Nuomonė. Apmokestinęs atminties laikmenas, elektronines knygas Seimas užmiršo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-12-30 14:14
Kuri partija ar asmuo inicijavo šitą įstatymą? O elektroninės knygos pro jų akis praslydo tik dėl labai silpno Lietuvos valdžios technologinio išsilavinimo, bet nujaučiu, kad įstatymas greit bus "pataisytas".
mar444nas 2011-12-30 16:14
Bet tie seimunai ir nemasto. Pamatysit tas istatymas apsisuks i juos pacius. Pamastykim logiskai. Zmogus nusipirko dainas internetu ir sumokejo mokesti. Jis nori isirasyti i kompakta vel moka mokesti uz tai ka jau sumokejo. Tai kam tas dainas bepirkti jei vistiek dar syki uz jas reiks moketi?Zmones prades nelegaliai viska siustis nes zino kad vistiek reiks kaskiek uz tai moketi norint isirasyti. Taigi autoriai daugiau pinigu neteks nei iki to mokescio ivedimo. . Cia dainas kaip pavizdi pateikiau. Tai kas uz tai kad valdzia masto bent kiek ir kas uz tai kad nemasto. Manau rezultatas ir taip aiskus.
Egidijus3 2011-12-30 16:56
Nesupranu prie ko cia duomenu baze. Jeigu nekaupi, nerusiuoji, negrupuoji, savo reikmem ir isprusimui, (kad bet kokiu gyvenimo atvejiui prireikus metodine med=iagos gaetum pasiskaityt ar pn.) Tai kompiuterio nebutu prasmes is viso pirkti jei juo isnaudotuum 0,5proc. galimybiu , ir brangus islaikymas, neatsipirktu. vien del Delfi, 1min, wikipedijos paskaitymui. O nebutu kompiuterio nebutu ir elektroniio tobulejimo, el bankininkystes, ir pletos. Dabar kompiuteis kainuoja 3k-4metam, HDD, internetas vežlys nemazai, elektros surija be reikalo, ir manau pilnai susimokam uz ta kompiuterio turinio naudojojima. Tai dabar pries statydamas nama ar tuoleta negalesiu net pasibraižyti planeli is nuotraukos ant Skechupo. Tai galetu isleist istatyma drausti buitiniu prietaisu ardima, taisyma, studijavima, nagrinejima, perleidima ir t.t. Istatymuose turetu buti visu priemoniu, tt. lygybe Betkokios virtalios, elektronines priemones, Visdeo, wma, MP3, os, exe, pdf, pps, text, html ...ttt nagrinjimas=[lygus ir lygiaveris] televizoriaus, kompiuterio, radijo, laikrodzio, automobilio. taisimams, litavimas, nagrinejimas, studijavimas ir tt . ir galu gale EKSPERIMRNTAVIMAS. Jug televizorius irgi kazkino uzpatentuotas , ir sukurtas uz nemazus pinigus, tad ir jo ardimas, taisymas, nagrinejimas, perleidimas taip tt. turi buti baudziamas taip pat, kaip exe, skp, Hex, zip. cc. O jug visos informacijos nesutalpinsi galvoje. Mielai tu failu nesisiustciau ir nekopijuociau, jeigu butu turbo greitas internetas, ir betkada, ir bet kur ir bet kokiais gyvenimo atvejais butu lengvi pasiekiamas. Dabar atitempi du laidus, ir lauki 3 min kol puslapis atvercia. Tam ir kaupi sisteminta duomenu baze kad nesant ar dingus inernetui kad turetum ka veikti, paskaityt, pastudijuot.
smalsus 2011-12-30 18:12
Nusipirkau kompa sumokėjau mokesti, nusipirkau kamera vel sumokėjau mokesti. Buvo gimines susitikimas pafilmavau pafotkinau atsiminimui bus, daugelis giminiu paprase irasyti i dvd bac ir vel mokėk ta laikmenos mokesti. Nusprendžiau kad neprarasti brangiu seimos ir gimines kadru nusipirkti išorine duomenu kaupykla opa ir vel mokėk. Įdomu kokiam autoriui nueis ta kompensacija ir kokias autorines teises pazeidziau
Xdmin 2011-12-30 19:09
Vienas prasizengia, moka visi
Windas 2011-12-30 19:10
na neverkit.. esme ta kad piratavimas tavo kaip ir "legalus"
NemokuSkaityti 2012-01-01 00:28
Galit kas nors paaiškinti man šį įstatymą? t.y. kaip jis veikia, tas apmokestinimas? Tai reikš, kad pabrangs visos laikmenos kažkokiu tai procentu, ar norint įsirašyti į CD/DVD per savo CD/DVD ROM'ą reikės kažkokio tai pareigūno pagalbos? D O kaip tada USB? Vieną kart apmekestina (tarkim perkant USB), bet į jį gali įsirašyt daug kartų (tap pat ir RW diskai arba HDD)... Nelabai suvokiu, kaip jie kontroliuos šį apmokestinimą. Yra spragų, arba aš kažko nepastebiu?
zet 2012-01-01 15:46
man tai keista, kad autorius piktiniasi tik del elektronines knygos, man tai sis istatymas visas yra didele pieva, tad gerbiamas autoriau, keista, kad jame pamatei tik viena blogybe, o gal norejai, kad tu butum itrauktas i ta sarasa asmenu, kuriems bus atlyginta ?
vyteniss 2012-01-01 23:40
Bet tai dabar realiai,galim skanuot knygas,mest jas į intiką ir niekas už tai negrės
Nerkashis 2012-01-02 00:19
Autorius pašiepia visą įstatymą. Minima, kad priimtas skubotai, apie viską nepagalvojus. Parodomas seimūnų neišprusimas.