Mindaugas Vasiliauskas. Ne ta svorio kategorija, arba pervertintos „Apple“ jėgos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2012-03-19 18:15
3, Čia geras. matai neišgali. Perku juoduosius ikrus? Aš perku nes man jie skanus ir moku po 100+ lt už kelis gramus. O tu perki? Ne? Reiškias tu neišgali nes tu neturi pinigų, jei turėtum tu irgi pirktum!!!Ir man vienodai, ar tau jie skanus, ar ne , ar tu vegetaras ir t.t Čia tokia geležinė apple fanų logika - neturi - reiškias negali ipirkt. O dėl tavo PC iškart matau tavo "fail'a" - laikei atidaręs korpusą, sugadinai oro srautus, dėl to tik pabloginai situaciją. Dar savaime aišku pirkai patį pigiausią korpusą už kelis litus dėl to prastas vėdinimas ir dėl to sugadinai savo PC. Pabandyk atsidaryt savo mac'ą ir pažiūrėsim kaip ilgai laikis. Teko bandyt tuos apple os, tai kaip slidinėti vasarą su rogutėmis, net neįsivaizduoju kaip galima ten naudotis, įprastų programų versijų reik, žaidimai nepasileidžia ir t.t O stacionarus jų pc po 5k+ litų apgailėtini, žaidimam per silpni, o darbui užtenka ir už 1,3k litų. http://www.ishop.lt/mac-kompiuteriai/imac/ o šitas 8k litų * na pinigų metimas į balą: http://www.ishop.lt/mac-kompiuteriai/ox ... #details_2 už 4 litų tokį žvėrį galima nusipirkt kad viskas ultra eis mažiausiai 3 metus. Apple tik telefonai verti dėmesio.
Hoppipolla 2012-03-19 18:38
Tipiškas žaidimų maniako komentaras. Aš, net pirkdamas Asus produkciją ne visada žiūriu tik į beprasmius galingumus (teorinius ir ne teorinius). Gyvenimas ne vien tik kompiuteriniai žaidimai, kai kurie žmonės kompiuterius perka kokybiškam ir produktyviam darbui. Kai kurie perka ir dėl tam tikros operacinės sistemos. (Apie Hackintosh tik kalbėt nepradėkit, apgailėtinai atrodys). Ir išvis tau skauda širdį, kad žmonės laimingi gyvena su tuo iMac ? Jų reikalas gal kur pinigus paskirsto savo ir niekas negali ginčytis, jog blogai paskirstė, jeigu jų poreikiai liko patenkinti.
enternald 2012-03-19 19:26
Apple šoka ant žurnalistikos. Pora tokių incidentų ir galima sakyti obuolio aukso amžius baigsis. Užuot putoję ant žurnalistikos, geriau pasikviestų į pašonę ir suteiktų prieigą prie naujo iPad, exclusive right'us ir žurnalistai nurimtų. O savižudybės ir skandalai yra kaina, kurią moką apple už gamybos perkėlimą į Kiniją, kur pigiau. Tiesiog taip yra ir nei Apple, nei Foxconn nieko nepadarys, kol darbininkai už kapeikas dirbs niūriuose fabrikamiesčiuose (o kaip kitai pavadinsi 300k darbuotojų fabriką su aplinkui sustatytais barakais). Slėpti matomai nebėra ko.
sigun 2012-03-19 19:28
Ne, dėl to širdies neskauda. Bet va kai vaikai prašo būtent iphone, ir pagrindinė priežastis, "kad kitaip draugai juoksis", vat dėl šito pikta. Na čia buvo pažįstamo pasiguodimas, bet jei turėčiau vaikų, tai man tokioje situacijoje irgi būtų pikta. O jei apie straipsnį, tai konfliktas galėjo ir iš kitos pusės prasidėti - apple užsakė per mažai reklamos NYT, ir šie "atsidėkodami" parašė kritinį straipsnį, o toliau jau užsisuko. Nežinom mes tų užkulisių...
Hoppipolla 2012-03-19 19:38
Na tuomet čia socialinė problema (mane kitaip auklėjo). Ir tai nelabai kaltinčiau Apple ar dar ką nors, čia tas pats kaip sūnus prašytų gimtadieniui prabangios mašinos.
