Ar kapitalizmas tebetinka XXI amžiui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2012-03-13 00:07
Čia ne elementarus robotukas, o disertacijos verta mašinikė būtų.
Anth0ny 2012-03-13 13:34
tą pusiausvyrą, panaikinti tą žalą. Bet su tais įstatymais taip jau yra, kad jie teoriškai gražiai atrodo ir skamba, bet praktikoje visai kitaip yra. Matyt, nemažai žmonių leidžiantys įstatymus vadovaujasi: kuriame įstatymus, kad juos laužytume, o ne kuriame ir įgyvendiname. Arba dar kitaip: mes leidžiame, o jūs jų laikykitės.
AP0323 2012-03-13 13:56
Anthony, su kapitalizmo religiniais fanatikais diskutuoti apie jo trukumus, tas pats, kas dauzyti galva i siena, nepatogius klausimus ignoruos, savo didziausiu nusisnekejimu neatsimins, apsauks eretiku, aiskins kokia ale raporta paskaityti, kitoki mastyma vadins samokslo teorijomis - jie idealus sistemos vergai
AP0323 2012-03-13 14:07
KAPITALIZMO SALININKU siektinas "savitikslas" yra skurdo ir atskirties didinimas, pramones griovimas, trumpalaikes naudos siekimas, prichvatizavimas fabriku ir isparceliavimas i metala, uzgrobimas gamtos istekliu, kurie turetu priklausyti tautai, pelno siekimas bet kokiomis priemonemis yra "protingumas" ir "intelektualumas", o sazyningumas yra trukumas ir ji telieka isjuokti...beje dirbant vokieciu imoneje, darom 5-io planus, kas atrodo juokinga kapitalistams, bet vokietija dar nenuprotejo iki laukinio kapitalizmo...kas man is tu fanatiku pateiks irodymu, kad komunaliniu paslaugu imones turi priklausyti privatininkui, o ne valstybei ir dirba efektyviau ir kur gali buti konkurencija, kai i nama ateina vienas silumos ar duju vamzdis??? net nusipjauti negali, tik teoriskai, o efektyvumas energijos sunaudojime energijos imonems ne visada naudinga, nes pelna reaguliuojancios formules garantuoja marza nuo energijos sunaudojimo...
immortallt 2012-03-13 14:48
I idiotiskus argumentus neatsakau, neketinu nusileisti iki tavo lygio.
Vytax 2012-03-13 16:00
to AP0323: Aš tau labai siūlau išsianalizuoti šį paveiksliuką: http://wstaw.org/m/2012/03/13/plasma-desktopc17356.png Ypač palyginti Rusijos (SSRS pasekėjos) ir kokios nors JAV pramonės rodiklius. Turėtum aiškiai suprasti kodėl buvusių postsovietinių šalių pramonė žlunga. Taip pat atkreipk dėmesį į pramonės svarbą šiandieninėje ekonomikoje.
AP0323 2012-03-13 16:09
http://rabble.ca/columnists/2012/02/jus ... se-iceland bankas privatus negali buti, nes tai yra nesamone...Vytax pramones augimas ne del kapitalizmo, o del technologiju... immortal: o kur tavo lygis? kokia reitingu agentura nustate? gal? http://870789.draugas.lt/
immortallt 2012-03-13 16:27
Institucijos pavadinimas - sveikas protas. Nagi, ir kodel bankas negali buti privatus ? O gal atsidarom valstybini banka, kuriam skolu grazinti nereikia ? Arba bankas isskirtiniams asmenims, kaip dabar yra Kinijoje. Auksto rango pareigunai gali pasiimti paskolas, kuriu grazinti nereikia. As sutinku, kapitalizmas nera tobula, bet zmogus toli grazu nera tobulas. Valstybines imones is idejos gerai, nes jos nesiekia pelno, bet is kitos puses, kadangi, kaip ir niekieno nuosavybe, tai gali suda visi malti, tai ta ir daro. Teko elektros tinklu pertvarkoje dalyvauti. Nuvaziuoji i skyriu, pasivaikstai, bendrauji su zmonem ir bandai susipazinti su kultura. Tai administracija ispusta, ten puse darbuotoju nezino ka jie daro, tik mykia. Nuvaziuoji su tais zmonem, kurie teikia paslaugas, tai atvaziuoja 6, 4 dirba, pora priziuri. Darba baigia 3 dienos, o po to skundziasi, kad alga maza, nors gauna priklausomai nuo stazo 2500-4000. O valdzios nustatyta tvarka tokia, kad jei projektui sutaupoma medziagu, nes elgiamasi racionaliai, tai darbuotojai nuo to negauna ne cento. - vat tau ir tobulos valstybines imones. Yra ir daugiau istoriju, bet labai plestis negaliu, nes kitose konfidencialios informacijos yra.
Acme 2012-03-13 16:54
Kaip nusprendei, kad klausimas, "kodėl reikia dirbti, kai maisto yra perteklius?" yra durnas, o logiškai pagrįstas? Ir pasakyk kaip iš mano klausimo nusprendei ką aš siulau?
immortallt 2012-03-13 17:25
Tu siulai dirbti maziau ir visiem buti sotiems. Bet tai dirbti gali kiek tu nori. Tie kurie, nori - dirba daugiau ir atitinkamai turi daugiau ir nenori jie niekuo dalintis savo darbo vaisiais. Be to i ji atsakiau maziausiai 3 kartus. Anyway, kol nusnaudziau cia 15min padariau isvadas, kad cia tikrai manp paskutinis komentaras. Traukiuosi is cia, naudosiu laika efektyviau. Toliau svajokit apie gyvenima, kai dirbti nereikes, kai pasaulis bus tobulas ir t.t.
