Darbo pokalbis: ką daryti išgirdus suktą klausimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ispanas19 2012-02-28 11:46
Niekada man nesuprantama tas dirbtinumas per tokius interviu. Koks kvailys turi but tas darbdavys kad priimtu visus atsakymus i klausimus uz gryna piniga? Kodel tiesiog potencialus darbuotuojai neatsakius visko saziningai? Kam tas bullshitas? As asmeniskai kaip tik vertinciau labiau drasuma ir nuosirduma, nei iskalima kazkokiu tai nuobodziu atsakymu... galu gale jei jau iskali viska tai kokia isvis prasme to interviu? O kalbant konkreciai apie straipsni tai juokingiausias man penktas klausimas... Isivaizduoju koki vargsa zmogu su aukstuoju, kuris metus jau darbo iesko ir ateina I kokia maxima kasininku dirbt is bedos ir paklausia jo tokio klausimo... Nu nors tu ka bet liezuvis neapsiverstu atsakyt „Aš noriu dirbti čia ir šios pareigos yra tai, ką aš noriu daryti.“...
DJ_LFS 2012-02-28 12:13
xaxa norint, kad tave priimtu dirbti kasininku reikia darbo pokalbi praeiti!! xaxaxaxa
SaMaras 2012-02-28 12:27
na tie klausimai yra tik būdas patikrinti žmogų. Aišku sunku patikrinti ką žmogus masto iš tikro o ką išmokęs mintinai.. tam ir naudojami netikėti klausimai kad pamatytum kaip greitai žmogus masto apie ką masto.. kokie jo minčių dėstymai ir analizė. o jei netikėti klausimai pasirodo yra tikėti tai reiškia kad darbdavys yra nepasiruošęs darbo poklabiui ir pats kaltas. Yra tekę ne mažai darbo pokalbių apturėti ir būti narstomam po kaulelį.. ir matyt visokių darbdavių.. žiauriausia yra kai darbdavys net nežino ką klausti o ir kai ką paklausia ryškiai nežino koks atsakymas į jo klausimą yra teisingas o jei atėjęs i maxima dirbt kasoj ar grusčiku su magistru tu pasakosi kad čia tavo svajonių darbas tai manau kad nepasirinks tavęs dėl akivaizdaus melavimo P.S. tik paieškos priveda prie malonaus darbo radimo sėkmės ir jum. P.P.S jei jau prisireikė ieškoti darbelio o kviečia į poklabį dėl darbo vietos į tokią vietą kur tikrai nedirbtumėt vistiek nueikit apsimeskit kad jums ta vieta labai reikalinga ir pamėginkit įtikint darbdavį kad jūs pats tinkamiausias varijantas. Patirtis neįkainojama ir 100 kartų geriau nei perskaityt krūva panašių straipsnių..
Anonymous 2012-02-28 13:54
Ateitis - pagyrūnams Kuo įtikinamiau girsiesi, tuo geriau gyvensi Beje, jei nepatinka žodis „pagyros“, naudokime „imidžas“ Viskas čia gerai, uždirba tas, kas moko atsakinėti į klausimus, uždirba tas, kas darbdavius moko klausti - taigi šiaip ar taip darbininką priimtų, bet dar plius pora konsultantų užsidirbo
T 2012-02-28 14:50
Neputokit. Manau koks darbas tokie ir klausimai. Priimant į google vieni, priimant į kiemsargį kiti. Dabar Lietuvoje priimant valstybės tarnybą klausimai būna tik iš ES reglamentų ir Lietuvos teisės aktų, jokiu ką mėgsti veikti laisvalaikių klausimų nėra. Pasiūlau savo klausimų eilute, kuriuos teko išgirsti: Ką esi baigęs? Kiek tau metų? Kokia tavo darbo patirtis? Kokio amžiaus tavo vaikai? Ar tikrai susitvarkysi su savo darbu? Kodėl buvai atleistas?
faktas 2012-02-28 17:14
Šiaip visai čia nesukti klausimai. O klausimų apskritai būna įvairių Lietuvos įmonėse. Labai priklauso viskas nuo pageidaujamų pareigų, įmonės dydžio... Mažos įmonės paprastai nori daugiau asmeniškumų, nes mažose įmonėse visi kaip šeima. Didelėse įmonėse tai niekam nerūpi, reikia konkretaus darbo ir metodų žinių. Bet darbdaviai klausimus turi užduoti protingai, nespausdami. Jei potencialus darbuotojas per pokalbį jausis labai blogai, jis gali susidaryti įspūdį, kad darbovietė yra nepakenčiama ir galiausiai net atsisakyti darbo pasiūlymo. Šia tema diskutavome su pažįstamais, iš kurių daugelis labai aukštos kvalifikacijos specialistai su puikiais projektų portfolio. Daugelis yra atsisakę darbo pasiūlymų net už puikias algas būtent dėl šių priežasčių. Išsilavinę žmonės labai vertina emocinio gyvenimo kokybę. Taip pat potencialiems darbuotojams rekomenduoju patiems užduoti stiprių klausimų direktoriams, pagal kuriuos darbuotojas supras, ar direktorius stiprus savo valdomoje srityje. Aišku, tuos klausimus rekomenduoju užduoti tada, kai matote, kad darbdavys jumis jau susižavėjo ir jis jūsų rankose!
omg 2012-02-28 17:25
Darbinantis didelese rimtose imonese dauguma tokiu klausimu tikrai uzduodama, galiu pasakyti is patirties (Anglijoje). Reikia ziureti i tai kaip i tam tikra zaidima, tiesiog zmones is personalo skyriaus zino savo zaidimo puse, tokiu klausimu pagalba greitai atsijoja dali kandidatu. Savo ruoztu turi buti pasiruoses tokiems klausimams ir issisukti pagal ju zaidimo taisykles. Suprantama tai su paciu darbu ir sugebejimu ji dirbti nelabai ka bendro turi, bet yra kaip yra.
mnv 2012-02-28 20:49
Neeee. lietuvoje, "pagaunamasis", nes turbut kitaip tokio klausymo nepavadinciau, kai paklausia kokio auto mechaniko, vairuotojo, kasininko, ar siaip kokio statybininko "ko tu nori pasiekti sitame darbe!?!?!"
Arthuras 2012-02-28 22:38
Plia, F-1 lenktynininku arba mechaniku tapti. Čia vadinasi taip lietuviai pritaiko "naujoves".