Komentarai. Ant plauko pakibusi Graikijos ateitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2011-11-03 12:14
Anksčiau ar vėliau, bet Graikijai vis tiek bus bankrotas. Nemanau, kad situaciją pavyks suvaldyti. O taip pat ir pati ES ilgai neišsilaikys. Istorija rodo, kad nei viena sąjunga nesugeba išsilaikyti labai ilgai. Manau, kad svarbiausia neįsivesti Euro, nes tuomet gali ištikti Graikijos likimas. Nesu ekonomistas, bet blogiausia būtent ir yra tie begaliniai skolinimaisi. Jie dirbtinai kelia ekonomiką, nes negalvojama apie tai, kaip reikės tuos pinigus gražinti. Gaila, kad lietuvaičiai gana gobšūs ir po nepriklausomybės atgavimo išpardavė mūsų turtą. Galima buvo iš lėto kilti, bet buvo nueita savanaudišku ir lengvu keliu. ...Turtingas tas, kuris neturi skolų...
titas 2011-11-03 13:01
atleiskit jei klystu ,bet ar jungtines amerikos valstijos neprasidejo kaip labiau valstiju sajunga ,o po pilietinio karo netapo vastybe? na politologija nera mano stiprioji puse tad gali but jog klystu.
Arns 2011-11-03 13:24
akivaizdu jog tamstai su teksto rišlumu problemos, nes neįmanoma paaiškinti koks pirmojo sakinio turinys Jei tai yra tai apie ką pagalvojau, tai atsakymas būtu toks: JAV - kvailas darinys, iš įvairių nepritapėlių savose šalyse (kai kalbama apie JAV susidarymą). Jie uzurpavo ne savo žemes, nuvarė indėnus nuo jų žemės. Taigi gavosi toks įdomus darinys, žmonės kovojo dėl "laisvės" ir gynė "savo šalį" tie žmonės, kuriems ji buvo svetima. Paprasčiau tariant, tose teritorijose kur gyvena kolonistai, jokio skirtumo kaip susitarti ir kokia sąjunga, svarbiausia nauda. Kai lendame į pvz Europos katilą, tada šalia ekonominės naudos atsiranda ir tautiškumo klausimai, ir istorinės nuoskaudos, ir teritoriniai klausimai. Šitaip išeina jog JAV tik pavadinimas "valstijos", realiai jie su niekuo kitu nesitapatina kaip su savo šalimi, ji nėra valstybių ar tautų Sąjunga.
Anonymous 2011-11-03 13:35
Žmonės diskutuoja, net nežinodami kas yra pinigai, kaip jie sukuriami ir kam jie reikalingi. Paziurekit filmus "Money - as debt", "Zeitgeist: Addendum" pirmą dalį ir suprasit kad pinigai gaminami iš oro, skola net neegzistuoja ir pan. dalykus. Trumpai aprašysiu, kaip pinigai išeina į apyvartą, išsamesnės informacijos ieškokite filmuose. Visi pinigai sukuriami kaip įsipareigojimas, juos grąžinti ir sukuriami-ateina į apyvartą PER PASKOLAS ir iš oro. Viskas vyksta taip: nuėjus į banką, sakai man reikia paskolos pvz.: 100 litų. Bankas gerai aš paskolinsiu ir išrašo čekį, kai tu PASIRAŠAI ČEKĮ pinigai materlizuojasi "iš oro", bankas tu pinigų net neturėjo. Bankas ne tik paskolina neegzistuojančius pinigus, bet dar prideda palūkanas, bet pinigai palūkanoms irgi neegzistuoja t.y. pasiskolini 100 Lt, o tau reikia gražinti 105, nors apyvartoje yra TIK 100 Lt. Kyla klausimas iš kur atsiranda pinigai palūkanoms? Kaip sakiau visi pinigai ateina į apyvarta per paskolas, tai pinigai palūkanoms grąžinti ateina per kitas paskolas su PALŪKANOMIS. Tai reiškia visiems paskolų grąžinti neįmanoma ir kažkas bankrutuos, ir ciklas gali kartotis iki begalybės, kol skolos tokios didėlės, kad piniginės sistema sugrius, tai prasideda ir Graikija nėra išimtis, visos valtybės turi skolų. Daugiau informacijos ieškokit filmuose, be to "Zeitgeist: Addendum", pasiūlo sprendimą.