Technologic 2012-03-19 20:43
Čia esmė yra pačiame straipsnyje parašyta:"...Žiniasklaida...sugeba suformuoti masių nuomonę..."tai ir yra bėda šiuolaikinės visuomenės,kad perdaug lengvai jiems yra įperšama nuomonė...o ir žiniasklaida mažiau atsako už tai ką jie skelbia...jie perdaug lengvai valdo mases..."Foxconn" tikrai ne tik "Apple" kompanijai gamina ir tai juolab nėra jų gamykla...reikia patiems mąstyt ir nepasiduot masėms formuojama nuomone...
Hoppipolla 2012-03-19 21:03
Ir tai be abejo ne vieninteliai šios kompanijos klientai. Taip, kad čia man labiau atrodo, jog "The New York Times" siekia sukompromituoti būtent vieną pasirinktą kompaniją/vardą.
Kirtiklis 2012-03-19 23:02
Hoppipolla 2012-03-19 23:17
@Kirtiklis: Neturiu aš nė vieno Apple produkto žaidimų fanatike, bet ne visiems patinka juodos dėžės (su ateivių stiliaus apdarais kompiuteriui), ne visi žaidžia tuos tavo galingus žaidimus, kitiems užtenka naršyklėje kai nėra ką veikti. O, jeigu pasidomėtum apie tas kompanijas kurių pavadinimus paminėjai, tai gal suprastum kodėl apie jas nekalba. Pasidomėk kiek grynojo pelno pas jas. Juolab, kad šių dienų aktualijos pagrinde ir yra tik IT sektorius, kuriame Apple kaip ir žiba kol kas (kiek ilgai, niekas nežino, spėlioti tik galima) Priešingai nei dauguma neturinčių Apple, aš nematau poreikio visiems aiškint, koks tai blogas produktas, nes taip nėra. Kaina? Taip, gal ji ir pervertinta, o gal ir ne. Kam jau kam, bet tikrai šiuo atveju ne tau kiek matau suprasti. Matai, jeigu tau tai naujiena, tai paaiškinsiu, tai yra net žmonių kurie namuose kiekvieną daiktą derina prie interjero - ne kiekvienam juoda dėžė ar dar ten kokio naikintuvo pavidalo patinka - yra žmonių kuriems patinka minimalizmas. Buvau aš ir priešiškai nusiteikęs prieš juos, bet kai pamačiau, kad labiau apgailėtina skaityt tuos "anti-fanboy" velnias žino už ką einančius, dėl piniginių klausimų nekenčiančius kažkokios tai firmos. Tai, jeigu jau tiek tau svarbūs tik techniniai parametrai ir charakteristika tai eik paieškok gal "GARIŪNUOSE" pigiau gausi, nei kad dabar perki. Gal būt dar pasitaikysi vienas iš tų kurie "Mac OS X" vadina naujais Windowsais. Nes daugelis perka jų kompiuterius ir dėl jų operacinės sistemos. Jeigu žinotum ant kiek lengviau kurti programinę įrangą ant OS X ir iš jos užsidirbti, gal užsičiauptum.
Paprastas_zmogus 2012-03-19 23:18
Kirtikli, Kalbi apie fanboy'izmą, bet tavo komentarai čia labiausiai iš visų šviečia fanatizmu ir su visomis kartu sekančiomis savybėmis. T.y. komentarai smirdi kvailumu, nekompetencija, siauru mąstymu. Nepatinka Apple produkcija? Nepirk ir nenaudok. Bet gal nereikia čia savo marazmų skleisti.
