Japonijos valstybės skola pasiekė 200% BVP

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wickit 2011-11-02 18:28
esminis skirtumas tas, kad graikija prisiskolinusi is uzsienio fondu, o japonija skolinasi is savo gyventoju su labai mazomis palukanomis. na zodziu, ten visai kitokia skola lyginant su graikija, todel del japonijos nerimauti tikrai neverta .
Wickit 2011-11-02 18:38
siek tiek ne tiesios pasakei. TVF skolina kaip tik uz mazas palukanas, tik jis reikalauja finansines atskaitomybes (turi atsiskaityti kam ir kur isleidai). o pvz lietuva skolinasi is amerikos banku ir investiciniu fondu uz didesnes palukanas ir nereikalaujant atskaitomybes. ir dar, graikijai skolu tikrai niekas nenubrauks. nes tai realiu zmoniu pinigai. kitaip tariant, jei nubrauksi skola graikams, amerikietis neteks santaupu, ir t.t. valiutos jie irgi devalvuoti negali, nes tai euras. prie drachmos grysti irgi negali, nes skolas reikes grazinti valiuta, kuria skolinosi. nu zodziu,pildosi zeitgeistiniai paistalai kad ir kaip nesinori tiketi:D
Creatium 2011-11-02 20:45
Dėl TVF gali būti, aš čia bandžiau suvokti iš kur jie tiek pinigų turi Be to, TVF ne tik atsiskaitymo reikalauja, bet ir skolindami reikalauja didinti mokesčius, įvesti naujus ar pan. ką jie pasakys. Kaip kad buvo kalbama, jog TVF Lietuvai siūlo įvesti automobilių, NT mokesčius. Tai būtent siūlo, o jeigu jie mums skolintų, tai čia jau būtų reikalavimas ir jo neįvykdžius būtų ne kas turbūt... Jeigu jie reikalautų tik atsiskaitymo, tai visai nieko būtų. Visi ir skolintųsi pas juos Beje, Graikijai jau sutarta nubraukti 50% skolų. Tik Graikai (tiksliau jų Premjeras), atsiprašant debilai (-as), referendumą siūlo rengti dėl taupymo. Didesnio absurdo ir išsišokimo būti negali.
Anonymous 2011-11-03 13:38
Žmonės diskutuoja, net nežinodami kas yra pinigai, kaip jie sukuriami ir kam jie reikalingi. Paziurekit filmus "Money - as debt", "Zeitgeist: Addendum" pirmą dalį ir suprasit kad pinigai gaminami iš oro, skola net neegzistuoja ir pan. dalykus. Trumpai aprašysiu, kaip pinigai išeina į apyvartą, išsamesnės informacijos ieškokite filmuose. Visi pinigai sukuriami kaip įsipareigojimas, juos grąžinti ir sukuriami-ateina į apyvartą PER PASKOLAS ir iš oro. Viskas vyksta taip: nuėjus į banką, sakai man reikia paskolos pvz.: 100 litų. Bankas gerai aš paskolinsiu ir išrašo čekį, kai tu PASIRAŠAI ČEKĮ pinigai materlizuojasi "iš oro", bankas tu pinigų net neturėjo. Bankas ne tik paskolina neegzistuojančius pinigus, bet dar prideda palūkanas, bet pinigai palūkanoms irgi neegzistuoja t.y. pasiskolini 100 Lt, o tau reikia gražinti 105, nors apyvartoje yra TIK 100 Lt. Kyla klausimas iš kur atsiranda pinigai palūkanoms? Kaip sakiau visi pinigai ateina į apyvarta per paskolas, tai pinigai palūkanoms grąžinti ateina per kitas paskolas su PALŪKANOMIS. Tai reiškia visiems paskolų grąžinti neįmanoma ir kažkas bankrutuos, ir ciklas gali kartotis iki begalybės, kol skolos tokios didėlės, kad piniginės sistema sugrius, tai prasideda ir Graikija nėra išimtis, visos valtybės turi skolų. Daugiau informacijos ieškokit filmuose, be to "Zeitgeist: Addendum", pasiūlo sprendimą.