Dilema: ar „Google“ prarado savo magiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

infoguru 2012-03-20 10:00
James Wittaker šiaip "stūmė" ant visų savo darbdavių. Išėjęs į Google - ant Microsoft, grįžes atgal ant Google http://itproctology.blogspot.com/2012/0 ... osoft.html
Timuras 2012-03-20 10:31
Facebooko gal ir neaplenks greitu laiku, taciau googles produktais galima didziuotis ir su socialiniais tinklais kaip google+ yra rimta strategija, kur del blogu pranasysciu laukia tik didesnis populiarumas ir susidomejimas... Visur lemia reklama jei ja tinkamai isdestai
Karvė 2012-03-20 10:40
Google problema, kad jie paskutiniu metu nesukuria nieko tikrai naujo (nors kartais vis pasipiarina, kad kuria). Paskutiniai inovatyvūs Google produktai buvo Google Docs, gal iš dalies Chrome. Visi paskutinio meto - tiesiog rinkos lyderių kopijavimas: Android kopijuoja iOS, Google Play bando pakartoti iTunes, o Google+ - Facebook sėkmę. Google Checkout tiesiog buvo būdas atsiriekti pinigų dalį nuo PayPal rinkos, o YouTube jie juk irgi patys nesukūrė, nusipirko tada, kai nepavyko nukonkuruoti su savo kopija - Google Video. Gal jie ir investuoja pinigus į visokias technologijas (kas yra tikrai labai gerai), kaip patys save vairuojantys automobiliai, tačiau reikia pripažinti, kad Google paskutiniu metu nepristatė jokio naujo produkto, kuris pakeistų esamą arba sukurtų naują rinką. Aišku gerai, kad jie pakonkuruoja ir verčia pasitempti tuos, kuriuos kopijuoja (pažiūrėkim kaip noriai Facebook ėmėsi įsisenėjusių savo problemų, kai tik pasirodė G+), tačiau galėtų labiau pasistengi ir bent kas porą metų kažkur padaryti aiškų proveržį, sukurti paslaugą, kurios nebuvo iki šiol (kaip Google Docs), arba pakelti tą paslaugą į tokį lygį, kuriame ji nebuvo iki tol (kaip Gmail). P.S. Haters gonna hate
Timuras 2012-03-20 10:44
Gal naujo ir nesukure, bet pripazinkim, kad tai ka jie jau turi ir kol tai nusibos ir bus neidomu, bus sukurta kazkas naujo...
Smėlis 2012-03-20 11:29
Aišku spauda lieka spauda, bet vis dažniau pesimistiniai straipsniai apie Google joje pasirodo. Ir dėl Android vis daugiau nusivylimo visur jaučiasi. Neturiu nieko prieš Google, bet pats vis dažniau jos produktais nebesinaudoju. Taip kažkodėl gaunasi savaime.
Varnagas 2012-03-20 12:37
Google iš milžinės monopolininkės tampa didele kompanija su savo rinkos dalimi ir aplinkine konkurencija. Jokios čia psichozės nėra ir nereikia. Ji niekur nedings dar ilgai. Su savo vartotojais ir rinkos dalimi gyvuos ilgai ir laimingai. Kaip microsoft. Stūmė nestūmė ant jos, o ji niekur nedingo ir puikiai verčiasi. Taip bus ir su Google. Ir jie tikrai ne tokie kopijuotojai kaip kai kurie jos nori laikyti. Tas pats andoidas buvo kuriamas jau keli metai iki ios pasirodymo. Bet haters gonna hate. Ir tik nėr čia ko apie nusivylimus ant androido. Pats naudoju, pažįstami naudoja ir jokių priekaištų. Laukiam ICS ir update. Būkit dėl Google ramūs. Ji nesprogs kaip koks facebook burbulas jo laikui atėjus.
Anonymous 2012-03-20 14:06
Na, šalia to, kad gūglis iš tikrųjų gerai veikia - dar jis yra erzinantis. Užsimano - užgūglepliusina... pavyzdžiui Reklamas kaišioja į paštą Erzina jų beribis pasitikėjimas - jie, tipo, išmano internetą, o kiti - kvailiai. Aišku, taip ir yra, pvz mikrosoftas taip ir neįkirto interneto Net savo vartotojus irgi neitin gerbia... O ar galima išgyventi internete be gūglio?! Nelabai? Va tas ir erzina... Tokių nusivylusių nėra daug. Bet daugėja.
