01
Na tai, jei visi emigruosime, ką darys jūsų tėvai ? Man įdomu, kiek iš jūsų esate pasiryžę savo tėvams mokėti pensiją ? Kodėl tie švogeriai sėdi tuos 20 metų valdžioje ? Kodėl ? Dėl „debiliškų įstatymų“, o ką mūsų liaudis veikė tuos 20 metų ? Miegojo ant laurų, ar ne ? Toliau, kulkų gavimas yra ne juos pasiimti“. O va jau kiek jų sugebėsi pasiimti tai yra čia tavo pačio reikalas. Man, vis dar knieti sužinoti ar yra daugiau „debiliškų įstatymų“ ?
andriulis 2011-09-22 09:15
Kionig esi ragaves emigranto duonos? Yra geras pasakymas"sotus alkano nesupras" bet didziausia beda, kad sotus net sito posakio nesupranta, jiems tai tik zodziai. Istatymu kurie yra dviprasmiai, kvaili, Lietuvoje daugybe. Ar yra nors vienas kaltas del kauno "auksinio" toleto? Matai, didele biurokratija, tikros teises nebuvimas, dviprasmybes ir nebaudziamumas paprasta pilieti sugniuzdo pshichologiskai. Ne visi stiprus "metrikuose" ir turintys uznugari. Sakai jei visi emigruosim, tai ka darys tevai? Na is artimos aplinkos galiu pasakyti, kad net pensininkai isvaziuoja priziureti anuku vaiku. Na jei arciau prie temos, tai reiketu gero teisininko, manau mums reiketu nemazai laiko ji isklausyti. Ai juokingiausias istatymas neleisti isideti didesni degalu baka nei yra tech pase.
Simplicity 2011-09-22 10:29
Kionig, jau radai kambarioką prie kurio galėtum prisišliet studijų metu? Man patinka tie, kurie kitus gyvenimo moko dar net savo mokslų nebaigę. Sėdi nuomojamam benderio ar buto kambary susispaudę po 2-3, valgo mamos keptus kotletus ir juokiasi ir išmintim dalinasi Žiūrėk, dar bus taip jog tik gavęs diplomą tiesiu taikymu šausi į LDB, kad pačiam PSD mokėt nereiktų Atvažiuok po mokslų į kokį Panevėžy ar Mažeikius ir pabandyk tuos ant kiekvieno kampo besimėtančius pinigus pasiimt. Tikiu, kad tik ką iškeptam specialistui darbdavys puikų atlyginimą pasiūlys, o jei prireiks, tai bankas ir paskolą verslui duos:) Jei nepasiseks, galėsi patyliukais niekam nesakęs į JK išvažiuot prie konvejerio pastovėt O gal tu tebemanai, kad visą Lietuvą reikia į Vilnių perkelt? Taip, mes išvykę esam patys kalčiausi, nes nieko savo kraštui nedarom, mokesčių nemokam, vaikus našlaičiais paliekam, BVP nekeliam, o tik „grįžtam nemokamai dantų tvarkytis“. Mes net tėvų ant rogučių pasodinę į mišką nesugebam išvežt prieš išvykdami, o vargšai likę turi juos maitint ir jiems pensijas mokėt. Visi išvažiavę yra tinginiai, beraščiai ir banditai, dirbantys pačius juodžiausius darbus ir juodinantys garbingą Lietuvos vardą, kai tuo tarpu Lietuvoje liko patys pilietiškiausi, darbingiausi, labiausiai išsilavinę ir nusistovėjusią santvarką pasiryžę keisti forumų komentatoriai. Ar gi ne taip rašo populiarioji spauda? Kionig, nėra gerai, kai sėdėdamas iki ausų šūde baksnoji į kitus ir sakai, kad gali būti ir blogiau („Jūs pažiūrėkit į Afrikos valstybes“). Mano laikais mokykloje dar mokė, kad lygiuotis reikia į stipresnius, nes save lygindamas su silpnesniais degraduoji tiesiogine to žodžio prasme. Pvz., kylant korupcijos lygiui Lietuvoje skaudu pripažint jog pagal šį rodiklį vis labiau atsiliekame nuo Vakarų, bet ar verta ploti katučių, kad net ir kylant tam lygiui mes vis dar geresni nei rusai? Nusmukę iki Rusijos lygio plosim katučių, kad pas mus dar ne taip blogai kaip Pakistane? Kas dėl pensijų, tai jas mūsų tėvai užsidirbo savo laiku. Galiausiai, ne vienas iš išvykusių per mėnesį į Lietuvą tėvams permeta ne vieną šimtą eurų, kad būtų už ką valgyt, kai tėvai už vaistus ir šildymą susimoka. O tuo tarpu Lietuvoje... Alaus bokalas EČ2011 metu kainavo 15 litų, taksistai už kilometrą kelionės prirūkytoj Audi 100 ėmė vos ne 20 litų, o pusę krepšinio kamuolių „bumsėtojai“ išnešė dar iki „bumsėjimo“ pradžios. (O nešė tiek, kiek kas pajėgė) „Trijų tarakonų“ lygio viešbučiai už parą lupo tiek, kiek savaitė B&B Romos senamiestyje kainuoja Nedėti gydytojui, anesteziologui ar seselei į kišenę prieš operaciją yra tokia pat avantiūra kaip bandymas izoliuot plikus elektros laidus neatjungus įtampos ir stovint basom kojom baloje Pabaigai „debiliški įstatymai“ iš Lietuvos: BK 136, 137, 138, 139, 140 straipsniai. Ypač šauniai skamba 171 straipsnis:)
kionig 2011-09-22 10:55
Oho, o namuose čia Lietuvoje, to kažkodėl daryti negali ? O ir nedarė ? Na gal ne visi, bet didžioji dauguma. Ir aš žinau, kur emigracijos priežastys. Bet tikrai ne įstatymuose, tik gal iš dalies. Visos kitos priežastys yra daug gilesnės ir kurios atitinkamu suveikė ir turim dabar ką turim.