Kirtiklis 2012-03-19 23:48
[quote="Hoppipolla"]@Kirtiklis: Neturiu aš nė vieno Apple produkto žaidimų fanatike, bet ne visiems patinka juodos dėžės (su ateivių stiliaus apdarais kompiuteriui), ne visi žaidžia tuos tavo galingus žaidimus, kitiems užtenka naršyklėje kai nėra ką veikti. O, jeigu pasidomėtum apie tas kompanijas kurių pavadinimus paminėjai, tai gal suprastum kodėl apie jas nekalba. Pasidomėk kiek grynojo pelno pas jas. Juolab, kad šių dienų aktualijos pagrinde ir yra tik IT sektorius, kuriame Apple kaip ir žiba kol kas (kiek ilgai, niekas nežino, spėlioti tik galima) Priešingai nei dauguma neturinčių Apple, aš nematau poreikio visiems aiškint, koks tai blogas produktas, nes taip nėra. Kaina? Taip, gal ji ir pervertinta, o gal ir ne. Kam jau kam, bet tikrai šiuo atveju ne tau kiek matau suprasti. Matai, jeigu tau tai naujiena, tai paaiškinsiu, tai yra net žmonių kurie namuose kiekvieną daiktą derina prie interjero - ne kiekvienam juoda dėžė ar dar ten kokio naikintuvo pavidalo patinka - yra žmonių kuriems patinka minimalizmas. Buvau aš ir priešiškai nusiteikęs prieš juos, bet kai pamačiau, kad labiau apgailėtina skaityt tuos "anti-fanboy" velnias žino už ką einančius, dėl piniginių klausimų nekenčiančius kažkokios tai firmos. Tai, jeigu jau tiek tau svarbūs tik techniniai parametrai ir charakteristika tai eik paieškok gal "GARIŪNUOSE" pigiau gausi, nei kad dabar perki. Gal būt dar pasitaikysi vienas iš tų kurie "Mac OS X" vadina naujais Windowsais. Nes daugelis perka jų kompiuterius ir dėl jų operacinės sistemos. Jeigu žinotum ant kiek lengviau kurti programinę įrangą ant OS X ir iš jos užsidirbti, gal užsičiauptum.[/q hahaha, paminėjau žaidimus - tai jau fanatikas, tai bučiau paminėjęs programavimą - tai jau bučiau geek'as? Puikus mastymas "genijau". Ir vėl tu apie savo pinigus, kur racionalumas? Nematau prasmės mokėti už daiktą kuris pervertintas, kaip su Bieberių - ten sudievino pats geriausias daininkas matai jis. O jai tau taip svarbu išvaizda tai pasisamdyk PETRUŠKEVIČIŲ ar kokį DIZAAAAiineriiii ir galėsi pasigirt kaimunui "mano juodos kojinės D&G kurios dera prie kompiuterio restart mygtuko". Tai gal jau pats kuri tą įrangą ir esi milionierius? Paprastas_žmogus@ kiek tau moka už komentarą? Ir aš noriu tokio darbo! Nes kur tik obuolys ten ir tu su savo šlovinančiais bei garbinančiais komentarais. Kitur ir nebūna komentarų tik apie tai. Dievini kompaniją? Kur blog'ą ar sektą ir džiaukis kartu prie stalelio užkandžiaudamas obuoliuuukais ir gerdamas obuoliuukų sultikes.
Hoppipolla 2012-03-20 00:02
