Emigrantai: lietuviai niekada negyvens kaip norvegai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2012-02-28 13:56
Tu gal vogdamas ir "sukdamasis" ir nusipelnai tokiu salygu kokios lietuvoje, o as baiges aukstaji, mokejas mokescius, manau kad nusipelnau siek tiek daugiau nei arti uz bliuda sriubos. ir ka tu siulai man padaryt? gal eit prie seimo su akmenim? jau matem tokiu atveju ir kuo jie baigesi. esme kad eilinis zmogelis vos gala su galu besuduriantis nepakeis sios supuvusios ir ysisaknijusios sistemos, kad ir kaip noretu, net ir i seima patekes saziningas pilietis ytraukiamas i sistema, kuri dirba tik savo labui. tai ka man daryt? kas tas "kazkas" ka reikia daryti?
Swift RR 2012-02-28 13:57
Šiaip nesu joks patriotas, bet mano galva neišneša- kaip gali turėti gera gyvenimą dirbdamas juodą darbą?? Kadangi atsirado laisvų pinigėlių dar iš karto daugintis pradeda tenais...(čia labai negražiai pasakyta, bet tiesa.) Taip daryt- nežmogiška. Kam į aukštąją, kolegiją aplamai stoti?? Nori dirbti juodą darbą- dirbk!!! o ne dar vaipykis. Gerbiu tik tuos emigrantus, kurie užsienyje studijuoja, kurie išvažiavę bando prasimušti, pradirbę kad ir 5 metus šlavėju su aukštuoju, bent jau bando susirasti jam tinkamą darbą....
rwc 2012-02-28 14:07
: aš irgi pastebėjau, kad pusė tu "e"migrantų yra paprasčiausi migruojantys paukščiai. Prieš krizę prasidėjo masiniai grįžimai, būstų pirkimai. Tereikėjo pasikeisti vėjams - vėl jiem mat Lietuvoj gyventi nebeįmanoma. Gerai kad bent šįkart ir Airijose su darbais ne pyragai - pabūna porą mėnesių be darbo, pravalgo nusivežtus eurus ir grįžta dantis atmušę. Ne kad nuo to Lietuvai būtų geriau, bet pikdžiuga: norėjot mus bėdoj palikti - turėkit patys.
Swift RR 2012-02-28 14:09
Pats žinai kad vidurinė klasė išemigravus, o paprasti Lietuvos ubagai prispausti prie žemės, taigi ką man patarti? Nesidomiu istorija, bet žinau kaip gali visuomenė paveikti valdžią, taip pat žinau žymiai blogesnį varijantą- kaip valdžia gali paveikti visuomenę, tai okupacijos padarinys, tauta įpratusi kentėti, o valdžioje liko pilna šūdo, panašiai kaip ir po žiemos- atėjus pavasarui šunų šūdų pilna, bet juos galima išsikuopt, nes jie ir smirdies visalaik, bet kur jau taip- niekas nieko nedarys ir myks- lietuviai niekuomet gerai negyvens, žinoma taip daryt žymiai paprasčiau...
vc. 2012-02-28 14:28
, kiek pats aukštujų esi baigęs? Kuo užsiimi Lietuvoj? Esi bent kartą emigravęs į svečią šalį(neskaitant Rusijos)? Iš kur tiek neapykantos emigrantams? Gal kas galėtų priminti, kaip ten buvo su tais lietuvių emigrantais, kurie emigravo į Ameriką? Ir kuriais metais tai vyko? Ar tik ne po ekonominės depresijos 1930? Kiek pamenu iš istorijos pamokų, tai tie emigrantai labai giriami buvo, nes grįžę dar ir kaip Lietuvai padėjo atsistot ant kojų. Kasnors pamenat visą istoriją?
Jomajo 2012-02-28 14:29
mano galva, nera zeminancio darbo, yra tik zeminantis atlyginimas, kai zmogus uz paprasta darba neisgali tenkinti pagrindiniu poreikiu. o kaip zinia visa ekonomika paremta ne ant IT specialistu, ne ant vadybinku ar vadovu, o ant tokiu kuriuos tu vadini juodadarbiais. ir patikek tie juodadarbiai su visom seimom ir draugais gali ir turi daug geresni gyvenima nei lt. o del mokslu tai uzsienyje nera viskas veltui kaip tamstai atrodo, pagrinde studijuoja turtingesniu teveliu (kurie moka suktis) vaikuciai, arba reikia nemazai to juodo darbo paragauti kad susimoketi uz mokslus paprastam studentui zodziu dirbi mokaisi ir skoliniesi.