andriulis 2011-09-22 11:08
As nekalbu ar tai daro ar nedaro, bet sakau, kad net pensininkai randa savo nisa emigravimui.
rwc 2011-09-22 13:07
Nesuprantu lopų, neskaičiusių straipsnio, pažinotume ir pasitikėtume. Būdavo ištisos savaitės, kai viename 30 kvadratų butuke gyvendavom keturiese. O gal reikia priminti laikus, kai viename bendrabučio kambaryje gyvendavo 3 kartos? Turėjau kažkada tokių kaimynų - pats esu užaugęs bendrabutyje. Jei Lietuvoje atsiranda magistrantų, kurie savo lėšomis gali išsinuomoti būstą - tai reikia rodyti, nes tai nuostabu. Jei ne tėvai, ne valstybė, o jie patys dirbdami puse etato geba susikurti ir išlaikyti buitį. Nereikia neigti, kad tokių vis daugiau. O gal čia - pavydas? Dėl Vilniaus - taip, jaučiu, kad mane ten bando nuvaryti iš Kauno, tai nutuokiu, koks spaudimas kituose miestuose. Valdininkai nori iš Vilniaus padaryti Rygą, palikdami du miestus - Vilnių ir Klaipėdą. Tai blogai, bet juk valstybę sudaro ne tik valdininkai. Noriu daryti verslą čia, noriu neatitraukti jaunų darbuotojų nuo šeimų, noriu darbuotojams nekurti papildomų problemų, kad nereikėtų jų apmokėti. Man trukdoma - ir suprantu, kodėl. Turiu kovoti už save ir už savo darbuotojus, o kovos esmė - valdininkai siekia to, kas patogiau jiems, aš - kas patogiau darbuotojams. Tegu valdininkai ateina arčiau manęs, aš link jų neisiu! Reiteruosiu dėl PSD. Kodėl turiu savo darbuotojams apmokėti PSD, kai yra balamutų veltėdžių vagių, užchaltūrinančių, bet nieko nemokančių? Kaip darbdavys, turėčiau nušauti turbūt pusę emigrantų, kurie kaip triušiukai dabar karpo ausimis "ką mes blogo padarėme". Ką blogo: nemokėjote jums privalomo mokesčio, ir teisinatės, kad jo niekas iš jūsų nereikalavo. Valdininkai žioplinosi, tai nepateisinama - bet jūs parodykit bent elementarų garbingumą ir susimokėkit. Šlykštu, kai valdininkai neperskaito įstatymų, bet kai piliečiai jų nevykdo ir dar dedasi teisuoliais - šimtąkart šlykščiau.
andriulis 2011-09-22 14:19
rwc - tu ziuri tik is savo varpines. Nevisi zmones yra tokie veiklus, nebijantys rizikos ir t.t. Tavo istorija pritaikyti didziajai visuomines daliai per daug drastiskas, zinant jog Lietuviai nera labai verslus zmones. Del PSD, tai nepyk, bet nusikalbi. Darbingas, bet nedeklaruojantis pajamu? Prajuokinai, tai tipo as gimiau ir privalau dirbti? Juk neprivalau naudotis valstybine sveikatos prieziura, tam yra ir privacios gydyklos ir t.t. Tai kodel as cia tureciau moketi uz tai ko net nesiruosiu gauti? Sakai isiregitruoti DB? Ir siuntines i kvailas darbovietes uz puse etato? po triju atsisakytu ismeta is DB ir vistiek turi moketi PSD. Plius dar norejo pranesineti apie siuloma darba telefonu ir jai atsisakai telefonu ar nepakeli ragelio, gali ismesti is DB. Cia jau griztam i vergoves laikus. Pvz as islaikau savo zmona, ji man tvarko namus ir ji nesigydo poliklinikoje, tai kokiu pagrindu as tureciau moketi PSD? Cia tas pats kaip moketi uz paslauga kurios negauvai. Tavo gyvenimo istorija ir kelias yra tavo vieno ir nekisk sito modelio daugumai. Pasidziaug savo pasiekimais, kazkam patark kam ko reiks, bet nedaugiau. O del atgalines datos pvz: as bedarbis, nesu DB, susirgau ir man reikia operacijos kuri kainuoja 2000lt. Nueinu i DB ir pasakau, kad mane i ja iregistruotu pries man susergant. Na zinoma jokios naudos matomai is atgalines datos..... Tai jei vienur negalima naudoti atgalines datos, tai ir visur!