enternald 2011-11-03 16:51
Kalbi apie ką, šitą filmą, kurio autoriui su matematika ir teiginiais blogai, citatos parinktos neatsižvelgiant į kontekstą: http://conspiracies.skepticproject.com/ ... -addendum/ http://webskeptic.wikidot.com/zeitgiest-addendum Išnarstyta frazė po kauliuką, kas teisinga, kas ne. Dar pasiskaityk apie Zeitgeis autoriaus motyvaciją, siekius ir kaip jo judėjimai priima kritiką, ir suprasi, kad tai daugiau neo-anarchistinis judėjimas, nei technokratinis: nieko daug nepasiūlo pats, nepriima kritikos. Viskas sukasi apie vieną idėją, kad be valdžios ir pinigų viskas bus tvarkoje.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-11-03 21:17
Ką tik baigiau skaityti euobserver svetainėje apie Graikiją. Galiu pasakyti, kad jokio referendumo nebus. Kai Andžela Merkel su Nikolia Sarkozy pasikalbėjo akis į akį prieš G20 susirinkimą su Papanderosu, vidurdienį jis pasipriešino referendumo rengimui. Visgi, didžiosios valstybės turi savo tam tikrą "politinį svorį". Juokinga, jei nebūtų graudu, kad jis gali ir nebesulaukti rytojaus "impičmento" Vyriausybės - žada pats atsistatydinti... Negaliu sakyti, jog nesuprantu graikų liaudies pasipiktinimo, nes taip nėra, šiek tiek suprantu - tačiau, tarkime įvyksta plebiscistas ir nubalsuoja - "Ne, mes nenorime jūsų sumautos pagalbos. Eikit šikt". Kas tada? Kokie scenarijai? Tas pats, kas su Islandija (kai įvyko jos didžioji bankų krizė)? Neįsivaizduoju...
ERo-T 2011-11-04 16:33
Manau Graikijai būtų geriausia banktutuot, išeit iš euro zonos ir kad ir kaip bus sunku mėgint stotis ant kojų. Tada Graikija atgaus savo aukščiausią valdžią , kurią atėmė europos sąjunga. Europos sąjunga buvo kuriama jau 1957 metais, ne jokiais 2000-iais http://www.historiasiglo20.org/europe/traroma.htm Šitiek chlamo, dezinformacijos: Libijos iškovota "laisvė", Gadafis žiaurus diktatorius, NATO-US "gelbėtojai", vakcinos- žmogaus sukurti virusai, populiacijos mažinimai t.t. Baisiausia tai jog randu realius faktus visa tam pagrįsti. Atrodo gyvenu kazkokiam siurrealiam pasauly, kuriam realybė baisesnė ir tikresnė nei fikcija.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-11-04 17:52
Iš tikrųjų, jei jau kalbėti kada buvo įkurta Europos Sąjunga (kaip teisinis vienetas), tai jokiais ne 57-aisiais, nes sutartis reglamentavo Europos Anglių ir Plieno Bendriją. Būtent, kad bendriją, o ne sąjunga. Apie Sąjunga galima kalbėti berods nuo 1992 m. Mastrichto sutarties.
slack 2011-11-05 21:30
Kažkas kalba apie Amerika. galvojat, kad Amerikai negresia separatizmas. Amerika gali tai pat suskilti, kaip ir Europos sąjunga.
Arns 2011-11-06 01:08
neturi šansų suskilti, nes ten nėra jokio pagrindo skilti, o tas pagrindas dažniausiai tautinis, daug rečiau religinis ar rasinis (pastarieji labai abejoti, nes tai jau iš visiško kraštutinumo serijos) . Taip, imigrantų daug, bet jie spiečiasi miestuose, o ne konkrečioje valstijoje, kad išeitu padaryti kokį antrą Kosovą ar Osetiją.
slack 2011-11-06 14:09
O aš manu, kad JAV gali skilt. pirmas skilimo požymis būtų judėjimas jokių mokesčių (Tea party) ir panašūs. O galutinis autonomijos reikalavimas. Skilimas galimas dėl skirtingų pažiūrų visais atžvilgiais.Etiniu, religiniu, kultūriniu, polinių ...
Arns 2011-11-06 19:01
JAV visados buvo tokių "kvailių" prieglauda. Realiai ten egzistuoja valstijos kurios remia tik respublikonus arba tik demokratus, na ir ką, kaip per ilgus dešimtmečius neskilo, taip neskyla. O tas "arbatėlės judėjimas", realiai primena vaikų žaidimus, kaip ir bankų bei didžiųjų įmonių spardymusis jog per daug verslo kontrolės, bet prasidėjus krizei, jos pirmosios su ištiestom rankom prisistatė ir pradėjo dirbt kaip jau valdžiai reikia. Abejotina ar šis judėjimas, ar alternatyva "okupuoti Volstrytą" sugebės kažką apart populizmo duoti bei žinant JAV nepaslankų rinkimų į valdžią įstatymus, sugebės įveikti ir patekti į ten kur daromi įstatymai. Tad pokyčių pačioje kaip po valstybėje per kelis dešimtmečius labai abejoju ar ten įvyks.
slack 2011-11-06 19:48