Simplicity 2012-02-28 15:17
Atėjo SwiftRR, apšaukė visus išvažiavusius juodadarbiais, padejavo kokie jie blogi, bailiai ir Tėvynės išdavikai, nes išvykdami nieko nepakeitė... O pats sėdi Lietuvoj ir pats nieko neveikdamas kaltina išvykusius neveiksnumu Tipinis lietuviško pseudo patrioto veidas — priešas arba Rusijoj arba emigracijoj, o pats sėdi piktas ir iki ausų savo š* paskendes, nieko dėl to nedaro, bet kitus tuo geru drabsto. Kodėl nestumi ant tų su aukštuoju, kurie MAXIMOS kasose sėdi? Jie gi irgi turėdami aukštojo mokslo diplomą juodą darbą dirba (tik už gerokai mažiau) Kaip mėgstu tokiems sakyt — jei jau visi bailiai, banditai ir išdavikai išvažiavo, tai jūs tvarkykitės, kuopkitės ir kelkit ne tik ekonomiką, bet pilietiškumą ir kultūros lygį. Ką matau grįžęs į Lietuvą po 3 metų toj pačioj Airijoj — šiukšlių kalnus pakelėse, pakampėm girtuokliaujančius, susiraukusius veidus pradedant autobuse ir baigiant valdiškose įstaigose, atsainumą, aroganciją kasdieniam gyvenime ir visišką chaosą keliuose. Lietuvoj galima pasiilgt tik dviejų dalykų — gražios gamtos ir artimųjų.
blizzard 2012-02-28 15:34
Tai jau tipo dauguma vapšie nieko nebando daryt, kaip dirba šlavėju tuos 10 metų tai taip ir dirbs iki gyvenimo galo? kiekvienam sąlygos skirtingos, vieni eina studijuoja, kitam gal užtenka būt šlavėju, trečias iš to šlavėjo darbo pasidarė kapitalo nuosavam verslui sukurt ir t.t. Galiu tik pasakyt kad tavo požiūris išvis keistas kažkoks. Tai taip išeina kad geras gyvenimas būna tik direktorių, įmonės vadovų, seimūnų? na, neveltui tu Lietuvoje gyveni paskui tokių ir prisigamina , kurie negali suprast kad kitose šalyse normalios algos ir žmogui kuriam galbūt patinka būt šlavėju (na gerai galit vadybininką įterpt kad geriau skambėtų) tos algos pakanka ir dar lieka patenkint savo ne vien pagrindinius poreikius..
Swift RR 2012-02-28 15:39
Nėr darbo tai nėr- faktas kaip blynas. Ko čia stumt. Bet jei emigrantai stumia, tai ko aš negaliu pastumti atgal.
dyendy 2012-02-28 15:55
zinai as netik mokykla profesine bet ir kolegija baigiau buciau ir doktorantura baiges jau univere bet del ko? Mokiausi buti energetiku o tesugebejau isidarbinti vadybininku. Galu gale vaybininkas prestizinas darbas ar ne? tai kodel tada su ta alga buvo ji apie 1.5k poto vadovas itikejo krize ir nuleido kartele iki 1000 ir kas svarbiausia pardavimai nekrito kadangi sugebejau atsisakyti zmoniu kurie vilkino laika pakeisti dirbanciais ir net uz maziau... tai ka man dabar reaguoti i tokius pokycius? saukti jog as patriotas ir kenteti dantis sukandus. Negyvenu LT bet ir nededu ant jos. Priesingai nei kaikurie zurnalistai. Kam priesinami emigrave ir ne? Kaip neseniai skaiciau viena straipsni kuriame mazdaug issireiskiama kad atvaziuoji-aplanaki idarbinimo agentura kurioje gestais parodi kad reikia darbo-ir poto turi darba. Kiek jusu taip rasanciu buvo isidarbine per agentura? As buvau. Gestais rodanciu yra iki kaklo snekanciu siektiek maziau, turinciu bendru pazystamu su idarbinimo imones darbuotoju arba kitaip tavo menegeriu (jie 99.99% vietiniai) vienetai. As buvau is tu vienetu todel tikrai po keliu dienu gavau darba. Draugas kuris gebejo gestikuliuoti nors ir turejo daug experience in factory negavo nieko. Taigi darykit isvada kad isidarbinti cia nelengviau nei LT skirtumas kad darbo cia yra o gauti minimuma niera nieko baisus cia jo per akis jei gausi daugiau puiku gali be baimes imti paskola pirkti nama ar buta. Gali isvaziuoti atostogu ir netada kai bosas liepia nemokamu imti o kada tau reikia.