@Kirtiklis: Na tavo mąstymas tai beribis. Jeigu žmogui rūpi išvaizda ir interjeras - Petruškevičius. Aš suprantu, jog su iMac už 8k negalėsi pažaist savo žaidimų ar dar kokį ten velnią tu darai (nes "atceit" nėra žmonių kurie nežaidžia, nebent su 3D grafika dirbti ar dar kokiais velniais), bet ne visas reikalas tame. Jeigu būtum bent kas trečia žodį perskaitęs, būtum supratęs ,jog kompiuterio kaina didelė yra ir dėl to, jog su juo ateina ir Mac OS X operacinė sistema, kurią į kitus kompiuterius tik pornografijos būdu įrašyti galėsi (vieniems ji pliusas, kitiems visiškai nerūpi). Be to, jeigu labai domėtumeis ir kitomis firmomis kaip Asus ar Dell ypač laptopais, tai pamatytum ,kad kur padoraus dizaino tai kaina irgi ne prastesnė. Kas keisčiausia dar tavo logikoje, kad žmogus neturintis nei vieno Apple produkto, tampa "Fanbojus" kai jam atsibosta klausyti kažkokios ne išauklėtos žmogystos pasipiktinimų produkcija kurios nenaudojo. O dar ir "veidukų" kiekis tavo komentaruose, tikrai verčia suabejoti tamstos kompetencija. Per daug neverk šitą perskaitęs, susikaupk, pasistenk kaip normalus lietuvis sudėlioti normalų sakinį (bet tik prašau draugiškai, vėl ne tą patį "troll style - something is better because I use it"). O tie tavo sarkazmo veideliai ar kaip čia juos pavadinti, solidumo nesuteikia ir protingesniu tavęs už ką nors nepadaro. Tiesiog santūrumas dar niekam nepakenkė. Dabar dar pradėk aiškinti, jog kokia nors tavo "paturbinta" Honda Civic ar dar koks velnias geresnis už Ferrari, nors Ferrari net nevažinėjai, tai išvis linksma būtų. Palyginimas kiek kvailas gal, bet giliau pagalvojus, tinkamas. Atrask fantazijos savyje suprasti kodėl vieni žmonės gali rinktis kažką brangaus. “Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.” - Albert Einstein
Kirtiklis 2012-03-20 00:22
Yra Lamborgini rašyklis (mėlyna spalva) už 1k litų ir paprastas x-point už kelis centus, jie taipat rašo. Tai kuri pirksi? http://www.google.lt/imgres?q=Lamborghi ... 131&ty=117 ir http://www.google.lt/imgres?q=x-point+b ... 29,r:2,s:0
Hoppipolla 2012-03-20 00:29
@Kirtiklis: Rašiklis man ne esminis daiktas. Priklausomai nuo mano finansinių sąlygų nepirkčiau nė vieno, kaip rašikliai man per brangūs, nes šiomis dienomis mano pagrindinis darbo įrankis yra nešiojamasis kompiuteris, prie kurio itin svarbu komfortą suteikianti "mouse". Pasirinkčiau kurie man patogūs ir patikimi, o ir kaina labai maža. Man nesvarbu kas ką naudoja, džiaugiuosi už kiekvieną žmogų, nesvarbu ar jis naudoja rašiklį už 1k eurų ir jaučiasi laimingas, ar jis rašo su iš Maximos pirktu pigiausiu Xpoint, nesvarbu ar jis turi iMac ar kokį kitą kompiuterį susirinkęs parduotuvėje. Jeigu jam patogu - gerbiu jo nuomonę ir interesus, priešingai nei kai kurie.
Paprastas_zmogus 2012-03-20 00:35
Hoppipolla, Manau veltui gaišti laiką aiškindamas elementarius dalykus. Man tai susidarė toks įspūdis, kad kirtiklis yra tik niolikinis jaunuolis, kuris dar nepribrendęs sugebėjimui žiūrėti ne tik iš savo (žaidimai žaidimai žaidimai ir kaina kaina kaina) perspektyvos.
Kirtiklis 2012-03-20 01:01
Prie ko tu čia AMŽINAI prikiši tuos ŽAIDIMUS! Niekaip nepagaunu "kampo", beje ir prie ko čia tas amžius? Tu manęs nežinai, aš galiu tą patį pasakyti apie tave, kad esi pats niolikinis, kuriam reik daikto, kad galėtum pasipuikuoti mokykloje.