Neodan 2012-03-20 16:14
Googlas viska daro teisinga, tiesiog visiems reiktu suprasti viena dalyka: nemokamu paslaugu nera. Uz visas paslaugas mes susimokam tiesiogiai (pinigais), arba netiesiogei (per reklama). Jei jus nenorit matyti reklamu, rinkites mokamas priemones arba tas priemones kurios yra kazkieno remiamos. Jei nenorit moketi, tai teks susidraugauti su reklama. As asmeniskai visai nepykstu ant google reklamos (ji neissisokanti ir neerzinanti, plius orentuojama pagal tai kas mane domina), ko nepasakysi apie lietuviska reklama. Kaip pvz galit issivaizduoti, kad turit el. pasto serveri. Jums kainuoja serverio islaikymas, jo prieziura ir atnaujinimas. Taip pat kainuoja ir interneto linija. Kur dar atsakomybe uz vartotoju informacijos sauguma ir atsargines kopijas. Ir dabar saziningai man atsakykit, ar teiktumet el. pasto paslaugas nemokamai (neprasytumet susimoketi menesinio mokescio, arba neidetumet ten reklamos)?
Anonymous 2012-03-20 16:22
, 2GB vietos ir viskas - daugiau nieko, tik rašybos tikrinimas Tik paštas, tokių dalykų jau niekur nėra
faktas 2012-03-20 20:55
Deja turiu sutikti su . Iš esmės praktiškai visi Google projektai yra kopijos ir tiek. Vienintelis nepriekaištingas dalykas yra paieška.
infoguru 2012-03-21 00:35
Google turėjo daug inovatyvių projektų kuriuos uždarinėjo vieną po kito paskutiniu metu. Nėra taip paprasta sukurti naują "revoliucinį" produktą pagal tam tikrą grafiką. Tam gali nepadėti ir didžiulės investicijos. Ar bandei Karve kada dalyvauti pvz. Startup Weekend renginiuose su savo idėja? Na, ir kaip sekėsi?
edragon 2012-03-22 21:26
Visų pirma, tai Google sulaukia netgi per daug žiniasklaidos dėmesio. Na žinoma, kaipgi kitaip, kai Google daugeliui pirmas dalykas, kurį mato interneto naršyklėj. Bet jeigu nebūtų jiems skiriama tiek dėmesio, nebūtų tiek pesimizmo. Mažesnės kompanijos, kai išleidžia produktus, kurie nėra sėkmingi, mes apie juos neišgirstam, o išgirstam tik apie sėkmingus. Šiuo atžvilgiu Google kaip po padidinimo stiklu. Galbūt per daug iš jų tikimasi. O dėl Google+, jau akivaizdu, kad tai yra sėkmingas projektas, turbūt ne tiek kiek jie tikėjosi, bet ko gero pirmas pasirinkimas, jei ieškotume alternatyvos facebook. Google +1 mygtukas irgi populiarus, dažniausiai eina kartu su Facebook ir Twitter. Na galbūt tik Google+ integravimas į pagrindinį paieškos langą jau per daug... Bet spėju jiems tokia strategija pasiteisina. Beje, neseniai girdėjau, kad jie planuoja pereiti prie semantinės paieškos (t. y., paieškos, pagal žodžių prasmę) jau per artimiausius kelis mėnesius.
Vytax 2012-03-22 22:32
Nuolatiniai Google produktų dizaino kaitaliojimai jau pradėjo mane erzinti. Viena dieną žiūrėk viršutinė juosta bold šriftu, kitą dieną vėl normaliu, trečią dieną vėl bold ir t.t.. Naujas gmail dizainas irgi čiulpia. Pagrindinių mygtukų ikonos žiauriai neintuityvios, galėjo ant tų mygtukų geriau tekstinius pavadinimus palikt. O šiaip Google+ man visai patinka, ypač kai Facebook man niekad taip ir neprilipo.
Cunami 2012-03-23 00:51
Ir mane pradeda erzinti. Pakeitimai kosmetiniai, nieko iš esmės naujo. Knopkės spalva ar vieta pakeista. Visada buvau googlo fanas, pastaruoju metu kažkaip pradėjau svyruoti. Paieška nesikeičia jau kokius 5 metus, g-mail ir Docs aišku gerai, bet reikia panašaus lygio naujovių bent kartą į metus. O Microsoft nesnaudžia, ir Apple pučiasi. Kur dar Wolfram Alpha - vienas stipriausių pastarųjų metų projektų? Windows 8 gali stipriai nusverti svarstykles. Vien tai kad kompas, tabletas ir mobilka naudos vieną operacinę - didelis pliusas. Docs'us jie irgi turi neblogus, reiktų kažkokio revoliucinio mailo tik. Gaila Google Wave uždarė - įdomus projektas buvo, deja fantazijos neužteko storašikniams. Ar gali iššokti kažkas nežinomas? Labai tikėtina. Dabar didelė problema yra žiūrėjimas į ekraną - valdymas būti turėtų įvairus - ne tik lietimu, bet ir balsu ar judesiu. Šia kryptim ir lauksim naujovių.