Kirtiklis 2012-02-28 18:08
1) Norvegija, ne "Norvegai". 2) Pritariu visom penkiom. Bet visa tai tik tam, kad valdžia manipuliuot tavim galėtų. Nepasiduok. 3) Oi, oi, oi. Tikiuosi perdedi valingai. Raudoni kilimai nesimėto užsienyje, kad ir kaip Tau sunku būtų tuo patikėti. Dėl darbo pasiūlymų, tai Tu esi teisus. Darbo pasiūlymų pilna. Tiems kurie šneka vietine kalba(ne anglų). Pinigus kibirais semiam(palyginus su lietuviškais "atlyginimais") ir apsisukę pilam tuos sklidinus pinigų kibirus į parduotuvių kasas. Ant rankų vargiai ar kas emigrantus nešioja, na, nebent jo gimtadienis. Greičiau jau emigrantas savo bosą veltui nešios. Ir šiaip gyvenimas rožėm klotas(rožių koteliais). 4) "Eiti prie Seimo" sąvoką matyt kitaip suprantam. Atsiprašau, kad buvau neaiškus. Reikėjo, gal, apie Arabų pavasarį šnekėt. 5) Seimas už mane nieko neturi daryt. Jie turi daryt savo darbą ir nieko daugiau(vagiliavimas iš valstybės iždo, korupcija, palankių įstatymų priiminėjimas, sukčiavimas ir t.t. ir t.t.). 6) Ne, nebuvau. Nepatinka man šalčiai. Priedu, nepriiminėja Norvegija ACTA'os(o taip, aš emigrantas). 7) Na ir vėl Tu su savo palyginimais... Kodėl lygini Lietuvą su skurdesnėm šalim? Kodėl nelyginti su labiau pažengusiom? Jeigu visi lygintų viską su prasčiausiu, progreso kaip ir nebūtų, nes kokia prasmė tobulintis, jeigu mes ir taip esam geresni už kitus? Nematau tikslo tada. Dėl 3 punkto - nesupranti sarkazmo? Kita kart reiks skliaustuose parašyti, vietiniai visada žiūrės į emigrantus iš aukščiau ir nebūsi lygus su jais. 5. Ar kada nors valdžia buvo kurioje nors valstybėje gera? Visada ir visur ją peikia ką be darytų, geras visiem niekada nebusi. 6. Tai ko dar aiškini apie "Arabų pavasarius ar ėjimą prie seimo" kai pats sėdi kitoje valstybėje "išnešęs mėsas". 7. Lyginu kad čia nėra taip blogai kaip gali būti, bet matau nesupranti to, juk tau atrodo čia kažkokia atsilikėlių/ ubagų ir vargšų valstybė. Ar mes labai skiriamės nuo kitų valstybių? Kad mažesni atlyginimai? Ar netokios didelės skolos kaip kitur? Nors dabar suprantu, juk sėdėdamas užsienyje nematai progreso.
vc. 2012-02-28 22:02
, va tada progreso tikrai nebus. Laimei, ne visi tokie buki/protingi kaip tu.
Kirtiklis 2012-02-29 11:32
Jai visi galvos būtent kaip TU tada nebeliks LT tautos. O tu matei kad būtų mano parašyta "nereik progreso, stabdom viska"? Pats nekraipyk žodžių, "Genijau" sėdintis kitoje šalyje, džiaugiuosi kad tokie treninguoti "Genijai" emigruoja į užsienį ir nelieka tokių treninguotų "Protų'', kurie savo "Vunderkindiškumą" vaizduoja išvažiavę.
sky.base 2016-09-27 22:18
Ar jums reikia skubiai paskolą? Ar jums skolos? jums reikia skubiai paskolą finansuoti savo verslą ?, jums buvo atimta jūsų banke, nerimauti ne daugiau, mūsų paslaugos yra greitas, paprastas ir saugus paskolas dabar bet kokiomis aplinkybėmis. Skolintis iki 2,000 euro - 1,000.000 eurą Šiandien! Susisiekite su mumis ir paskolų informacijos šiuo adresu: noramildred.loan@hotmail.com Pastaba: Jūs tikėtis preliminarų atsakymo ir finansavimo per 24 valandas Linkėjimai. Ponia Nora