Acme 2012-03-13 18:32
Skeleton 2012-03-13 19:43
Tu man neaiškink pasakų apie hidroponiką. Hidroponikos manija yra kokia 30 metų pasenusi. Seniai seniai mano mama dar būdama studente dirbo prie hidroponikos projekto. Žinai kame problema? Nerealus hidroponinės sistemos jautrumas bet kokiems sistemos pokyčiams ir svarbiausia labai lengvai plintančios ligos. Hidroponinė sistema iš esmės gali veikti tik sterialios laboratorijos sąlygomis. Iš esmės ĮMANOMA kažką užauginti hidroponiškai, bet tik įdėjus nerealiai daug pastangų ir resursų. Hidroponinio augalo išauginimas kainuos tūkstančius kartų daugiau nei tradiciniais metodais pas bobutę kaime. Ne veltui šiais laikais hidroponika bando užsiiminėti tik NASA, ir tai jiems nelabai gaunasi, nepaisant didžiulių resursų. Žiūriu tai tipiška Zeitgeistininkų problema. Nemokšos pamato kažkokias gražias ESPERIMENTINES technologijas, veikiančias dėl milžiniškų žmogiškų pastangų ir resursų sąnaudų, ir susijaudina susižadina. Tačiau realioje ekonomikoje gamybos sąnaudos yra svarbu.
Skeleton 2012-03-13 19:56
Žinai, mane gerokai užkniso visokie Zeitgeistininkai, patarinėjantys mums profesionaliems inžinieriams ir mokslininkams "truputį pasidomėti" savo sritimis. Ne veltui paklausiau kokia yra TAVO ASMENINĖ valdymo sistemų kūrimo patirtis. Nes dabar akivaizdu kad net nesupranti net pačių robototechnikos problematikos pradmenų. Patarimas PAČIAM susikonstruoti elementariausią robotuką išlieka galioje. EDIT: Hint: Rubiko kubo surinkėjas neturi nė trupinėlio dirbtinio intelekto. Tai standartinį įprogramuotą algoritmą vykdantis automatas.
AP0323 2012-03-14 13:46
KAPITAIZMAS lituvoje - kas "nedirba", tas badauja: http://www.balsas.lt/naujiena/586841/na ... ndu-250-lt jei nedirbsi 22 valandas per para, tai neuzdirbsi minimumo - 680 LTL ...
Acme 2012-03-14 14:33
Šituo pavyzdžiu aš norėjau parodyti, kad paprasta sukonstruoti robotą, tik iš lego ir android'o, kad čia nėra nieko sudėtingo ir akivaizdu, kad jau seniai yra algoritmai spręsti rubiko kubui. Ir kaip su roboto renkančiu braškes, ar robotais pastatančiais 6 m. aukščio pastatą, kaip su Watson'u, google mašina, kuri pati save vairuoja ir dar daugybe pavyzdžių? Koks skirtumas ar ka nors žinau ar nežinau robotikoje ar sistemų valdyme, nes aš matau pavyzdžius, kurie rodo kaip robotika ir dirbtinis intelektas vystosi eksponentiškai. Robotai jau atpažįsta objektus, apsimoko ir klausimas ko jie negalės padaryti po 10 metų. Kaip tu manai, kaip ekspertas kokios yra pagrindinės robotikos ir dirbtino intelekto kliutys, tolesniam vystymuisi? Ar esi sukuręs robotą ir/ar sukuręs sistemą, kuri valdytų robotą ir pan.?
Arthuras 2012-03-14 15:23
Em, man juokingi tokie straipsniai. Gyvename teisinėje valstybėje. Jei darbdavys nusižengia teisei - visada galima duoti į teismą. Galima duoti ir kolektyviai - susivienijus su kolegomis. Jei pažeidimas akivaizdus - darbdavys tikrai bus nubaustas. Kitu atveju, kai neįmanoma įrodyti teismui, jog darbdavys nusižengia teisei yra išeitis - nedirbk pas jį, dirbk kitur. Nėra darbo? Susikurk darbo vietą. Galų gale, kad ir neoficialią. Visi kažką mokame, tai kodėl paslaugų nepasiūlius kitiems? Vis pasižadu nediskutuot su troliais, bet neišlaikau. Siūlau jums prisitaikyti prie sistemos ir neteisinti savo tingumo "ala" kažkokiais idealistiniais šūkaliojimais. Neprisitaikysit? Taip ir nugyvensit neįdomu gyvenimą. Jums rinktis.
Acme 2012-03-14 16:28
Kodėl reikia prisitaikyti prie sistemos, jei ši neefektyvi, švaisto resursus ir pan.? Gal sistema reikia pakeisti, ne bandyti prisitaikyti prie atgevenusios ir pasenusios sistemos?
Acme 2012-03-14 16:32
Koks skirtumas kokioje aš klasėje, ar kuriame kurse studijuoju ar dar ką darau? Kaip nusprendei kad tai kliedesys?
Vytax 2012-03-14 16:59
Viskas paprasta: nepatinka - nedirbk. O šiaip straipsnis kažkieno aiškiai perspaustas. Jeigu iš tikro taip būtų, darbo inspekcija šią įmonę suvalgytų be gailesčio.
Analog 2012-03-14 17:15
Todėl, kad maisto pakankamai yra tik todėl, kad visi dirba. Jei ūkininkas neaugintų javų, tai miltų nebūtų ir tu neturėtum ką valgyt, bet jie juos augina tam, kad patys galėtų pragyventi ir uždirbtų pinigus, o už juos galėtų pirkti tą produktą ar paslaugą, ką tu ar dar kas sukuria. Nu primityviau turbūt negalima sugalvot.