batusia 2012-03-20 03:34
Žodžiu, šunų peštynės... Tikrai atrodo, kad žmonės pasamdyti rašyti komentarus apie įmonę... Aš nesidomiu įvaizdžiu. Man nėra itin svarbu, ką kiti žmonės pasakys apie mano aprangą ar turimus daiktus. Nes pats vertinu žmones ne pagal šitus kriterijus. Rinkdamasis naują daiktą, kuris kainuoja daugiau (telefoną, kompiuterį ir t.t.) visada pasiskaitau internete, paprašau draugų duoti "pačiupinėti" jų daiktus. Man yra aktuali kaina ir kokybė. Visiškai nėra gaila išleisti daugiau geresnės kokybės daiktui, nes žinau, jog galiausiai - atsipirks. Ilgiau laikys, ilgiau atitiks standartus ir galėsiu naudotis įvairiomis naujovėmis, mažiau išleisiu pinigų taisymui. Na žodžiu - turbūt supratot. Tai va, šios kompanijos produktai neperlipa mano sstandartų. Kokybė - aukšta, tikrai nėra kuo skųstis. Tačiau kokybės ir kainos santykis - prastas... Nesakau, kad itin, tačiau yra kompanijų, kurios perspjauna atskiros rūšies produktų parametrais... Ši įmonė yra labai žinoma. Jos pavadinimas yra labai daug kur šmirinėjantis. Tai kelia jos pardavimus ir suteikia pranašumą prieš kitas kompanijas. Net ir bloguoju minint įmonės vardą jos populiarumas kris lėtokai, todėl, tie dažni straipsniai ir įvairios kampanijos - gali būti netgi įmonės strategija. Juk jei žmogus nesidomi, tačiau dažnai mato pavadinimą įvairiose vietose, kai rinksis prekę, prisimins pavadinimą ir prekę jau šiek tiek išskirs iš kitų. Ir beje, visiškai nematau čia to stūmimo ant apple... Įmonė kaip įmonė... Siekia pelno, pardavinėja prekes. Na, tarkim jos prekės kainos neatitinka kokybės... Nepirkit, koks jums skirtumas... Gal kiti žmonės neturi laiko domėtis rinkomis, gal jiems tai neaktualu, gal jiems reikia specifinių dalykų prekėje. Nepirškit savo nuomonės kitiems. Čia, galima sakyti, yra skonio reikalas.
Hoppipolla 2012-03-20 08:41
@batusia, Bet kaip tik tai ir dabar darai - bandai piršti savo nuomonę pagrįstą savo potyriais (o gal ir nenaudojęs net). Nesijausk taip lyg vienintelis kažkuo domėtumeis. Vienų standartus atitinka kitų ne, tai ko čia reikia verkti kokie blogi jie, jog kaina didelė? Aš savo Asus nešiojamojo kompiuterio labai nemėgstu, nes sumokėjau už jį 3600, o kokybės jokios jame nematau, plastmasės gabalas tarpais padengtas guma, mygtukai pigūs, raidės po truputį nyksta, nes toks jausmas, kad su dažais užpaišyta. Sakytum Dell? Na ne, gero padoraus Dell kuris neatrodo kaip plastmasės gabalas surinktas benamių kokiame nors gete irgi nenoriu (per daug dažnai su jais susiduriu), o XPS serijos nelabai ir skiriasi nuo tų pačių Apple. Visa mintis ne tame, kas brangiau ar kas geriau, bet man atrodo, jog kai kurie jaučia kompleksą, jog kiti perka brangesnius kažkokios tai firmos kompiuterius. Tai taip gaunasi, jeigu aš nusipirksiu brangų Lenovo (kurio techniniai parametrai nebus itin aukšti, bet jis bus negražus), skaitysis, jog mano kainos kokybės santykis bus protingas, pagal jus sekliai morkos. Be to, tas ypatingas kainos skirtumas Apple produktams, labiau būdingas ES valstybėms. Nueikit į amerikietišką Apple Store, pamatysit, jog Lietuvoje esantys antkainiai ne vienu ir ne trim šimtais litų didesni. Tas pats liečia ir su kitomis ES narėmis.
marcaz 2012-03-20 11:34
Visos, kartoju VISOS kompanijos, kuriu tikslas AUGTI, bet kokiu butu stegiasi gaminti kuo pigiau ir parduoti kuo brangiau!
Hoppipolla 2012-03-20 12:30
Čia kai kuriems niekaip nepaaiškinsi verslo pagrindų. Jie tiki baltu pasauliu, kur viskas pigu kokybiška, kur žiemą auga žibutės ir skraido drugeliai... Kur verslo pasaulio žmonės augina pelną pardavinėdami už savikainą, be jokių antkainių ir toliau sėkmingai plėtoja savo verslą. Pažiūrėkit į Acer, neužsitarnavo savo vardo, tai dabar, kad ir kokia serija Ultrabook kompiuterių išleidžia, nesulaukia tiek pirkimų kiek tikisi, net ir kaina numušus, to ko tikėjosi nesulaukė.